Skocz do zawartości
fredzia

Kotlety Ziemniaczane

Rekomendowane odpowiedzi

Kalipoe... Dziękuję pięknie za komplement ale mam wrażenie, że dostałam go nieco na wyrost :mrgreen: Gdybyś poznała mnie nieco bliżej, od razu zmieniłabyś swój post! :mrgreen: Przez to Twoje zboczenie Kalipoe, to ja już się sama do siebie śmieję za każdym razem, gdy dodaję gdzieś serka :mrgreen: Na szczęście Pan Klamerka wie, że jestem trochę szurnięta i już nawet nie wnika dlaczego serek wywołuje we mnie taką radość! :razz: A co do kotletów, to wersja z pietruszką na pewno jest świetna. Teraz jednak czekam na rzeżuchę, bo pomyślałam sobie, że z rzeżuchą to dopiero mogły być smaczne! :lol: Pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja nie panieruje kotlecikow w bulce. Smaze bezposrednio na oleju. Czasami jednak dodaje troszke przesmazonego boczku, pieczarek lub startego, zoltego sera. Smakuja pysznie. Mam zdiecie ale niestety nie potrafie go dolaczyc. Pozdrawiam cieplutko

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A u mnie w domu do ciasta ziemniaczanego dodaje się cebulkę pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na smalcu zamiast startej surowej i zawsze obtacza w mące przed smażeniem. Jest to jedno z moich ulubionych dań,u mnie zawsze w wersji z sosem grzybowym lub pieczarkowym. Zajadam się nimi na ciepło i zimno dopuki nie znikną :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja robię te kotleciki jeszcze inaczej. Do masy dodaję wspomnianą tu posiekaną natkę pietruszki,starte na tarce i podsmażone z cebuką pieczarki.Smażę obtoczone w tartej bułce. Dziś miałam je na obiad z sosem pieczarkowym,do którego też posiekałam pietruszkę + kapusta kiszona.Pyszności.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja robiłam takie: składniki: - 1 kg ziemniaków - cebula  - 2 jaja  - sól i pieprz - 10 dag kiełbasy - 2 łyżki bułki tartej - tłuszcz do smażenia Ziemniaki wymyć, ugotować w skórkach, obrać i gorące przetrzeć przez praskę. Podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Kiełbasę po obraniu z osłonek drobno posiekać. Dodać do ziemniaków cebulę, kiełbasę, jaja, wymieszać i przyprawić do smaku. Uformować wałek, wyłożyć na stolnicę wysypana tartą bułką. Nożem oddzielić równej grubości kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron

post-8947-1219180436_thumb.jpg

post-8947-1219180448_thumb.jpg

post-8947-1219180468_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie dziś wersja z natką pietruszki, starkowanym żółtym serem i panierowane w sezamie i bułce tartej :razz: Mniam. Polecam :) post-8290-1220612220_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witam,polecam te kotleciki bo sa super! ja robilam wg wskazowek Adrijah..tylko kielbaske podsmazylam razem z cebulka z dodatkiem kucharka...mmmm niebo w gebie ! polecam sprobowac.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam przed chwileczką ;) szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Dodałam kiełbaskę pokrojoną w drobniutką kostkę, oregano i majeranek :) Nie obtaczałam w bułce tartej. Zrobiłam do nich jeszcze sos czosnkowo-koperkowy, po prostu pyszności :) post-11138-1243527215_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie kotleciki były wczoraj na obiad. Tym razem zrobiłam z żółtym serem + zioła prowansalskie, bazylia i otręby pszenne. Do tego sosik z leśnych grzybków. Pyszności! :mrgreen: post-8290-1248509534_thumb.jpg post-8290-1248509584_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pychotka, pychotka, pychotka! A z sosem Iny to po prostu niebo w gębie :) Jako dodatek polecam sałatkę na zimę według przepisu Magdaleny. Dziękuję za przepis i polecam :roll:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.