naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 29.07.2005
Ods這n dziennie: 24

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

2 szklanki mleka w proszku
3 serki homogenizowane waniliowe
25 dag margaryny
½ szklanki cukru
2-3 opakowania okr庵造ch biszkopt闚 (ok. 30 dag)
1 鄴速ko
3 galaretki pomara鎍zowe
2 造磬i 瞠latyny
2 造瞠czki kawy rozpuszczalnej

Spos鏏 wykonania:

W p馧torej szklanki gor帷ej wody rozpu軼i 1 galaretk i ostudzi. Nast瘼nie nas帷za biszkopty w tej galaretce i k豉嗆 jeden obok drugiego na wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej formie o wymiarach 25 na 36 cm.

Margaryn, cukier i 鄴速ko utrze na pulchn mas, nast瘼nie dodawa powoli serki homogenizowane, mleko w proszku, rozpuszczon w dw鏂h 造磬ach wody i ostudzon kaw, ca造 czas ucieraj帷. Pod koniec doda letni 瞠latyn rozpuszczon w ½ szklanki gor帷ej wody. Wszystko dok豉dnie wymiesza i wyla na biszkopty.

Gdy masa zg瘰tnieje ponownie nas帷zy biszkopty w galaretce i k豉嗆 na mas jeden obok drugiego. Ciasto w這篡 na ½ godziny do lod闚ki.

Dwie galaretki przygotowa wg przepisu na opakowaniu, a gdy zacznie t篹e pola ciasto. Sch這dzi. Najlepiej podawa nast瘼nego dnia.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1342 6241
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzi瘯uj :)
Dorota [2014-01-02 13:24:37]
Dobre ! Polecam
ata [2014-01-01 17:46:31]
No to szkoda, 瞠 ta masa si zwa篡豉, lecz nie wiem dlaczego...
Dorota [2013-12-31 15:22:11]
ciasto przecietne denerwujace jest to ze masa si wazy wiele roznych mas robilam i nigdy mi si nie zwazyla a ta niestety wyszla beznadziejna
D.W. [2013-12-31 10:48:49]
Mo積a, oczywi軼ie :) Powodzenia :)
Dorota [2012-05-11 19:29:10]
czy mo積a doda inn galaretke , np wi郾iow/
aga [2012-05-11 18:23:17]
je郵i masa wam si zwa篡 pod koniec zamie鎍ie mikser na blender i wszystko 豉dnie si ukr璚i na puszyst g豉dziutk mas. Robi to ciasto ju od kilku lat i zawsze wychodzi, fajnie wygl康a te z nowymi galaretkami: turkusow lub r騜ow:)
dorota [2012-03-30 13:25:34]
pycha polecam :)
gosia [2011-07-30 14:06:59]
Ciasto jest bardzo dobre, nawet moja te軼iowa pochwali豉, co prawda troch si zwa篡這 ale i tak smakowa這
Marta [2011-02-17 13:52:32]
Bardzo si ciesz, 瞠 cappuccino si uda這 i 瞠 Wam zasmakowa這. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-11-03 12:44:31]
Bardzo dobre. Krem si nie zwa篡 ;) Ciasto szybko znik這 ze sto逝. Na drugi raz nie b璠 jednak moczy豉 biszkopt闚 k豉dzionych na sp鏚 blachy mo瞠 wtedy b璠zie si lepiej wyci庵a這. Ale og鏊nie bardzo dobre polecam
Monika [2010-11-03 12:31:33]
Bardzo si ciesz, 瞠 ciasto smakowa這. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-10-13 12:31:41]
Ciasto przepyszne! Wszystkim polecam. Ja dalam 3 serki po 200g i bylo dobrze. Niestety troszke zwazyla mi sie masa. Ale w efekcie koncowym nie bylo tego wida. na pewno bede robic jeszcze raz.:)
Fru瞠lina [2010-10-11 11:16:42]
1 serek o wadze oko這 15 dag.
Dorota [2010-10-07 10:05:25]
Te serki homogenizowane to jakiej wielko軼i?
Emilia [2010-10-07 08:30:15]
Dodajemy kolejne sk豉dniki i nadal ucieramy mikserem, nie 造磬. Powodzenia :)
Dorota [2010-07-28 10:58:42]
a po zmiksowaniu margaruny cukru i 鄴速ka pozniej reszte skladnikow iesza si 造磬?
Izaa [2010-07-23 10:48:01]
Kaw nale篡 rozpu軼i w dw鏂h 造磬ach wody, ostudzi i doda do masy. Powodzenia :)
Dorota [2010-07-19 10:23:54]
a t kaw to dodawa do tej masy taka w proszku czy rozpuszczona w wodzie.?
Male鎥aa [2010-07-16 15:48:18]
Mieszkam za granica i nie mam mleka w proszku .Zamiast niego dalam sucha kawe cappuccino w proszku i wtedy nie dodalam kawy rozpuszczalnej. Efekt ten sam . Ciasto pyszne.
Elwira [2010-02-02 15:43:04]
ciasto bardzo pyszne robi豉m pierwszy raz do kawy dla gosci w niedziele smakowa這 im
agak168 [2009-09-28 11:17:04]
ciasto jest naprawd pyszne idealne na upa造. B璠 robi豉 go po raz n-ty raz :))
aventia [2009-07-24 16:35:46]
za kazdym razem waza mi sie serki,ale je podgrzewam i jest ok
Mona [2009-07-08 19:47:56]
jak dla mnie ciasto jest okropne.strasznie sztuczne. posmak tabliczki czekolado podobnej. chyba naprawde nie jedliscie prawidziwego ciasta cappuccino!!!!!!!!1
dzola [2009-03-03 16:59:27]
Ciasto jest pyszne, palce liza!!!! Polecam bardzo!!
Netlik-ANETA [2009-02-16 17:48:31]
Ciasto jest przepyszne, a do tego proste w wykonaniu i w miar szybkie :) Dzi瘯uj
Marta-Bia造stok [2008-12-24 11:40:20]
Co niesamowitego,to ciasto rozp造wa si w ustach.
Beata [2008-04-04 19:28:18]
bardzo fajne to ciasto. Pozdrawiam p. Dorot i podziwiam 瞠 musi czasami odpowiadac na troch g逝pie, nielogiczne pytania.
asika [2008-03-27 21:54:16]
Z takim mlekiem dla dzieci jeszcze nie robi豉m. Ja korzysta豉m z mleka w proszku Mlekovita.
Dorota [2008-03-20 10:33:14]
a jakie ma byc to mleko w proszku takie dla dzieci
Aska [2008-03-15 10:58:13]
Smaczne ciasto! Wysz這 bez problrmu :). pozdrawiam.
monia810 [2008-02-14 17:58:27]
Bardzo dobre to ciasto polecam .
Lusi [2008-02-02 21:43:11]
Ciasto jest 鈍ietne.
ma貪o鄂a [2007-11-28 18:19:39]
K徙iel wodna - je瞠li masa nam si zwa篡 to misk z t mas mo積a po這篡 na np. mniejszym garnku z wrz帷 lub powoli gotuj帷a si wod, ale miska z mas nie powinna dotyka wrz帷ej wody, czyli tej wody nie powinno by za du穎 - tak oko這 p馧 garnka. I nad tak "k徙iel wodn" zwan te "nad par" ubija si dalej zwa穎ny krem lub te surowe jajka do kremu.
Dorota [2007-06-28 01:21:03]
Co znaczy "k徙iel wodna"? Pozdrawiam Max
Max [2007-06-25 08:19:21]
ciasto jest suupppeeerrr;) tez mi sie zwa篡這 ale zrobi豉m k徙iel wodn i wysz這 dobrze. Dam rade, zeby serki dodawa bardzo powoli i w ma造ch ilo軼iach. Wtedy nie powinno sie zwa篡. ja tak nie zrobilam i wysz豉 klapa.
Gabi138 [2007-04-29 14:27:43]
Ciasto rewelacja. Zaraz bede robila drugi raz :) I chodz zwazylo sie, to po zagrzaniu (na malym ogniu, jakies 2min) nie bylo sladu. Mniam :)
[ [2007-04-20 21:08:43]
czy mo瞠 kto zna przepis na w豉snej roboty serek chomogenizowany?
basia [2007-04-13 17:13:28]
W osobnym naczyniu nale篡 utrze ok. p馧 kostki mas豉 lub margaryny na puszyst mas i do niej dodawa powoli zwa穎n mas lub do zwa穎nej masy doda troch wrz帷ej wody i dalej miksowa. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-07 21:48:57]
Sory bardzo czy ktos wie co robic jak sie masa zwazy??????????????
Iwa [2007-04-06 16:45:54]
ja radzde dodac dwie galaretki malina i pomarancza , bardziej smakowicie wyglada i smakuje a moja siostra powiedziala ze to jest bardzo wyborne ale uwaza je trzy serki homogenizowane to przesada dzien p霩niej ona zrobila capuciono z 1 serkiem homogenizowane i bylo lepsze . DAJCIE JEDEN SEREK HOMOGENIZOWANY , NAPRAWDE PEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ola :) [2007-03-10 17:36:59]
Gdzie znale嬈 przepis na tiramisu?Wystarczy wejsc na www.smacznie.com, wej嗆 w desery,desery inne i wyszuka
tiramisu [2007-01-26 17:25:18]
Ciesz si, 瞠 ciasto si uda這. Niestety przepisu na tiramisu jeszcze nie mam, ale jak tylko b璠 mia豉 na pewno go podam na stronie. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-01-16 18:17:54]
Wczorajsza impreza, na kt鏎 zanios豉m to ciasto, potwierdzi豉, 瞠 jest ono znakomite. Nic mi si nie zwa篡這, wszystko wysz這 idealnie i przepis wchodzi na sta貫 do moich ulubionych. Dzi瘯i, Dorotko. A mo瞠 znasz przepis na tiramisu?
wanda [2007-01-14 11:37:30]
ciasto jest bardzo dobre. zwa篡豉 sie masa ale ca這嗆 podgrza豉m i wysz這:)) ewa
ewa [2007-01-04 23:07:19]
Mleko w proszku nale篡 doda sypkie (w niczym nie rozpuszczone) Powodzenia ;)
Dorota [2006-12-22 01:01:48]
czy to mleko w proszku wsypuje si czy rozpuszcza i wlewa
magda pros o szybk odpowied! [2006-12-21 21:21:49]
Dzi瘯i za przepis;) Mama zrobi豉 ciasto i si nie zwazy這. Trzeba umie robi ;DD pozdrawiam
S逝psk [2006-11-29 17:03:17]
jak wi瘯szo軼i ciasto mi si zwa篡這, ale podgrza豉m mas i wsawilam do lod闚ki jak troch zg瘰tniala to wyla豉m j na biszkopty i by豉 super bez 郵adu po zwa瞠niu. Jutro ponownie robie to ciasto na uroczysto嗆 rodzinn. Ciasto jest smaczniutkie.
Hania [2006-08-13 16:38:19]
A JEDNAK MI SIE ZWARZYΜ ;-(( (MIMO ZE SK. BYLY JEDNAKOWEJ TEMPERATURY) DOMYSLAM SIE ZE TO PRZEZ TO IZ PEWNIE SEREK TRZEBA BYLO DAWA PO 1 LY浚E A JA DALAM CAΧ, ROZMIESZALAM I NAST. ITD. POTEM WLALAM GORACA MARGARYNE BY GO URATOWA顰 NIC, POTEM DALAM ZELATYNE I KLESKA - WIEC TO POGRZALAM I WYLALAM. I BYLO REWELACYJNE.
julitka [2006-08-07 12:22:24]
To dodane mleko, i w og鏊e ca豉 t mas mo積a uciera mikserem. Powodzenia :)
Dorota [2006-08-04 12:29:06]
DZI艼I, BO CZESTO PISZE ZE NIE MOZE BYC GRANULOWANE WIEC WOLE SIE UPEWNIC BO NIE WIEDZIALAM CZY ONO SIE NA PEWNO ROZPUSCI. JESZCZE JEDNO CZY DODANE MLEKO TRZEBA UCIERAC CZY MOZNA MIKSEREM?
Julitka [2006-08-04 12:00:27]
Tak, to mo瞠 by granulowane mleko.
Dorota [2006-08-03 16:34:46]
CZY TO MLEKO W PROSZKU MO浩 BYC GRANULOWANE?
Julitka [2006-08-03 13:59:57]
ciasto smaczne niestety masa sie zwazyla
betsetse [2006-05-22 13:57:41]
Ja znam inn mas cappuccino , kt鏎a na pewno si nie zwa篡. PRZEPIS NA MAS; 4 鄴速ka, 1 ca貫 jajko, 3/4 szkl. cukru utrze na parze na puszyst mas. Margaryn utrze doda mas z jaj ci庵le ucieraj帷 nast瘼nie dodawa na przemian po 1 造盧e 2 szklanki mleka w proszku i 2 serki homo waniliowe. Ja piek biszkopt i nas帷zam go kaw cappuccino na biszkopt masa a na wierzch biszkopty okr庵貫 namoczone w kawie cappuccino i polewa
Ewa z Lublina [2006-04-05 20:55:50]
ciasto jest wy鄉ienite.
ㄆkasz [2006-03-26 11:20:39]
Ciasto jest super.Polecam
Renia [2006-02-28 19:48:24]
je瞠li masa z martgaryn si zwa篡 to jest na to rada: trzeba zagotowa jeszcze troch margaryny (np. 0,5 szklanki) i szybko wla, natychmiast uciera mikserem na najwy窺zych obrotach, gdyby operacja sie nie uda豉 to doda jeszcze troche zagotowanej margaryny, po jakich kilku minutach masa si ubije i b璠zie g豉dka
natka [2005-12-28 22:23:06]
Znam ten przepis jako "Capuccino Alicji", jkao ze to ona mi go przekazala. Ciasto cieszy sie uznaniem w Tuluze, gdzie mieszkam i w Sewilli, z ktorej pochodzei moj maz. Przez jakis czas szukalam odpowiednika Serka homogenizowanego,jesli chodzi oo biszkopty tez musze improwizowac, ale udaje sie za kazdym razem. Ja zamiast galaretki uzywam MOCNEJ KAWY do nasaczania, potem poewam czekolada i dekoruje capuccino (wedle nazwy) Smacznego!!!
Ania [2005-12-12 17:52:42]
ten przepis jest super
ewelina [2005-12-08 19:42:36]
ciasto jest wspania貫.warto go przygotowa na 鈍i皻a.
ania [2005-11-30 03:06:30]
masa mo瞠 sie wa篡 od margaryny(mia豉m ten sam problem) ale zacz窸am u篡wa margaryn Kasi i od tej pory kremy i masy wychodz idealne.Pozdrawiam
Ewa [2005-10-01 11:49:53]
Ciasto ma wyborny smak jak biszkopty nas帷zy si w kawie - niebo w gebie:)
Ania [2005-09-23 09:20:22]
Robi豉m to ciasto dwa razy i dwa razy masa si zwa篡豉.Sk豉dniki mia造 t sam temperatur.Ju nie b璠 pr鏏owa.Zniech璚i豉m si.
Gra篡na [2005-09-17 19:51:30]
Dorotko czekam na nowe przepisy ciast na zimno i pozdrawiam:)
Ania [2005-09-13 08:32:51]
Lepsze jest ciasto "Torcik Capuccino bez pieczenia", kt鏎y mo積a znale潭 r闚nie w tym serwisie:) Jak go zrobi豉m to nawet te軼iowa chcia豉 przepis;)
Ania [2005-09-08 12:56:02]
to ciasto jest jeszcze lepsze gdy biszkopty nas帷zy sie w kawie i na wierzch poleje sie rozpuszczona czekolad mleczn a nie galaretk polecam
monika [2005-09-06 23:10:39]
Szczerze m闚i帷, nie wiem dlaczego masa si zwa篡豉, ale podejrzewam, 瞠 sk豉dniki mog造 mie r騜n temperatur. Dobr rad na udane kremy i r騜nego rodzaju masy (w naszym przypadku mas cappuccino), jest zasada, wed逝g kt鏎ej wszystkie sk豉dniki wchodz帷e w sk豉d kremu, czy mas powinny mie temperatur pokojow. 砰cz powodzenia.
Dorota [2005-09-05 20:18:36]
ciasto znakomite, zwa篡豉 mi si masa, ale i tak posz這 w pi耩 minut. Dlaczego mog豉 si zwa篡 masa?
Asia [2005-09-05 11:38:13]
Nale篡 tutaj doda kaw rozpuszczaln, a nie cappuccino.
Dorota [2005-09-05 08:15:28]
jestem pocz徠kuj帷 kuchark i chcia豉bym si dowiedzie czy doda kaw rozpuszczaln czy kaw capuccino??
ania [2005-09-04 17:06:47]
Moim domownikom nie bardzo smakowa造 te biszkopty w tym cie軼ie.Ale 鈔odek jest rzeczywi軼ie przepyszny-niebo w g瑿ie.Polecam
Ewa.26 [2005-08-31 00:30:46]
Zrobi豉m ciasto przedwczoraj i ju go dawno nie ma:) Pyszniejszego ciacha nie jad豉m!!!
Ania [2005-08-29 09:32:15]
Ciasto jest naprawd pyszne ;-) jeszcze tego samego dnia znikne這 !! Bardzo bardzo polecam !!!
Maga [2005-08-24 17:59:48]
"Mleka w proszku" nie nale篡 rozpuszcza, tylko doda do masy w postaci proszku.
Dorota [2005-08-23 09:37:59]
a czy te mlko w proszku nalezy najpierw rozpuscic
ana [2005-08-19 12:10:44]
Tak, margaryn nale篡 utrze mikserem na wysokich obrotach z 鄴速kami i cukrem, a nast瘼nie dodawa stopniowo pozosta貫 sk豉dniki, ca造 czas mieszaj帷.
Dorota [2005-08-17 19:51:42]
Chodzi o serki "siedleckie"
kk [2005-08-17 14:53:52]
ciasto jest przepyszne goraco polecam
ewka [2005-08-13 11:59:00]
domyslam 瞠 t mase z margaryn tzreba mikserem uciera a p騧niej miesza?
<<>> :P [2005-08-11 20:09:40]
ciasto jest puszniutkie- polecam wszystkim. Palce liza.SMACZENGO
anka z tarnowa [2005-08-08 18:49:00]
proponuj je jeszcze urozmaici, np. podzieli mas na dwie cz窷ci i tylko do jednej doda kaw i np. 2 造瞠czki kakao i uk豉da w blaszce w nast瘼uj帷y spos鏏: biszkopty nas帷zone w galeretce, bia豉 masa, biszkopty nas帷zone w kawie (3 造瞠czki kawy rozpudzczalnej w 1 szkl. wody), ciemna masa, biszkopty nas帷zone w galaretce, owoce np banany pokrojone w plasetrki, nektarynki jak kto lubi i galaretka - bardzo 豉dnie wygl康a i jest dobre
Ania [2005-08-05 13:31:43]
Dzieki pani Dorocie za podanie ilosci gram serka homogenizowanego. Postaram sie go upiec i dam znac. Pozdrowienia z Kanady, M.R.
M.R. [2005-08-02 06:05:52]
Zrobi豉m to ciasto jest bardzo smaczne, a go軼ie prosili mnie o przepis. M篹a siostra przed posmakowaniem powiedzia豉 瞠 te ju robi豉 CCapuccino, ale jak skosztowa豉 to co zrobi豉m wed逝g przepisu P.Doroty by豉 zachwycona. Bardzo prosz naprawd zrobi to ciasto a nikt nie bedzie zawiedzony.
Halina [2005-08-01 22:44:59]
Ciasto jest pyszne, palce liza!!!! Polecam bardzo!!!
ania [2005-08-01 22:21:12]
1 opakowanie serka homogenizowanego ma 150 g
Dorota [2005-08-01 13:20:53]
Jakiej wielkosci powinny byc te serki homo? Czy byloby mozliwe dowiedziec sie ile gram ma jedno opakowanie? Bardzo chetnie zrobilabym cos z dalekej Polski ale czesto przepisy okazuja sie malo dokladne dla obcokajowcow. Pozdrowiena. M.R.
M.R. [2005-08-01 07:39:24]
Ciasto jest naprawde pyszniutkie polecam
Ania [2005-07-31 11:36:26]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz si ju teraz
Aby otrzymywa smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:
Smaczne listy s darmowe.