Dietetyczny sos koperkowo-czosnkowy

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4 stars based on 4 reviews Przystawki

Składniki:

5 łyżek jogurtu naturalnego 0%
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Do miseczki przełożyć jogurt naturalny. Dodać do niego koperek i czosnek. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem ziołowym. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki do schłodzenia.

Sos jest idealny do różnego rodzaju mięs, wędlin, ryb, faszerowanych jajek, pizzy i grilla.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.