Dietetyczny sos koperkowo-czosnkowy

5 stars based on 3 reviews Przystawki
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 4

Składniki:

5 łyżek jogurtu naturalnego 0%
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
sól morska
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Do miseczki przełożyć jogurt naturalny. Dodać do niego koperek i czosnek. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem ziołowym. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki do schłodzenia.

Sos jest idealny do różnego rodzaju mięs, wędlin, ryb, faszerowanych jajek, pizzy i grilla.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
czosnek jogurt jogurt naturalny koper mak odchudzanie pieprz sól sól morska sos warzywa Wielkanoc Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>