Lekkie faworki z ciasta francuskiego

4.8 stars based on 10 reviews Ciasta i słodkości
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 2

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
cukier puder

Sposób wykonania:

Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić radełkiem na 3 długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych pasków. Powinny wyjść prostokątny o wymiarach około 3 na 8 cm. W środku zrobić nacięcie i przełożyć jeden koniec.

Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia (można rozłożyć papier, na którym było zawinięte ciasto francuskie). Do formy przełożyć faworki.

Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 170-180 °C.

Po upieczeniu, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Ale równie smaczne i zarazem mniej kaloryczne są bez cukru pudru ;)

Z podanego przepisu wyjdzie około 45 faworków. Jest to błyskawiczny sposób na faworki (faworki last-minute), i praktycznie bez żadnej pracy ;)

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
ciasta cukier cukier puder Karnawał krem pieczenie słodkości Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Dzięki :)
Dorota [2014-02-05 18:24:12]
do cukru pudru dodałabym 1 opak.cukru waniliowego:) przepis b.fajny
Marti [2014-02-05 13:51:34]
Dorotko prawda pomysl sie liczy , a Kubus jaki madry wiec Kubus do roboty bez filozofi .ciaela
ciachela [2013-02-13 20:56:37]
Pomysł się liczy ;)
Dorota [2012-06-28 13:10:24]
Co to za filozofia zrobić faworki w ciasta francuskiego kupnego... Do roboty!
kuba [2012-06-15 20:54:59]
Faworki wyśmienite , Polecam wypróbowałam ten przepis
Kasia z [2012-03-10 21:21:19]
Bardzo fajny pomysł. Na pewno wypróbuję :)
ola [2012-02-16 17:32:08]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>