naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 16.02.2012
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
cukier puder
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić radełkiem na 3 długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych pasków. Powinny wyjść prostokątny o wymiarach około 3 na 8 cm. W środku zrobić nacięcie i przełożyć jeden koniec.

Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia (można rozłożyć papier, na którym było zawinięte ciasto francuskie). Do formy przełożyć faworki.

Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 170-180 °C.

Po upieczeniu, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Ale równie smaczne i zarazem mniej kaloryczne są bez cukru pudru ;)

Z podanego przepisu wyjdzie około 45 faworków. Jest to błyskawiczny sposób na faworki (faworki last-minute), i praktycznie bez żadnej pracy ;)

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6443 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzięki :)
Dorota [2014-02-05 18:24:12]
do cukru pudru dodałabym 1 opak.cukru waniliowego:) przepis b.fajny
Marti [2014-02-05 13:51:34]
Dorotko prawda pomysl sie liczy , a Kubus jaki madry wiec Kubus do roboty bez filozofi .ciaela
ciachela [2013-02-13 20:56:37]
Pomysł się liczy ;)
Dorota [2012-06-28 13:10:24]
Co to za filozofia zrobić faworki w ciasta francuskiego kupnego... Do roboty!
kuba [2012-06-15 20:54:59]
Faworki wyśmienite , Polecam wypróbowałam ten przepis
Kasia z [2012-03-10 21:21:19]
Bardzo fajny pomysł. Na pewno wypróbuję :)
ola [2012-02-16 17:32:08]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl