Lekkie faworki z ciasta francuskiego

Dodane przez w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
4.12 stars based on 25 reviews Ciasta i słodkości

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)

Sposób wykonania:

Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić radełkiem na 3 długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych pasków. Powinny wyjść prostokątny o wymiarach około 3 na 8 cm. W środku zrobić nacięcie i przełożyć jeden koniec.

Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia (można rozłożyć papier, na którym było zawinięte ciasto francuskie). Do formy przełożyć faworki.

Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 170-180 °C.

Po upieczeniu, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Ale równie smaczne i zarazem mniej kaloryczne są bez cukru pudru ;)

Z podanego przepisu wyjdzie około 45 faworków. Jest to błyskawiczny sposób na faworki (faworki last-minute), i praktycznie bez żadnej pracy ;)

Smacznego.

7147
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Sprawdź także podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzięki :)
Dorota [2014-02-05 18:24:12]
Dorotko prawda pomysl sie liczy , a Kubus jaki madry wiec Kubus do roboty bez filozofi .ciaela
ciachela [2013-02-13 20:56:37]
Pomysł się liczy ;)
Dorota [2012-06-28 13:10:24]
Faworki wyśmienite , Polecam wypróbowałam ten przepis
Kasia z [2012-03-10 21:21:19]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.