Lekkie faworki z ciasta francuskiego

Dodane przez w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
4.115384615 stars based on 26 reviews Ciasta i słodkości

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)

Sposób wykonania:

Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić radełkiem na 3 długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych pasków. Powinny wyjść prostokątny o wymiarach około 3 na 8 cm. W środku zrobić nacięcie i przełożyć jeden koniec.

Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia (można rozłożyć papier, na którym było zawinięte ciasto francuskie). Do formy przełożyć faworki.

Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 170-180 °C.

Po upieczeniu, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Ale równie smaczne i zarazem mniej kaloryczne są bez cukru pudru ;)

Z podanego przepisu wyjdzie około 45 faworków. Jest to błyskawiczny sposób na faworki (faworki last-minute), i praktycznie bez żadnej pracy ;)

Smacznego.

Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 1,11 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności).
EXTRA *
EXTRA *
EXTRA *
Komentarze do przepisu:
Dzięki :)
Dorota [2014-02-05 18:24:12]
Dorotko prawda pomysl sie liczy , a Kubus jaki madry wiec Kubus do roboty bez filozofi .ciaela
ciachela [2013-02-13 20:56:37]
Pomysł się liczy ;)
Dorota [2012-06-28 13:10:24]
Faworki wyśmienite , Polecam wypróbowałam ten przepis
Kasia z [2012-03-10 21:21:19]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.