naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Ana
Dodano: 02.04.2006
Ods這n dziennie: 33

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Biszkopt kakaowy:
4 jajka
½ szklanki m彗i pszennej
½ szklanki cukru
½ 造瞠czki proszku do pieczenia
1-2 造磬i kakao
Ciasto:
ok. 10 dag Prince Polo (5 ma造ch wafelk闚 lub 3 du瞠)
10 dag wi鏎k闚 kokosowych
10 dag orzech闚 w這skich
6 bia貫k
1 szklanka cukru
Krem:
10 dag mas豉
6 鄴速ek
5 造瞠k cukru
Do dekoracji:
gotowa polewa czekoladowa
r e k l a m a
r e k l a m a

Spos鏏 wykonania:

Upiec biszkopt. Bia趾a ubi, doda cukier i nadal ubija. Doda 鄴速ka i jeszcze ubija. Nast瘼nie doda m彗, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymiesza. Ciasto wyla do wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej blachy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec oko這 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzi i nas帷zy przegotowan wod wymieszan z sokiem z cytryny.

6 bia貫k ubi na sztywn pian, doda cukier i dalej ubija. Nast瘼nie doda pokrojone Prince Polo, orzechy w這skie i wi鏎ki kokosowe. Wszystko razem wymiesza, wyla do wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej blachy i piec ok. 20 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzi.

草速ka ubi na parze, doda cukier i nadal ubija. Ostudzi. Mas這 utrze na puszyst mas i dodawa mas jajeczn, ca造 czas ucieraj帷.

Na upieczony i ostudzony biszkopt kakaowy wy這篡 krem, a nast瘼nie ciasto z ‘Prince Polo’ i lekko docisn望. Wierzch ciasta pola polew czekoladow w ‘esy-floresy’.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1342 6239
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzi瘯uj :)
Dorota [2013-12-25 23:38:02]
ciasto bardzo dobre i naprawd 豉twe - polecam
Marta [2013-04-03 15:23:56]
Dzi瘯uj za mi貫 s這wa i ciesz si, 瞠 ciasto si uda這. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym 2013 Roku 篡cz :)
Dorota [2013-01-02 16:41:51]
Ciasto jak ka盥e kt鏎e robi豉m z waszych przepis闚 PYCHOTKA!!! SZCZ呇LIWEGO NOWEGO 2013 i wielu nowych pysznuch pomys堯w...:)
Kate [2013-01-01 16:46:05]
nie wiem dlaczego ale masa nie ubila sie, i taka leista sie zrobila, a takto dobry placek
ee [2012-04-07 23:06:04]
ciasto bardzo smaczne, tylko tak jak ju Panie pisa造 zmniejszy豉m ilo嗆 cukru ( w cie軼ie bezowym nieco ponad p馧 szklanki a w kremie 4 造磬i) i te jest wystarczaj帷o s這dkie.
Kasia O [2011-04-22 17:19:10]
Ciasto pyszniutkie polecam!
Monisia [2011-02-16 23:53:18]
cudne ciasto polecam
Justi [2010-11-24 15:16:34]
Ciasto bardzo smaczne:) POLECAM!
Karolina [2010-11-01 12:02:42]
Bardzo dobre polecam wczoraj zrobi豉m a dzis nie ma nawet kruszka :>
justyna [2010-02-17 10:20:22]
ciasto przepyszne, polecam!!!!
Mania [2010-01-24 10:48:15]
Ciasto jest przepyszne od k康 znalaz豉m ten przepis pieke je cz瘰to POLECAM!
MONIKA [2009-12-22 10:59:40]
Ciasto pychotka .Fajne na drugi dzie,po prostu zmi瘯nie ciasto z prince polo.Ja do kremu doda豉m rumu.Dzi瘯uj za przepis.
basiajka [2009-12-06 20:39:35]
ciasto takie sobie beza do niczego wychodzi twarda i psuje smak ciasta wiecej tego nie zrobie
maja [2009-11-07 15:17:44]
Ciasto naprawd bardzo dobre, tylko ja te zamiast masy z przepisu zastosowa豉m mas z gotowanego mleka skondensowanego i 0,5 kostki mas豉. Pyszotka!
Ania [2009-05-18 19:06:15]
ciasto bardzo bardzo dobre!!!!Dziekuje za przepis
meg [2009-02-06 23:00:50]
Czekoladowe i w polewie czekoladowej.
Dorota [2009-01-27 22:37:41]
chcialam spytac o same wafelki.Jakie sa lepsze czekoladowe czy orzechowe?i w polewie?
madziorek [2009-01-27 18:33:26]
Piek豉m to ciasto ju kilkakrotnie. Zawsze by這 pyszne. Jest to jedno z najlepszych ciast jakie jad豉m w 篡ciu. Godne polecenia
asiazm [2009-01-15 14:19:51]
Znam ten przepis, to ciasto piek cz瘰to i wszystkim zawsze smakuje, rewelacja!
suzi [2009-01-02 19:42:50]
Ubijanie 鄴速ek na parze: Do wi瘯szego garnka nale篡 wla wod i zagotowa, a do mniejszego garnka nale篡 w這篡 鄴速ka i wsypa cukier. Nast瘼nie ma造 garnek nale篡 w這篡 do du瞠go, ale tak, aby sp鏚 mniejszego garnka nie styka si z gotuj帷 si wod w du篡m garnku. Znajduj帷e si w ma造m garnku 鄴速ka nale篡 ubija mikserem na puszyst mas. Potem garnek z 鄴速kami nale篡 zdj望 z ognia i jeszcze chwil ubija. Nast瘼nie od這篡 na bok, aby ostyg這.
Dorota [2008-10-01 16:01:25]
jak si ubija 鄴速ka na parze?
fanika [2008-09-19 13:53:52]
ciasto bardzo dobre smakowa這 wszystkim dzi瘯i za super przepisy na tej stronie magda
magda [2008-04-18 18:43:45]
pieke to ciasto juz od dawna,zawsze wychodzi super,a wafelki rozdrabniam w robacie kuchennym.polecam!!!
sabina [2008-02-22 22:19:10]
Ja nigdy nie u篡wam surowych jaj a do tego placka robi taki krem:3 ma貫 torebki capucino rumowe rozpu軼i w 1/2 szklanki przegotowanej wody, 1i 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka cukru pudru,5 鄴速ek, 3 造磬i m彗i pszennej, na rozpuszczonej kawie ugotowa krem i wystudzi, zimny krem uciera z kostk mas豉.Prosz spr鏏owa powodzenia.
gabi28 [2008-02-13 07:59:26]
WCZORAJ UPIEKLAM DZISIAJ SMAKUJE PYSZNIE ,POLECAM WSZYSTKIM,A CO DO MASY ,JEZELI UBIJEMY DOBRZE ZOLTKA NA PARZE TO JEST WYSTARCZJACO ,PRZYAJMNIEJ DLA MNIE .AHA JESZCZE CUKIER ODROBINE MNIEJ DODALAM DO CIAST I MASY .JESZCZE RAZ POLECAM I SMACZNEGO ;)))
DOROTA J. [2007-12-23 14:36:17]
Ciasto rewelacja - przepyszne. Ja piek豉m wszystkie warstwy na papierze do pieczenia i po bokach zostawi豉m sporo papieru - tak, 瞠by du穎 go wystawa這. Dzi瘯i temu 豉two wyje豉m ka盥 warstw (nawet t z Prince Polo) z blachy. Po prostu z豉pa豉m za papier, do g鏎y i na blat.
Myszka [2007-12-04 10:49:05]
przepyszne, dzi瘯uje za przepis. Zamiast masy z przepisu zrobi豉m z paczki krem smietankowy do tort闚 i wysz這 palce lizac
mniamka [2007-11-28 14:46:51]
to ciasto z wafelkami trzeba jeszcze zmodyfikowac,poza tym dobry placek
x [2007-11-15 18:57:30]
w豉snie jestem po pysznym kawalku ciasta, wysz這 bomba, pieklam i beze i ciasto na pergaminie co gwarantuje wyjecie w calosci,a kremu faktycznie wychodzi ma這 wiec do srodka dodalam 250 ml ubitej z cukrem pudrem smietanki 這wickiej, krem wyszedl leciutki i puszysty!!!!! CIASTO PALCE LIZAC
ANETA [2007-11-03 15:42:50]
Kremu og鏊nie wychodzi tutaj ma這, a 鄴速y kolor krem mia dlatego, bo pewnie by zrobiony ze swojskich jajek. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-08-28 21:39:14]
cudowny pyszny!!! piek豉m ju go 3 razy ale ostatnio wzi窸am z貫 mas這 i krem sie rozlewa. Polecam!! Jutro chyba znowu go upiek!
Marysia [2007-08-13 16:55:43]
Ciasto wysz這 dobre:) Mia豉m problemy jedynie z kremem;( Nie wiem dlaczego wysz這 go bardzo ma這, 鄴速ka wcale nie zwi瘯szy造 swojej obj皻o軼i-nie wiem dlaczego. Na zdj璚iu jest jasny kolor a mi wyszed bardzo 鄴速y. Co zrobi豉m 幢e?
Monia [2007-07-29 11:48:06]
a mi wyszed zakalec:(
Anulek [2007-06-25 13:19:23]
to ciasto jest akurat takie sobie :|
megdilll [2007-05-26 10:24:13]
piek豉m wczoraj i mimo obaw,wysz這 swietnie. oczywiscie dodaje do ulubionych przepis闚 i ten.super
paula [2007-05-20 12:34:54]
Robilam ten placek i wyszed wspaniale!!! tylko troche za s這dki- radze dac troche mniej cukru niz pisze w przepisie!!! PYsznY polecam wszystkim!!
olka [2007-05-11 12:02:28]
bardzo pyszne, ciekawie wygl康a ten placek z wafelkami polecam
Magda [2007-05-10 11:49:26]
Pyszne, ale s這dkie. Ale jakie to ciasto - gorzkie ?;) Tylko, ze t drug warstwe, czyli z wafelkami i wi鏎kami trzeba na papierze do pieczenia albo czyms takim piec, bo mi na przyk豉d sie rozwali這 i musia豉m polew to z豉czac. Ale ca豉 rodzina jad豉, az im sie uszy trzesly ;)) Naprawde pychotka ;PP
. Ja . [2007-05-02 17:10:58]
Zrobi豉m to ciasto dla rodziny PALCE LIZA!!!
gabi [2007-04-19 19:41:41]
Dzis upiek豉m ciato - wygl康a apetycznie, jestem ciekawa jak smakuje - napewno bombastycznie :) Pozdrawiam Autora ciasta :) Dziekuje za dobry przepis
Sylwia [2007-04-18 16:46:54]
Mi sie ono nie uda這....
Anusia [2007-04-11 20:05:28]
A mi wyszed zakalec://
Anulek [2007-04-06 14:22:24]
bardzo dobre piek豉m na boze narodzenie i teraz na wielkanoc upieke jeszce jedno :D
katarynka [2007-04-02 10:52:21]
Pychota .Naprawd wychodzi takie jak na zdj璚iu. Zrobi takie na 鈍i皻a i napewno b璠 zbiera laury za to ciacho!!! Dzi瘯uj.
Olivka [2007-04-01 08:36:22]
polecam, bardzo smaczne.
malgorzata.bohdanowicz@horizonta [2007-03-30 10:17:09]
Upiek豉m pyszne
Ulcia Ch23 [2007-03-19 20:34:57]
Super, uda這 mi si za pierwszym razem, m鎩 M捫 nie lub ciast a zjad 3 kawa趾i Polecam !
Kasia [2007-03-15 22:45:52]
A JA ZROBILAM BANANOWA POLEWE I BYLO LEPSZE BO PIEKLAM I TAKIE ALE KAZDY M紟IL ZE Z BANANOWA POLEWA JEST BARDZIEJ SMACZNIEJSZE
DOMINIKA [2007-03-10 17:14:16]
bardzo dobre ciasto ,warto je upiec
krycha [2007-02-08 14:59:55]
Bardzo dobre ciasto. Wielkie dzieki za przepis!Polecam wszystkim!
tygrysek [2007-01-12 18:55:40]
Ciasto pyszne. Wysz這 za pierwszym razem. Tylko mo瞠 zna ktos spos鏏 jak bez uszkodzenia wyci庵na upieczon mas (t z prince polo) z blachy?
Aldi [2007-01-06 16:58:30]
cCiasto bardzo smaczne ,inne niz wszystkie.Szkoda tylko ze wafelki w tym ciescie nie pozostaly nadal chrupi
markoz [2007-01-05 23:27:59]
Polecam Pycha ciacho!
magda [2007-01-03 13:48:49]
niestety nie uda這 mi si w smaku owszem dobre ale nie wyro郾i皻e
kinia [2006-12-30 18:03:16]
pieklam super ciasto :-) jednym slowem pychotka polecam wszystkim mniam mniam
wisienka [2006-12-29 20:24:45]
spoko przepis taki jaki przepis taki smak POLECAM KRZYSIEK
Maladyn [2006-12-24 15:05:10]
w豉snie zrobi豉m kurde pyszne to casto :) w豉snie sie ch這dzi w lod闚ce :D
katarynka [2006-12-23 22:48:18]
Rewelacyjne ciasto! Inne od innych. Doda豉m jednak 5dag mas豉 wi璚ej oraz ajerkoniak. Lubi bardziej zdecydowany smak kremu. Dzi瘯uj za tak "smaczny" przepis. Renata
renigliwice [2006-12-22 16:38:26]
Ja robi豉m krem z 10 dag mas豉 i wyszed dobry, nie za rzadki, ale jak s jakie w徠pliwo軼i to prosz zrobi krem np. z 15 dag mas豉. Udanego wypieku ;)
Dorota [2006-12-14 22:23:53]
ja bede w豉郾ie robi.tylko niewiem co z tym mas貫m?lepiej da go wiece4j ni 10dag?
go鄂a [2006-12-14 19:10:36]
dopiero dzisiaj go upieklam-REWELACJA!!!
monia [2006-12-12 13:50:19]
pyszne
klinka [2006-12-02 13:45:09]
znam to ciasto,jest bardzo dobre tylko ja dodatkowo do placka z bia貫k z bakaliami dodaj jeszcze rodzynki,a zamiast kremu daj mleko skondensowane s這dzone ugotowane oczywi軼ie, wystudzon miksuj z kostk mas豉 i tym kremem przek豉dam placek.Zapewniam jest pyszne.
Ula [2006-11-22 16:13:28]
Wlasnie upieklam ciasto, jest najpyszniejsze jakie kiedykolwiek robilam.Wszyscy sa zachwyceni. SERDECZNE DZIEKI!
Izka [2006-11-16 18:04:15]
鈍ietne ciasto .dzieki za przepis .rodzinka by豉 zachwycona
sylwia_30 [2006-11-02 16:26:41]
Do wi瘯szego garnka nale篡 wla wod i zagotowa, a do nieco mniejszego garnka nale篡 prze這篡 鄴速ka i wsypa cukier. Nast瘼nie ma造 garnek nale篡 w這篡 do du瞠go, ale tak, aby sp鏚 mniejszego garnka nie styka si z gotuj帷 si wod w du篡m garnku. Znajduj帷e si w ma造m garnku 鄴速ka nale篡 ubija mikserem na puszyst mas. Nast瘼nie garnek z 鄴速kami nale篡 zdj望 z ognia i jeszcze chwil ubija. Nast瘼nie ostudzi. Mas這 uciera mikserem na puszyst mas. Ciasto bardzo dobre - polecam. Powodzenia :)
Dorota [2006-10-23 13:46:40]
Jak ubijac 鄴速ka na parze?i czy mas這 ,mozna ubi mikserem?ciekawy przepis chcia豉bym wypr鏏owac
doris [2006-10-23 13:27:12]
Bia貫k nie ubija si na parze, tylko 鄴速ka (w przypadku tego przepisu). Bia趾a nale篡 ubi na sztywn pian (np. mikserem). Powodzenia ;)
Dorota [2006-10-09 02:19:14]
Jak si ubja bia趾a na parze?
Justyna [2006-10-06 13:51:41]
Ciasto upiek豉m dla mamy na imieniny. Jest bardzo smaczne.Dziekuje za przepis. [ 01.10.2006 6:27;30]
Slania1 [2006-10-01 06:29:05]
Rewelacja, ten placek zago軼i na sta貫 za wszystkich moich wi瘯szych imprezach. M鎩 synek (6lat) zjad na raz 4 kawa趾i - a jest raczej niekadkim.
Lucy [2006-08-30 15:46:03]
ciesto jest wprost niebia雟ko doskona貫.
Manuela [2006-08-10 11:08:06]
Paluchy liza! Polecam!
kasia [2006-08-02 19:25:17]
Po prostu pycha.Masa wcale nie wysz豉 rzadka.By豉 idealna.Na pewno je jeszcze zrobi.Dzi瘯i za uper przepis:-)
siula [2006-07-17 21:38:19]
Ciasto przepyszne. Robi豉m wg przepisu tylko do masy da豉m 5dag mas豉 i 5 da margaryny. dzi瘯i za przepis.
Oliwia [2006-07-10 13:40:06]
wszystko sie udalo, pychotka :)
beata [2006-07-05 13:16:28]
ciasto pyszne ale do masy proponuj da 1 kostk mas豉 zamiast 10.dag.nie bedzie 瘸dka, ja tak robie i jest super
bakka7 [2006-06-02 22:25:41]
ciasto pycha...:) a jak komu wyjdzie rzadka masa to tylko wina z貫go mas豉, najlepsze takie prawdziwe.
Beti [2006-06-01 12:11:46]
bardzo smaczne ciasto wlasnie czegos takiego szukalam a wafelki pokroilam na kwadraciki o boku okolo 1cm.
a-ita [2006-05-25 14:50:23]
Ciekawy przepis . Zastanawiam si : jak pokroic wafelki ?
miminka76 [2006-05-10 14:30:38]
Bardzo dobre ciasto, pr鏏owalm r闚niez zrobi je z kremem budyniowym, r闚nie smaczne.
Kasia [2006-04-26 18:55:45]
zbyt rzadka masa, rozp造wa si
uta [2006-04-19 10:53:58]
Super. Zrobi豉m na te 鈍ieta i jestem pod wra瞠niem. Zw豉szcza cz窷 z prince polo. Bardzo polecam
Beata [2006-04-18 13:07:38]
ciasto bez komentarza,naprawde super,warto go piec dziekuje za przepis.
Janka [2006-04-17 20:27:13]
pycha ciacho!!!ja tez polecam!!
ewa [2006-04-16 18:50:54]
Bardzo dobre ciasto ,ja tak瞠 polecam
Mircia [2006-04-09 22:05:37]
Ciasto smakowo dobre,ale ten placek z wafelkami bardzo niski i troche jakby gumowaty.Mase zrobilam kawowa.Ogolnie godne polecenia.
jola [2006-04-05 19:04:55]
To ciasto jest palce liza.Kiedy zrobi豉m je rodzinie wszyscy byli pod wra瞠niem i prosili o przepis na nie.
Anetka [2006-04-05 10:04:38]
ciasto bardzo bobre polecam
MAnia [2006-04-03 18:06:01]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz si ju teraz
Aby otrzymywa smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:
Smaczne listy s darmowe.