Sałatka brokułowo-pieczarkowa

3.224407039 stars based on 13070 reviews Sałatki
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 5

Składniki:

1 brokuł
50 dag pieczarek
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Brokuł opłukać i podzielić na różyczki. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem na średnim ogniu 10 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować pod przykryciem na średnim ogniu około 15 minut. Następnie odcedzić i ostudzić. Czosnek zmiażdżyć.

Do miski przełożyć brokuł, pieczarki i czosnek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
brokuł czosnek grzyby pieczarka pieprz sałatki sól warzywa wiosna Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Cieszę się, że sałatka smakowała. Pomysł ze słonecznikiem bardzo mi się podoba - dziękuję i pozdrawiam :)
Dorota [2014-04-17 23:23:10]
salatka przepyszna! ja dodalam od siebie jeszcze ziarna slonecznika. polecam :)
ania [2014-04-17 16:54:49]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>