naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 02.04.2012
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

ok. 1 ½ kg mielonego mięsa
ok. 30 dag wędzonego boczku (najlepiej swojskiego)
20 dag cebuli (2 średnie)
kawałek pora (6 dag)
4 ząbki czosnku
2 jajka
majeranek
sól
pieprz
bułka tarta

Sposób wykonania:

Mielone mięso przełożyć do miski. Cebulę, obrać i razem z porem pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do miski z mięsem dodać cebulę, por, czosnek, surowe jajka i szczyptę majeranku. Przyprawić solą (mało) i pieprzem do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i podzielić na trzy części.

Długą prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Boczek pokroić w około 5 mm plastry.

Na dno formy rozłożyć jedną część mielonego mięsa, na nim ułożyć obok siebie plasterki boczku, potem znowu druga warstwa mielonego mięsa, na nim plasterki boczku i na górę trzecia warstwa mielonego mięsa. Wierzch pieczeni posypać majerankiem i bułką tartą.

Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 70 minut w temperaturze 180 °C. Kroić po ostudzeniu.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl