renigliwice Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 kurczak, sól, pieprz, majeranek , estragon suszony, czosnek Kurczaka po umyciu osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem, majerankiem, estragonem, powbijać ząbki czosnku. Pozostawić w chłodzie na parę godzin. Do butelki np. po piwie nalać wodę. Nałożyć na nią przygotowanego kurczaka. Ustawić pionowo butelkę z kurczakiem w metalowej misce lub na blaszce i wszystko razem umieścić w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*. Piec ok. 1 i 1/2 godziny. Tłuszczem kapiącym do miseczki polewać kilkakrotnie kurczaka podczas pieczenia. Woda w butelce jest po to, by pod wpływem temperatury parowała i podpiekała oraz nawilżała kurczaka od środka. Tak upieczony kurczak jest pyszny, smakuje jak z rożna. Polecam gorąco. S M A C Z N E G O ! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Dołączam zdjęcia : przed i po upieczeniu. Mniam mniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 :wink: no niesamowicie ciekawy godny wyprobowania sposob,sprobuje przy okazji pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Polecam wszystkim ten sposób pieczenia. Piekłam tak jak nie miałam rożna kurczak wychodzi soczysty chrupiący poprostu PYCHA :wink: Kasiu możesz piec bez obaw na pewno będziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Przychylam sie do opini koleżanek, często piekę w ten sposób kurczaka, jest soczysty a skórka jest chrupiąca. Kto nie ma rożna niech koniecznie wypróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja miałam rożno, ale w ten sposób upiekłam z ciekawości. Potwierdzam powyższe wypowiedzi i także polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agawcia Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Znam ten przepis od lat i powiem ze jest pyyysznyyyyyyyyyyy,robie go baaaaaaardzo czesto!!!!Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Potwierdzam bo kiedyś też tak piekłam,mięsko jest soczyste a skórka chrupiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo_23 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja z kolei piekę na puszce z piwem. Jak piwo paruje, nawilża kurczaka i nadaje mięsku secyficzny smak. PYCHOTKA!!! Do tego frytki i surówka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Wiesz Elma - ciekawy pomysł z tym piwem. Muszę go wypróbować. Dzięki. Pozdrawiam. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Super dobry przepis ja też go nieraz tak piekłam polecam kurczak jest super pozdrawiam Wiolka :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Zdjęcie jest super, stojący nago kurczak :razz: :razz: ;) A tak poważnie to podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami, butelka z wodą nadaje mu soczystości, gdyż jak wiadomo kurczak to suche mięso. Często w ten sposób wykonuję kurczaka, do tego surówka z marchwi, pycha :razz: :razz: Jakoś do puszki z piwem nie mogę się za bardzo przekonać, gdyż jednak to puszka poddana wysokiej temperaturze. A może tak piwo przelać do słoika lub butelki, chociaż nie wiem czy zmieni to smak kurczaka? Pozdrawiam, Justyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Elma ja te z na puszce z piwem ;) polecam,,,rewelka normalnie :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Można polewać kurczaka piwem podczas pieczenia. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.