Dorota 93 Napisano 15 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Placki ziemniaczane będą smaczniejsze, a nawet pulchniejsze, jeśli dodamy do nich łyżeczkę proszku do pieczenia. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnieszka 1 Napisano 15 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 ZGADZAM sie z Tobą....co wiecej ....warto zawsze troszeczke proszku do pieczenia lub sody dodac do roznych ciast w ktorych panierujecie kotlety....wychodzą o wiele ciekawsze.... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Halkuk 2 Napisano 1 Lipca 2004 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Dziś robiłam placki i skorzystałam z porady :D . Dodałam po raz 1 proszek do pieczenia - i placki były super http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Chciałabym dodać jeszcze , że dodana do placków potarta marchewka nie powoduje ściemniania ciasta , placki mają fajny kolorek i są smaczne . Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milena 0 Napisano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 placki ziemniaczane są również pycha gdy doda się do nich trochę płatków górskich,odrobinę mniej mąki a wzamian trochę płatków. Naprawdę są pyszne. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milena 0 Napisano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 To jeszcze raz ja,chodziło mi oczywiście o płatki owsiane górskie. Pa Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zazula226 5 Napisano 11 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 i dodajcie jeszcze troszke oleju, lub tłuszczu na którym je smażycie, wtedy nie będą tak ociekały tłuszczem. niewielka ilośc wystarczy, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeLarge 13 Napisano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 a jak sie doda do placków majeranku to już jest dla mnie poezja Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
[email protected] 0 Napisano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A spróbujcie dodać do placków jajka i ubitą na sztywno pianę. Są wtedy bardzo puszyste! :lol: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ina12 18 Napisano 30 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Majeranek i jarzynkę względnie inną przyprawę zawsze dodaję do placków, a teraz będę dodawała jeszcze proszek do pieczenia, o tym naprawdę nie wiedziałam. ina12 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gosiek50 0 Napisano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Następnym razem jak będę robiła placki to dodam proszku do pieczenia - o tym to nie wiedziałam. Dzięki Dorotko . :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sathi 1 Napisano 22 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Ja ucieram ziemniaki na placki w robocie Zelmera, potem dodaje resztę składnikoów i maszyna wyrabia ciasto. Placki wychodzą pyszne, kruche, puszyste mmmm Alez mam ochotę na placki :-) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeLarge 13 Napisano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 ucieram ziemniaki na placki w robocie Zelmerarobię podobnie miksując wszystkie składniki, kiedyś używałem również elektrycznej maszynki do mielenia ale wtedy placki nie były takie aksamitne, nie wyobrażam sobie teraz ręcznego ucierania Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gosiek50 0 Napisano 26 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Najlepsze placki ziemniaczane wychodzą ucierane w termomiksie jak ktoś posiada-placki wychodzą rewelacyjne. :-) :-) :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeLarge 13 Napisano 26 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 poszukałem troszkę w sieci i dowiedziałem się że jest to fajne urządzenie ale dosyć drogie, ceny od 1300pln do nawet 3500pln Funkcje robota: - rozdrabnianie - szatkowanie - Tarcie - mielenie - proszkowanie - siekanie - przyządzanie puree - miksowanie - mieszanie - wyrabianie ciast - emulgowanie - gotowanie zup - potrawy z mięsa - sosy - czyszczenie - robienie masła i past - sałatki - surówki - desery, lody i .......... wiele, wiele innych http://www.vorwerk.com/pl/html/thermomix.html Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.