apsik Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Informacja dla tych ,którzy poszukują jogurtu bałkańskiego to kupiłam go dzisiaj w markecie ''Polo''i zamierzam go upiec na niedzielę ,gdyż termin ważności jest dość długi,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Kasiulek... dzisiaj ponownie upiekłam twoj serniczek, i ponownie z jogurtów naturalnych, ponieważ nie mogę nigdzie dostać bałkańskiego, niestety, ale również dzisiaj serniczek wyszedł SUPER !!! ... naprawdę, ciasto smaczniutkie i wspaniale... Pozdrawiam. Jola :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja też dzisiaj skusiłam się na serniczek ,ciasto robi się błyskawicznie a ze względów zdrowotnych takiego potrzebowałam. :razz: Jednak jestem troszkę zawiedziona,jest to pierwsze ciasto z tego forum ,które tak nie do końca mi wyszło[a i tak nie ma już połowy]Wyrosło pięknie i opadło,w smaku jest dobre . Kasiulek i wszyscy którzy piekli poradżcie co zrobiłam nie tak bo chciałabym spróbować kiedyś jeszcze raz,pozdrawiam...Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Apsik- ten sernik ma to do siebie, że troszkę opada :razz: Nie przejmuj sie tym! Mi zawsze też opadł o pare centymetrów ;P Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Apsik nie przejmuj sie :razz: ten sernik widocznie ma to do siebie ze musi opasc bo jest bardzo delikatny mi tez opadl moje zdjecie jest na forum ale i tak wszystkim smakowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ja gdzieś czytałam,że im mniej uciera się masę serową tym ona potem mniej opada po upieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 dziewczyny.... mnie nie opada ten serniczek...wylewam go na małą blaszkę...mala tortownica...wyrasta wspaniale i nic nie opada...nie wiem czemu u was tak jest, nie mam pojecia, poniewaz tradycyjne serniki jak piekę, to zgadzam się, troszkę opadają, ale serniczek Kasiul;ek, jest wyjatkowy, ponieważ mi kompletnie nic nie opada a przeciwnie wyrasta wspaniale...jest po prostu SUPER !!! Pozdrawiam was wszystkie. Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ja gdzieś czytałam,że im mniej uciera się masę serową tym ona potem mniej opada po upieczeniu. Basga masz rację! Zapomniałam napisać, że tej masy nie ucieramy długo. Wystarczy, że dobrze się połączy składniki i można wylewać na blaszkę :razz: Mój błąd :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A czy można otwierać piekarnik podczas pieczenia :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Apsik... ja otwieram i sprawdzam serniczek...wiec mozna, nic sie nie dzieje z nim.... Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Apsik- ja staram się nie otwierać piekarnika :razz: ponieważ ciasto może się nie udać :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Kasiulek zaraz zaczynam robić sernik. W Polo i w dwóch dużych super markietach nie było jogurtu Bałkańskiego. Syn kupił bardzo gęsty kremowy jogurt 340 g Greek Styl do sałatek sosów i deserów. Jak ciasto będzie gotowe dodam zdjęcia. Pozdrawiam i do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam. Jogurt bałkański dostałam w Albercie i tylko tam u mnie można go kupić. Jest bardzo zbliżony konsystencją do serka naturalnego który kupuję w Biedronce jeżeli ktoś by był tym zainteresowany. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wika Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 widzialam jogurt balkanski w netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.