elunia.o 1 Napisano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Dziękuję za podpowiedzi.Myślę, że już wiem w czym problem- masę podgrzewałam na zbyt dużym ogniu, bo masło zawsze daję śmietankowe. Jeszcze jedno, jak długo gotujecie masę? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Eluniu tej masy sie nie gotuje!!! Podgrzewac tylko do momentu rozpuszczenia sie skladnikow.Pozdrawiam ;) . Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JustynaZ 0 Napisano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Wczoraj właśnie wykorzystałam przepis na podaną polewę do murzynka z kokosem, jest bardzo, bardzo dobra. Lśniąca, a co najważniejsze ładnie się kroi i nie przylega do noża, jak większość polew. Polecam! ;) ;) Z pozdrowieniami..... ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boza 0 Napisano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Upieklam pare dni temu piernik i oblalam go pozniej polewa z twego przepisu,wyszla wspaniale chociaz z braku smietany uzylam jogurt naturalny.Polecam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiola344 2 Napisano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Polewa wyśmienita ,użyłam jej do polania biedronki i jest naprawde lśniąca i co najważniejsze nie przykleja sie do noża podczas krojenia ,polecam. :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Justynko,Bozo,Wiolu coz moge powiedziec....tak sie ciesze ze robicie moja polwe hura hura :-( .Uwiezcie mi ze ja innejnie robie tylko ta naprawde nadaje sie na kazdy wypiek.Gorace pozdrowionka!!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIKI 0 Napisano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 DZIEKI jOLU. NARESZCIE PORZADNY PRZEPIS NA POLEWę. DOTYCHCZASOWE ZAWSZE MI SIE KRYSTALIZOWALY. WYKORZYSTAM NA 100% Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna.K 5 Napisano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jolu czy ta polewa nadaje się na biszkopta ??? Czy ktoś może robił??? Potrzebuję szybkiej odpowiedzi jutro rano robię tort do syna koleżanki więc to dla mnie ważne !!!!!!!!! Czy zamiast śmietany można dodać mleko?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Justynko ta polewa nadaje sie na biskopt a nie probowalam z mlekiem mysle nie ryzykuj tylko daj smietane.Powodzenia :-) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denega 0 Napisano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ja robiłam z mlekiem skondensowanym i wychodzi super. Ten przepis jest fantastyczny. Kiedyś robiłam polewę do murzynka z żółtkami i to się długo ścinało. Ta polewa jest błyskawiczna, świetnie się rozsmarowuje i jest smaczna nawet bez ciasta.Też polecam :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
broker 1 Napisano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Zamiast masła, dodałem margarynę do pieczenia i wyszła super polewa :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jolu ta polewa jest rewelacyjna, robiłam ją już kilka razy i zawsze wychodziła super :D Teraz zrobiłam ją do polania Ptysia: Dziękuję za przepis i pozdrawiam Cię :roll: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OtoJa 0 Napisano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Polewa pyszna, ja zamiast śmietany dałam mleka i też dobre :( Idealnie pasuje do babki. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam, podnoszę przepis na super polewę, na Wielkanoc będzie jak znalazł - do polania babki, sernika czy mazurka :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.