tina10 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Witam kolezanki i kolege :D Za komunie i matury kciuki zacisniete. Ale nagrzeszylam przez ten wikend,grile,urodziny...waga kilogram w gore,a czuje sie taka ociezala i brzuch mam jak balon...wrrr glupia pipa ze mnie . Zauwazylam ze jesli grzesze w fazie P+w to jakos mi to przechodzi bez wiekszych wahan wagowych,ale jesli zjem czy wypije cos zakazanego w fazie samych protein to waga momentalnie w gore i czuje sie okropnie. Pro po skrobi kukurydzianej to kupilam ostatnio w E.Leclercu w dziale z ekozywnoscia z kukurydzy nie modefikowanej genetycznie .Droga jest cholera ,bo za 20dkg ponad 10 zl(nie pamietam dokladnie ile). Wyglada dokladnie tak samo jak skrobia ziemniaczana tylko nie ma tego "papierowego" smaku jak gotuje sie z niej budyn.Ale wegli ma jeszcze wiecej niz maka kukurydziana bo 88,5 a bialka tyle co nic-0,20. Tak zrozumialam ze jest to raczej produkt tolerowany w tej diecie tak jak jogurt owocowy,a nie dozwolony.Sporadycznie mozna w malych ilosciach przy warunku ze nie wplywa na spadek wagi. Ja uzywam tej skrobi naprawde sporadycznie w fazie p+w do zrobienia budyniu ,nalesnika czy zageczczenia sosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 hej, dziewczynki! seriale chyba się już pokończyły? niedawno wróciłam od swojej pediatry-homeopaty. młody zaczął kasłać, czyli katar zaczął mu spływać i podrażniać gardło.... na szczęście na razie czopeczki i nie muszę robić zastrzyków..uffff waga stoi w miejscu, nawet nie drgnie-czego obawiałam się po wczorajszym dniu... wyczytałam w książce, że można również pić wodę gazowaną, ale najlepiej mineralną-ma właściwości moczopędne. dukan zwraca też uwagę na zalety spożywania dużej ilości wody- a. zmniejsza zawartośc toksyn we krwi b. chroni nerki już obciążone z powodu diety c. zmniejsza cellulit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 o właśnie, tino! właśnie miałam zapytać- Z CZEM TO SIĘ JE?? i zrozumiałam,ze mozna robic kluchy???? no bo skoro naleśniki..... jesli tak, to już zamawiam. a i synusiowi budyńki bedę robić na tymże produkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 pytanie do bardziej wtajemniczonych (ostatnio pisały coś o tym śliweczka i maruda) z jakich produktów ten biszkopcik?? chodzi oczywiście o mąkę, a właściwie jej zamiennik?? jesli chodzi o słodycze, to jakoś się trzymam na pepsi zero i nie tęsknię, ale jak zobaczyłam posty o biszkopciku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tina10 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Margot wlasnie swojemu malemu zageszczam teraz ta skrobia budynie,kisiele i zupy,jest do tego idealna. Kluchow nie probowalam robic,nie wiem czy sie do tego celu nadaje.Bo nalesnik to taki robie tylko z nazwy nalesnik,bo bez mleka.Tylko jajo,plaska lyzka tej skrobi i odrobine soli.I trzeba go zjesc odrazu bo momentalnie obsycha i staje sie kruchy.Wiec nadzienie trzeba naszykowac zanim sie go usmazy. Ja najbardziej lubie piers obsmazona w kawaleczkach z przyprawa do gyrosa,do tego ogorek,pomidor,salata,albo kapusta pekinka i polane jogurtem wymieszanym z czosnkiem i szczypiorkiem.Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tina10 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Margot ja na swieta robilam biszkopt z maka kukurydziana,wyszedl swietny. Aniedawno pieklam rolade biszkoptowa ze skrobia i jednak stwierdzilam ze maka kukurydziana jest lepsza niz skrobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 no tak, ale mąki nie można.... a ja młodemu kaszką kukurydzianą zagęszczam, ale skoro są lepsiejsze :D do tego produkty to na pewno ich użyję do piersi tez robię sosik z czosnku i jogurtu, czasem dosładzam aspartamem, bo cholernica mdła jak mamałyga (tez z mąki kukurydzianej :grin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Dziewczyneczki, a czy można pić sok warzywny, ten z Fortuny. On jest bez cukru a ja go bardzo lubię. Chodzi mi oczywiście o fazę proteiny + warzywa. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_r_g_o_t Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 pozdrawiam nocne marki i ranne ptaszki, z którymi nie mam okazji "pogadać" jestescie oblatane w tych przepisach, a ja jakoś do tej pory nie narzekałam na brak pomysłów na swoje indywidualne menu. jednak widzę,ze czas skorzystać, bo mam ich coraz mniej. jest jeden plus niejedzenia wieprzowiny...świńska grypa a wiecie jak sie roznosi?? oto przykład :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lusia106 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Witam, tez jestem na diecie Protal i jestem bardzo zadowolona :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruda Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 pytanie do bardziej wtajemniczonych (ostatnio pisały coś o tym śliweczka i maruda) z jakich produktów ten biszkopcik?? chodzi oczywiście o mąkę, a właściwie jej zamiennik?? jesli chodzi o słodycze, to jakoś się trzymam na pepsi zero i nie tęsknię, ale jak zobaczyłam posty o biszkopciku.... Cześć 'NOCNY MARKU' M_a_r_g_o_t :grin: Tak jak pisze Tina 10 ja też do biszkoptu używam tej mąki kukurydzianej ale jeszcze ani razu nie dałam aromatu - jednak uważam, że jest przydatny bo mi jakoś zapach tego ciasta przestał się już podobać, jeszcze ostatnio jak mi spleśniał to już w ogóle jestem zła.. :D Teraz już wszystko co robię to wsadzam do lodówki, a ciacha chyba na pół będę kroić i do zamrażalnika jak radziła mi Śliweczka. A jeśli chodzi o naleśniki - to ja np. robię je prawie jak zwykłe, z mlekiem, ale chudym i z tą mąką.. faktem jest, że w niczym nie przypominają tych prawdziwych... A co się namęczyłam żeby je z patelni zeskrobać - bo robiłam na zwykłej (bałam się zniszczyć teflonową bo nie moja) - ale w końcu kupiłam swoją i super się na niej wszystko robi bez dodatku nawet grama tłuszczu :D Wczoraj sobie zrobiłam pizze..Kurcze, ale to też za dużo powiedziane :grin: Do środy warzywka i do środy sama pizza.. Wczoraj nabroiłam z jedzeniem, poszłam po otręby - a one są przy dietetycznych słodyczach.. nie mogłam się oprzeć wafelką :grin: i żeby na tym się skończyło.. Protalowe lody w zamrażalniku mnie nie uratowały. Ale póki trwają warzywka nie ważę się, po 5 dniach białek zobaczymy ile schudłam lub przytyłam... o zgrozo!!! A robi któraś z Was chlebek w foremkach do babeczek. Kupiłam sobie te papierowe ale nie da się ich za fajnie potem z tego papierka wyjąć. Czy ktoś ma jakiś sposób. Może warto zainwestować w formę do mufinek. Ale nie wiem co lepsze - taka metalowa czy może silikonowa. Nie trzeba do nich dodawać tłuszczu????? Proszę o każdą opinię!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie z rana!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruda Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Witam, tez jestem na diecie Protal i jestem bardzo zadowolona :D Witaj!!! To super, że cieszy Cię dietowanie!!! W takim razie powodzenie murowane :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruda Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Koleżanka z pracy - która jakieś 2 tygodnie temu przeszła na naszą diete dała mi kawałek ciasta MNIAM - tego z ksiązki, przepis na herbatnika.. Wszystkie składniki x3 zrobiła no i proszek do pieczenia dodała. Super jej to wyszło - pięknie wyrosło i takie puchate jest i smaczne. Będę musiała też spróbować zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallina Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Hej dziewczyny:Maruda z tego co wiem(wcześniej pisały o tym dziewczyny),w papierowych foremkach nie ,bo nie można póżniej wyjąć,najlepiej w formie na mufinki(ja niestety takiej nie posiadam),ale czy sylikonowa,czy tez zwykła,tego nie wiem.Ja robiłam tylko w mikrofali w miseczkach porcelanowych w formie bułeczek.Jak wystygły ,kroiłam w plasterki i jadłam z dodatkami jak kanapki(bardzo mi to smakowało).Pozdrawiam [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.