Bozena66 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Kurczaki, trochę sie boję, że to niedozwolone, ale co mi tam. To link do rozpiski Maszkuleczki - taki spis treści, co na której stronie sie znajduje, bardzo dużo ciekawych informacji swoja drogą: [LINK NIEAKTUALNY] Myśle, że to wielu nam pomoże ;) Nie martw sie my mamy fajnych moderatorów :sad: Ja jeszcze widziłam taki post o najczęstszych pytaniach w diecie proteinowej, tam było m.in. o zaparciach i tabletkach antykoncepcyjnych. Jak będę miała więcej czasu to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 gratulacje :sad: Zrobiłam test Dukana :sad: wyszło nawet całkiem miło, wg niego gdybym diete zaczeła dziś to w październiku (15.10) powinnam być po diecie z wagą 55,5 kg. Wychodzi więc na to że załozylam całkiem realną wagę do uzyskania. Tylko moja 2 faza miala trwać 87 dni ( ja zaczęłam 4 stycznia) i w zasadzie nadal się zastanawiam nad 3 faza od Świąt. Czy ktoś coś mi może doradzić ??? Jak myślicie?? Olinko, widzę że mamy ten sam dylemat ;) Tak sobie myslę, czy w tej III fazie jeszcze schudnę trochę i czy wtedy osiągnę wagę docelową czy raczej ciągnać II fazę do docelowej wagi. Może nam podpowie ktoś z III fazy i dalej, hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Aaaaa i powiedzcie mi proszę gdzi emożna znaleźć najchudszy z najchudszych żółty ser??? Gosiulek, taki najchudszy ser żółty to widziałam w Lidlu z linessy - ale on trochę jak te hohlanda - taki miękki jakby topiony tyle, że w plasterkach. Może faktycznie kupić zwykły, ale twardy np. goudę holenderską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheAga90 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Olinka, Gosiulek i saga Wasze slowa sprawily , ze dzisiaj mam juz lepsze nastawienie. Jestem od niedawna na forum i nikt tak jak Wy drogie kobietki nie sprawia, ze moja motywacja do diety rosnie z dnia na dzien.DZIEKUJE ;) aktualnie jestem na warzywkach i ugotowalam sobie dzisiaj bigosik, ale byl pyszny na swieta zrobie powtorke i tez bedzie w moim menu. przed dieta przeczytalam ksiazke, ale jestem tak roztargniona, ze nie doczytalam niektorych rzeczy i na uderzeniowce codziennie wypijalam pol l kefiru z tesco 0% tł. owocowego...chyba nie powinnam, ale bylo minelo i tak udalo mi sie zrzucic 3.5 kg :sad: mam o tyle gorzej ze jestem uczulona na niektore produkty i teraz na diecie nie jem jajek i nie pije mleka...i jogurty naturalne tez ciezko mi wchodza wiec wogole ich nie jem jedynie dodaje odrobine do sera chudego... jedynym ratunkiem sa jogurty i kefiry owocowe, ktore nie daja az tyle skutkow alergicznych...wiec dla mnie beda norma przez cala diete. pozdrawiam i zycze duzych spadkow wszystkim ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasias Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Aaaaa i powiedzcie mi proszę gdzi emożna znaleźć najchudszy z najchudszych żółty ser??? jesli chcesz do pizzy to ja kupuje mozarelle light, ma 8,5 % tluszczu i wydaje mi sie mniejszym zlem...widzialam tez goude light miala 12 % ale w smaku koszmar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Aaaaa i powiedzcie mi proszę gdzi emożna znaleźć najchudszy z najchudszych żółty ser??? Ser żółty bardzo smaczny i z obniżoną zawartością tłuszczu jest w biedronce ,taki pakowany w plastrach.Zdaje się że Marudka wstawiła ten ser w wątek z produktami dozwolonymi.Ja ostatnio robiłam pizzę właśnie z tym serem.Tylko że ja robię częściej pizzę z patelni,bo robi się ją szybciej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bozena66 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 To jest link do ciekawych pytań dotyczących problemów w naszej diecie. miłej lektury ;) https://wielkiezarcie.com/forum_watek.p...amp;post=233666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonikaP Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Hello. Ja oczywiście wpadłam tu z bardzo głupim pytaniem nie odnośnie diety. Mam pytanie do Marudki albo do kasis dotyczące ceny za m3 gazu w woj .śląskim. Sorki ale wszędzie tego szukam i nie mogę znależć bo są jakieś opłaty stałe i zmienne. Mi chodzi o to ze jak jest jakaś kwota ( suma tych wszystkich opłat) za gaz na fakturze do zapłacenia to tą kwotę podzielić na ilość m3 i wychodzi po ile jest m3. i czy to jest faktura na miesiac czy na 2. My nie płacimy tu rachunków tylko mamy pule na mc do wykorzystania i tam mnie zastanawia ile to jest bo coś włascicielka ostatnio gadała ze bardzo gaz poszedł w góre. I pomyślałam ze sie do Was o to zwróce, a i o pra tez bym prosiła ;) Bo woda ze sciekami to wiem ze 9 zł za m3- zdziercy w tarnowie jest ok. 6,80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malenstwo1975 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Ejjj, mnie tez wcale nie tak trudno znaleźć na Nk :sad: Maleństwu juz się udało :sad: A mój avatarek tu na forum jest związany z moim nazwiskiem :sad: he,he...... bo ja zdolna bestia jestem :sad: Choć przyznam ,że faktycznie nie zawsze jest łatwo trafić...... Witam tak wogóle i widzę ,że ostro piszecie dziewuszki. Piszcie,piszcie .....Ja niestety ostanio niemogę się z niczym wyrobić a już tymardziej z pisaniem.... Ale jak nie teraz to pózniej się odezwę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasias Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Hello. Ja oczywiście wpadłam tu z bardzo głupim pytaniem nie odnośnie diety. Mam pytanie do Marudki albo do kasis dotyczące ceny za m3 gazu w woj .śląskim. Sorki ale wszędzie tego szukam i nie mogę znależć bo są jakieś opłaty stałe i zmienne. Mi chodzi o to ze jak jest jakaś kwota ( suma tych wszystkich opłat) za gaz na fakturze do zapłacenia to tą kwotę podzielić na ilość m3 i wychodzi po ile jest m3. i czy to jest faktura na miesiac czy na 2. My nie płacimy tu rachunków tylko mamy pule na mc do wykorzystania i tam mnie zastanawia ile to jest bo coś włascicielka ostatnio gadała ze bardzo gaz poszedł w góre. I pomyślałam ze sie do Was o to zwróce, a i o pra tez bym prosiła ;) Bo woda ze sciekami to wiem ze 9 zł za m3- zdziercy w tarnowie jest ok. 6,80 nie mam pojecia o cenach gazu bo nie mam, a co do wody, to roznie ,zalezy czy ma sie juz kanalizacje czy jeszcze nie, ja jeszcze kanalizacji nie mam i place za sama wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gochna Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Witam sekto twarogowa! ;) Ja tym razem tylko na chwilkę, więc nie nadrobię dziś zaległości w czytaniu. Moja waga stoi, jak zwykle na białkach. Pozdrawiam wszystkich i życzę samych spadków i wytrwałości gdy ich brak. Buziaki :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solitarius Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ja jak zwykle mam pytania;) 1. czy otrebinka to inaczej koktajl proteinowy?? 2. gdzie znajde watek z produktami dozwonymi o korych piszecie 3. i jak radzicie sobie z przemiana materii na diecie bo dla mnie to koszmar;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alienka Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 malyna nie chcę nic Ci narzucać, ale może rzeczywiście warto już zacząć fazę III. Nie wiem, jak to jest u Ciebie, bo każdy jest inny, ale u mnie w psychice coś się tak poprzestawiało, że ciężko było mi tak zupełnie przejść do III fazy. Niby już wprowadziłam nowe produkty, ale o wiele rzadziej niż było mi wolno. W ciągu 3 tygodni zrobiłam sobie dwie królewskie uczty, ze dwa razy zjadłam makaron i w tym czasie może ze 4 jabłka. Teraz staram się troszkę bardziej sobie poluzować, bo naprawdę dalej powoli ubywało mi... może nie kilogramów ale gramów. W sumie spadło jakieś 0,5 kg w tym czasie. Ja dzisiaj też wyciągnęłam sobie z szafy spódniczkę nr 36 i weszłam w nią bez problemów. ;) Fajnie założyć coś, w czym nie chodziło się od 4 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ja jak zwykle mam pytania;) 1. czy otrebinka to inaczej koktajl proteinowy?? 2. gdzie znajde watek z produktami dozwonymi o korych piszecie 3. i jak radzicie sobie z przemiana materii na diecie bo dla mnie to koszmar;( Witaj, spróbuję odpowiedzieć jak potrafię: 1. Otrębianka to otręby z ciepłym mlekiem oraz z dodatkiem np. cynamonu i słodzika, nie wiem czy to to samo co koktajl proteinowy ;) 2. wątek z produktami: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...t=0&start=0 3. ja kupiłam ziołowe tabletki Sollievo, łykam jedna na wieczór i następnego dnia mam "sprawę" z głowy do ok. 13 :sad: Jak jedna nie pomoże to można wziąć do 3 naraz - efekt murowany. Łykam je na samych białkach, bo jak jem warzywa to jest lepiej :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi