Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !


Dorotaxx

Rekomendowane odpowiedzi

ziiimmmmnnnnoooo, ale to chyba dobrze :D

anula, znalazłam taki przepis

BISZKOPT

- 4 jajka

- 100 g słodziku do pieczenia

- starta skórka z 1 cytryny

- 40 g mazeiny

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

Białka ubić na sztywną pianę.

Żółtka wymieszać ze słodzikiem, dodać skórkę z cytryny oraz mazeinę i delikatnie wymieszać je z pianą z białek.

Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru.

i taki

BISZKOPT Z WARSTWĄ SEROWO_MARCHEWKOWĄ

Warstwa serowa

20 dkg sera( ja wzięłam półtłusty- ma 4% tłuszczu)

2 żółtka

2 łyżki otrębów

zmiksować razem dodać trochę mleka jeśli za gęste, zapach i słodzik.

Wylać na blaszkę wyłożoną papierem -ja piekłam w podłużnej keksówce. Wstawić do nagrzanego piekarnika, żeby się podpiekło.

Warstwa marchewkowa

1 dużą marchewkę utrzeć na tarce jarzynowej, podlać niewielką ilością wody i rozgotować pod przykryciem ( niedługo), gdy zmięknie - zmiksować i przestudzić. W międzyczasie ubić pianę z dwóch pozostałych białek + słodzik. Wymieszać z ostudzoną marchewką i dodać zapach ( ja dałam migdałowy)

Wyjąć blaszkę z podpieczonym serem, wylać na niego ciasto marchewkowe.

Biszkopt: 3 jaja

3 łyżeczki mąki kukurydzianej

pół łyżeczki proszku do pieczenia

słodzik, zapach

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno

dodać słodzik, po jednym- żółtka (wtedy już mieszać niezbyt energicznie ) mąkę wymieszaną z proszkiem, wymieszać i wylać na warstwę marchewkową. Upiec.

Po przestudzeniu odwrócić, tak, żeby ser był na wierzchu a biszkopt pod spodem.

o! coś ciekawego

sERNIK "WIEDEŃSKI"

Składniki:

4 opakowania serka homogenizowanego

4 jaja

3 łyżki otrąb pszennych

2 łyżki jogurtu naturalnego 3 %

słodzik (wedle uznania, ale sernik powinien być słodki, więc ja dodałam 10 łyżek tego w płynie)

3-5 kropli aromatu (smak dowolny)

papier do pieczenia do wyłożenia blachy

Wykonanie:

Otręby mielimy na pył. Żółtka , aromat i słodzik ubijamy, dodajemy serki, zmielone otręby, wszystko mieszamy na gładką masę. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, mieszamy i wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku ok. godziny w temperaturze 170-180 stopni. Po upieczeniu przetrzymujemy w uchylonym piekarniku jeszcze przez chwilę. Po wyjęciu z piekarnika, zostawiamy do wystudzenia w blaszce.

MLECZKO WANILIOWE

2 szklanki mleka

3 jaja, słodzik,

zapach waniliowy lub wanilia naturalna

Mleko zmiksować z jajami i pozostałymi składnikami. Masę wlać do filiżanek i wstawić do większego naczynia z taką ilością wody aby filiżanki zanurzyły się do połowy, nakryć je pergaminem. Naczynie przykryć przykrywką i powoli gotować aż mleczko zetnie się na galaretkę.Wystudzić.

MLECZKO KAWOWE LUB CZEKOLADOWE

Wykonujemy tak samo, tylko zamiast wanilii dodajemy napar z łyżki kawy lub kakao.

KREM CYTRYNOWY

4 jaja

sok z cytryny( lub aromat waniliowy)

łyżka żelatyny

pół szklanki gęstego jogurtu

Ponieważ jajka używamy surowe, należy je wcześniej sparzyć (w skorupkach)

Namoczyć żelatynę( w odrobinie mleka lub wody) i rozpuścić na palniku.

Ubić na sztywno pianę z białek, dodać słodzik( jeśli słodzik w tabletkach to też oczywiście wcześniej rozpuszczonych) i delikatnie wymieszać z żółtkami, jogurtem i żelatyną. Przełożyć do pucharków, zastudzić.

KREM KAWOWY LUB KAKAOWY

Takie same składniki, tylko zamiast cytryny zaparzona kawa lub kakao.

LODY

1/2 l mleka

2 jaja

2 żółtka

słodzik ( w zależności od smaku : kawa, kakao, wanilia ew. inny zapach)

Jaja ubić na parze z cukrem, dodawać po trochę mleka, ubijać aż masa zgęstnieje, przełożyć do naczynia z zimną wodą i dalej ubijać.Dodać wybrane dodatki smakowe.

Włożyć do naczynia i do zamrażarki, dobrze jest w czasie zamrażania raz czy dwa wyjąć naczynie i skrzydełkami od miksera poubijać chwilę.

SERNIK JAK PRAWDZIWY

- 0,5 kg sera chudego (najlepszy taki w kostkach, mieciutki, zeby nie trzeba bylo mielic)

- 4 jajka

- 2 do 3 lyzek slodziku w proszku

- 3 lyzki zmielonych na puch otrab

- 3/4 szklanki mleka 0,5%

- dowolny aromat

Ser, zoltka, slodzik, aromat, otreby wrzucic do miski i zmiksowac dodajac po troche mleko. Masa bedzie dosc rzadka i taka ma byc. Na koniec dodac ubite na piane bialka i delikatnie wymieszac.

Tortownice (najlepiej taka o srednicy 19 cm) wylozyc papierem do pieczenia (koniecznie papier bo, do wszystkiego innego sie przylepia) i wylac mase serowa. Piec 1 godzine w temperaturze 170 stopni. Mozna dodac do czesci masy kakao, bedzie wtedy sernik we wzorki.

starczy tych słodkości :D zamiast wklejac zrobiłabym sobie cos słodkiego....a tak mi się nie chce

margot jestes Wielka! Chyba bede musiala przekonac sie do aspartamu post-9750-1242231448_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Facet miał problem z przedwczesnym wytryskiem wiec poszedł do lekarza. Zapytał co ma zrobić, żeby problemu nie było. Lekarz mu poradził:

- Jak już będziesz dochodził, to spróbuj się jakoś wystraszyć.

Więc facet tego samego dnia poszedł do sklepu i kupił sobie pistolet startowy (starter), który robi dużo huku i potrafi nastraszyć jak cholera. Podniecony myślą wypróbowania nowego sposobu poleciał szybko do domu. W domu zastał żonę czekająca nago w łóżku. Zaczęli od pozycji 69 i facet momentalnie poczuł że zaraz dojdzie, wiec wystrzelił żeby się przestraszyć. Następnego dnia znów wybrał się do lekarza. Lekarz pyta:

- No i jak było?

Facet na to:

- Niezbyt fajnie. Kiedy wystrzeliłem, to żona narobiła mi się na twarz, odgryzła mi 5 cm penisa, a z szafy wyszedł sąsiad z rękami w górze.3-MALLINA-FAZA-III-7205.gif

Poplułam sie ze smiechu post-9750-1242231590_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo chętnie skorzystam! :D

Jesli to ma być tort dla mamy to proponuje zrobić najlepszy tort na świecie , Czarnolas: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis21861.html

Gdybys sie zdecydowała to ubij litr bitej smietany a nie jak jest podane w przepisie 750 ml.

Polecam tez cos z moich przepisów : http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6694&hl=

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6627&hl=

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7551&hl=

Gdybys miala jakies pytania to pisz smiało

buziaki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jesli to ma być tort dla mamy to proponuje zrobić najlepszy tort na świecie , Czarnolas: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis21861.html

Gdybys sie zdecydowała to ubij litr bitej smietany a nie jak jest podane w przepisie 750 ml.

Witaj Dorotko :D

Pewnie zdecydowałabym się na ten bo w życiu nie uda mi się zrobić tej masy cukrowej! Poza tym mam wiśnie własnej roboty, tzn konfiturę. Mogę ją wykorzystać. Obejrzałam sobie Twoje torty no i walnęłam szczęką o biurko. Coś Ty, nie odważę się, nigdy!!

Piekę dobre ciasta smakowo, ale mam poważny problem z ozdabianiem. Niestety, zmysł plastyczny mam żaden.Raz jedyny w życiu dostałam 5 z plastyki. Był to projekt wzoru tkaniny i po prostu zerżnęłam wzory geometryczne ze ściany :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aha a jeszcze mam pytanie do Śliweczki bądź Marudy (bo wiem, że robiłyście ten biszkopt): powiedzcie ile dajecie łyżek mąki kukurydzianej na biszkopt z 4 jajek? Ile to jest 40 gr maki? Ja dałam 4-5 łyżek - tak na oko.

Anulka

Ja robiłam z przepisu książkowego, a tam czarno na białym pisało 7 łyżek

Ale dałam 6 - a to i tak wydawało mi się za dużo.

Ostatnio to się na 'herbatnik' przerzuciłam - chociaż jeszcze nie wychodzi

mi idealnie - ale ma tylko 'dobre' składniki.. Ale przez to chyba za dużo otrębów

jem, albo nie wiem co - ale coś działa na mnie jak środek przeczyszczający :D

Chyba, że jakaś grypa żołądkowa.. No nie wiem.. i tak od trzech dni - i chyba

tylko przez to waga mi spada. Najgorsze, że jutro jadę na 'wycieczkę' z pracy

i ani pić, ani jeść nie będzie szansy. Gdybym chociaż mogła się wyspać..

a tu i tak trzeba wcześnie wyruszyć w drogę..

Dlatego jutro rano nie będzie mnie tylko z tego względu.

Dorotaxx

Ja też miałam obawy co do słodzików - ale nie umiem żyć bez słodkiego :D

Co zrobić.. Choć przyznam się szczerze, że nie zawsze wiem ile powinnam

go używać - raz dam za mało, raz za dużo.. i tak próbą błędów - chyba

kiedyś w końcu ocenię ile do czego będzie odpowiednia porcją.

A te Twoje torty WOWWOWWOWWOWWOWWOWWOWWOWWOWWOW :D

W pracy 'katujemy' się z koleżanką takimi wirtualnymi obrazkami

drażniącymi podniebienie :grin: Ale diete trzymamy ostro.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jesli to ma być tort dla mamy to proponuje zrobić najlepszy tort na świecie , Czarnolas: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis21861.html

Gdybys sie zdecydowała to ubij litr bitej smietany a nie jak jest podane w przepisie 750 ml.

Polecam tez cos z moich przepisów : http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6694&hl=

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6627&hl=

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7551&hl=

Gdybys miala jakies pytania to pisz smiało

buziaki

jej!! jestem pod wrazeniem, ale masz talent,i nie tylko kulinarny...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witam, zrobilam krem cytrynowy, dzieki za przepis:) jest super, jutro zrobie sernik, kolorowych snów zycze, oraz schudniecia noca:)

ajajaj tak mi tu smaka dzisiaj wszystkie robicie tortami, sernikami, kremami ze zaraz chyba pojde wszamac drugie pol tej tarty ktora robilam (bo pol juz nie ma :D ). Wilczy glod na wolnosci dzisiaj :D

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość estobar

Witam

Mam pytanie czy ta dieta działa także na mężczyzn czy tylko kobiety :D Bo żaden z płci przeciwnej sie nie wypowiada... Chyba że mi coś umknęło to przepraszam. Powiem szczerze że chyba wypróbuje ta dietę cud o której piszecie, choć żadnej jeszcze nie stosowałem. Moja żona jest sceptycznie nastawiona do diety mówi abym sie więcej ruszał, z jednej strony ma racje. Niedługo urodzi sie nasze maleństwo więc wtedy sie poruszam więcej. Jutro jade po książke i jak ogarne te linijki to zaczynaj bój. Pozdrowionka

Jarek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.