Extra Przepisy
Smaczne Placki Ziemniaczane
Rozpoczęty przez Dorota, 15.03.2004 12:30
smaczne placki ziemniaczane pulchne proszek do pieczenia natka pietruszki świeży koperek śmietana sos pieczarkowy czosnek majeranek
47 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15.03.2004 - 12:30
Placki ziemniaczane będą smaczniejsze, a nawet pulchniejsze, jeśli dodamy do nich łyżeczkę proszku do pieczenia.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 15.03.2004 - 22:45
ZGADZAM sie z Tobą....co wiecej ....warto zawsze troszeczke proszku do pieczenia lub sody dodac do roznych ciast w ktorych panierujecie kotlety....wychodzą o wiele ciekawsze....
Napisano 01.07.2004 - 17:59
Dziś robiłam placki i skorzystałam z porady
. Dodałam po raz 1 proszek do pieczenia - i placki były super http://www.smaczny.p...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif
Chciałabym dodać jeszcze , że dodana do placków potarta marchewka nie powoduje ściemniania ciasta , placki mają fajny kolorek i są smaczne .
Chciałabym dodać jeszcze , że dodana do placków potarta marchewka nie powoduje ściemniania ciasta , placki mają fajny kolorek i są smaczne .
Napisano 19.08.2005 - 20:40
placki ziemniaczane są również pycha gdy doda się do nich trochę płatków górskich,odrobinę mniej mąki a wzamian trochę płatków.
Naprawdę są pyszne.
Naprawdę są pyszne.
Napisano 19.08.2005 - 21:04
To jeszcze raz ja,chodziło mi oczywiście o płatki owsiane górskie.
Pa
Pa
Napisano 12.11.2005 - 01:37
i dodajcie jeszcze troszke oleju, lub tłuszczu na którym je smażycie, wtedy nie będą tak ociekały tłuszczem. niewielka ilośc wystarczy, Pozdrawiam
Napisano 04.04.2006 - 19:26
a jak sie doda do placków majeranku to już jest dla mnie poezja
Napisano 07.04.2006 - 10:13
A spróbujcie dodać do placków jajka i ubitą na sztywno pianę. Są wtedy bardzo puszyste!
Napisano 30.05.2006 - 22:47
Majeranek i jarzynkę względnie inną przyprawę zawsze dodaję do placków, a teraz będę dodawała jeszcze proszek do pieczenia, o tym naprawdę nie wiedziałam.
ina12
ina12
Pozdrawiam
Napisano 12.06.2006 - 21:32
Następnym razem jak będę robiła placki to dodam proszku do pieczenia - o tym to nie wiedziałam.
Dzięki Dorotko .
Pozdrawiam
Dzięki Dorotko .
Pozdrawiam
Napisano 22.07.2006 - 21:57
Ja ucieram ziemniaki na placki w robocie Zelmera, potem dodaje resztę składnikoów i maszyna wyrabia ciasto.
Placki wychodzą pyszne, kruche, puszyste mmmm
Alez mam ochotę na placki
Placki wychodzą pyszne, kruche, puszyste mmmm
Alez mam ochotę na placki
Napisano 25.07.2006 - 22:42
Cytat
ucieram ziemniaki na placki w robocie Zelmera
Napisano 26.07.2006 - 22:09
Najlepsze placki ziemniaczane wychodzą ucierane w termomiksie jak ktoś posiada-placki
wychodzą rewelacyjne.
Pozdrawiam
wychodzą rewelacyjne.
Pozdrawiam
Napisano 27.07.2006 - 00:27
poszukałem troszkę w sieci i dowiedziałem się że jest to fajne urządzenie ale dosyć drogie, ceny od 1300pln do nawet 3500pln

Funkcje robota:
- rozdrabnianie
- szatkowanie
- Tarcie
- mielenie
- proszkowanie
- siekanie
- przyządzanie puree
- miksowanie
- mieszanie
- wyrabianie ciast
- emulgowanie
- gotowanie zup
- potrawy z mięsa
- sosy
- czyszczenie
- robienie masła i past
- sałatki
- surówki
- desery, lody
i .......... wiele, wiele innych
http://www.vorwerk.c.../thermomix.html

Funkcje robota:
- rozdrabnianie
- szatkowanie
- Tarcie
- mielenie
- proszkowanie
- siekanie
- przyządzanie puree
- miksowanie
- mieszanie
- wyrabianie ciast
- emulgowanie
- gotowanie zup
- potrawy z mięsa
- sosy
- czyszczenie
- robienie masła i past
- sałatki
- surówki
- desery, lody
i .......... wiele, wiele innych
http://www.vorwerk.c.../thermomix.html
Napisano 27.07.2006 - 09:03
Rzeczywiście fajne urządzenie, a ile ma funkcji
, hmmm … - tylko ta cena
Oj w mojej kuchni to chyba cały czas byłoby używane
Oj w mojej kuchni to chyba cały czas byłoby używane
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl