naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 29.07.2005
Ods這n dziennie: 1

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Biszkopt:
4 jajka
0,6 szklanki m彗i pszennej
0,6 szklanki cukru
½ 造瞠czki proszku do pieczenia
sok z cytryny
Krem ma郵any:
2 jajka
½ szklanki cukru
20 dag mas豉
Ponadto:
oko這 ½ kg truskawek
2 galaretki truskawkowe

Spos鏏 wykonania:

Bia趾a ubi, doda cukier i nadal ubija. Doda 鄴速ka i jeszcze ubija. Nast瘼nie doda m彗 pszenn i proszek do pieczenia. Delikatnie wymiesza. Ciasto wyla do wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej formy o wymiarach 25 na 36 cm. W這篡 do nagrzanego piekarnika i piec oko這 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzi i nas帷zy przegotowan wod wymieszan z sokiem z cytryny.

Jajka ubi na parze z cukrem, ostudzi. Mi瘯kie mas這 utrze na puszyst mas, a nast瘼nie dodawa mas jajeczn, dalej ucieraj帷. Na upieczony i ostudzony biszkopt wy這篡 krem ma郵any, a na niego po堯wki truskawek.

Ca這嗆 zala t篹ej帷 galaretk truskawkow rozpuszczon wcze郾iej w 3 szklankach gor帷ej wody. Sch這dzi w lod闚ce.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1405 6356
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Oczywi軼ie, 瞠 mo積a piec biszkopt bez proszku do pieczenia, moja mama piecze tylko takie biszkopty i zawsze jej si udaj, pozdrawiam :)
Dorota [2012-10-17 14:06:36]
Po co ladowac chemie w biszkopt. Ja pieke bez proszku do pieczenia, rosnie wysoki i jest bardzo puszysty. Kiedys dla eksperymentu dodalam proszek i nie bylo roznicy w wysokosci i konsystencji ciasta. Smak podobny,ale teraz juz wyczuje proszek w biszkopcie.
Una [2012-10-12 14:58:07]
Proporcje na poncz mog by takie: sok z po這wy cytryny i 3 造磬i przegotowanej letniej wody, najlepiej nas帷zy biszkopt 造瞠czk, lekko polewamy biszkopt :)
Dorota [2011-12-04 14:27:44]
witam a co z tym nas帷zaniem jakie proporcje? i czy strzykawka?
ann [2011-05-28 11:19:42]
W du瞠j tortownicy ciasto mo積a zrobi wed逝g podanych proporcji, nie trzeba nic zmniejsza. Powodzenia :)
Dorota [2009-06-27 10:39:16]
a co jesli che sie upiec to ciasto w tortownicy czy proporcje sk豉dnik闚 ulegna zmianie?
misha [2009-06-27 09:55:38]
a ja robie krem ze 郾iezki i w oddzielnym naczyniu rozrabiam galaretk i jak galaretka prawie ostygnie to dodaje j do sniezki (tylko nie za du穎!) i nieszam a potem na biszkopt truskamki i t mas i do lod闚ki i to sie fajnie zestygnie i bedzie pyszne:D
;) [2008-06-30 22:13:16]
Bardzo smaczne oraz bardzo 豉twe.polecam....pychotka...
kasia [2008-06-20 11:40:30]
Bardzo dobry i prosty przepis. Zamiast truskawej mo積a da praktycznie ka盥y owoc. Ciasto wy鄉ienite! Naprawd warto upiec :)
Magda [2007-06-12 18:46:27]
Nale篡 tutaj u篡 prawdziwego mas豉, a taki mix - mas這 z olejem raczej do kremu si nie nadaje. Mas這 musi mie pokojow temperatur, mo積a je wyci庵n望 z lod闚ki dzie wcze郾iej - wtedy dobrze utrze si na puszyst mas, dalej ucieraj帷 to mas這 nale篡 dodawa ma造mi porcjami mas jajeczn - te jaka te powinny by dobrze ubite na sztywn mas i ostudzone. Powodzenia i smacznego ;)
Dorota [2007-06-12 10:58:29]
placek bardzo smaczny szybciutko zjedzony ale krem mi si zwa篡 czy to wina mas豉 czy przez to 瞠 ucieraj帷 mas這 z mas na chwil przerwa豉m to ucieranie a mo瞠 dodawa mniejsze porcje masy jajecznej prosze o porade bo zbli瘸 si niedziela i rodzinka nie mo瞠 si doczeka na to pyszne ciasto
niedo鈍iadczona 12 06 2007 [2007-06-12 09:45:16]
Ciasto pycha, super smaczne.
Ania [2007-06-10 13:45:31]
R騜ne s proporcje ska責nik闚 na biszkopt z 4 jajek, co do m彗i to na 4 jajka przypada zazwyczaj od 1/2 szklanki do 3/4 szklanki m彗i. Ilo嗆 dodanej m彗i zale篡 tak瞠 od wielko軼i jajek - im wi瘯sze s - tym wi璚ej m彗i si dodaje. Gratuluj udanego biszkoptu i ca貫go ciasta. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-06-06 21:40:59]
Hmm 0.6 to doklanej 3\4 szklanki zgadza sie? bo zrobilamn walnie tak i wyszlo mi dobrze ale pytam tak na wszelki wypadek. Pozdrawiam :)
Eve [2007-06-06 17:35:09]
0,6 szklanki to troch wi璚ej ni 0,5 (po這wa) szklanki ;)
Dorota [2007-04-27 14:57:47]
ile to jast 0,6szklanki?
evita [2007-04-27 14:55:21]
wysmienite nic dodac nic ujac
Ira [2006-12-23 12:19:56]
My郵, 瞠 mo積a, tylko nale篡 je wcze郾iej rozmrozi.
Dorota [2006-11-26 15:46:08]
a, czy mo積a zrobi z mro穎nymi truskawkami??
ciekawska [2006-11-25 19:01:13]
palce liza!!!
ancia [2006-07-10 13:52:40]
Ubijanie jajek na parze: Do wi瘯szego garnka nale篡 wla wod i zagotowa, a do mniejszego garnka nale篡 wbi jajka i wsypa cukier. Nast瘼nie ma造 garnek nale篡 w這篡 do du瞠go, ale tak, aby sp鏚 mniejszego garnka nie styka si z gotuj帷 si wod w du篡m garnku. Znajduj帷e si w ma造m garnku jajka nale篡 ubija mikserem na puszyst mas. Potem garnek z jajkami nale篡 zdj望 z ognia i jeszcze chwil ubija. Nast瘼nie od這篡 na bok, aby ostyg這. Powodzenia :)
Dorota [2006-06-28 09:17:46]
jak sie uciera na parze ????
m [2006-06-27 19:23:20]
pyszniutkie ciasto!!!!! polecam,bardzo smaczne
豉komczuszek [2006-06-23 13:59:43]
a czy ktos zna to ciasto ale z masa budyniowa?
marta [2006-06-21 18:54:33]
superanckie ciasto tylko trzeba mie dobre truskaweczki
halinka [2006-05-20 09:46:15]
Bardzo smaczne.....
Ancia [2006-05-16 11:42:54]
Ciasto super. Polecam,pieklam juz pare razy.Zawsze sie udaje.
Stala wielbicielka tej strony. [2005-09-12 18:15:42]
Bardzo dobry przepis.Ja robilam zamiast masy,serek kremowy wymieszany z bita smietana i dalej jak w przepisie.Polecam.
stala wielbicielka tej strony. [2005-09-12 18:08:07]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl