naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 12.04.2006
Ods這n dziennie: 0

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto:
2 jajka
½ szklanki cukru
½ szklanki m彗i pszennej
½ 造瞠czki proszku do pieczenia
Do dekoracji:
mas這
kolorowe cukierki
cukier puder

Spos鏏 wykonania:

Bia趾a ubi, doda cukier, 鄴速ka, nadal ubijaj帷. Pod koniec ubijania doda m彗 pszenn i proszek do pieczenia.

Form "baranka" dok豉dnie wysmarowa t逝szczem i wyla do niej ciasto. W這篡 do nagrzanego piekarnika i piec oko這 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzi.

Z mas豉 i kolorowych cukierk闚 zrobi oczy i usta. Udekorowa baranka czerwon wst捫k i borowinami. Ca貫go baranka mo積a tak瞠 posypa cukrem pudrem.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1406 6357
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
baranek jest po upieczeniu bardzo delikatny
jurek [2012-04-06 18:51:26]
Witam :) my郵, 瞠 w przypadku takiej formy ciasto dro盥穎we nale篡 w這篡 tylko do jednej cz窷ci dobrze wysmarowanej t逝szczem (niekt鏎zy m闚i te o posypaniu tart bu趾 tej formy). P騧niej form dok豉dnie skr璚i. To jest ciasto dro盥穎we wi璚 ono uro郾ie i musi mie na to miejsce. Teraz mo積a zrobi sobie na pr鏏 takiego zaj帷zka. Wydaje mi si te, 瞠 w przypadku takiej formy ciasto dro盥zowe b璠zie najlepsze. Powodzenia i Weso造ch 安i徠 :)
Dorota [2012-03-28 19:02:40]
Kupi豉m w豉郾ie star. 瞠liwn form zaj帷a, skr璚an na 鈔uby. Nie ma w niej mo磧iwo軼i wlewania ciasta, jak to jest w nowych formach tego typu. Pytanie do os鏏, kt鏎e maj wpraw w pieczeniu w takowych: ciasto nak豉da si na jedn, czy dwie po堯wki formy? W przypadku tych forem lepiej jest zrobi ciasto dro盥穎we, czy na proszku? Z g鏎y dzi瘯uj za odpowied- Gra篡na
Gra篡na [2012-03-27 21:39:19]
polecam zrobi barankowi oczy z go寮zik闚...
kryska [2012-03-26 12:48:23]
baranka mo積a upiec ze zwyk貫go ciasta dro盥穎wego
danka [2011-04-20 17:10:50]
Form baranka nale篡 dobrze (grubo) wysmarowa t逝szczem, te szczeliny te mo積a tym t逝szczem troszeczk zmniejszy. Ciasto powinno wyj嗆 g瘰te (jak na biszkopt). Powodzenia.
Dorota [2010-04-01 13:26:43]
Moja forma jest powiedzmy ma這 szczelna :) Jak konsystencj ma ciasto przed upieczeniem? Je瞠li jest g瘰te to b璠zie OK
ania [2010-04-01 13:08:15]
kupilam forme ceramiczna do baranka wyszedl mi super ale nie wiem jak go udekorowac
wiesia [2010-03-18 20:03:23]
Gdzie kupi i ile kosztuje forma na barana z ciasta dro盥穎wego?
Gra篡na [2010-02-17 20:04:27]
Ja te mam tak form zakr璚an na 鈔ubki ;) Baranka nale篡 wyj望 z formy dopiero gdy wystygnie, ewentualnie jak b璠zie lekko ciep造. Wa積e jest aby przed wylaniem ciasta do formy, form t dok豉dnie wysmarowa t逝szczem, szczeg鏊nie w rejonie uszu. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-05 09:02:59]
mam form zakr璚an na 鈔ubki ale nie wiem kiedy wyci庵a aby si nie pokruszy, jak jest ciep造 czy po ostygni璚iu?
kacha [2007-04-05 08:46:34]
Baranka mo積a upiec 1-2 dni przed 安i皻ami. Z t 鈍ie穎軼i to trudno powiedzie, ale my郵, 瞠 3-4 dni po upieczeniu b璠zie jeszcze mi瘯ki. U nas ten baranek stoi na stole przez ca造 okres 安i徠, a po tym czasie mo積a go pokroi w kostk i zla mlekiem (b璠ziemy mieli tak zupk mleczn) lub po prostu da kurk ;)
Dorota [2007-04-04 11:05:39]
A jak d逝go utrzymuje 鈍ie穎軼? Zastanawiam si kiedy go upiec... Cho jak b璠zie taki 郵iczny jak na obrazku to szkoda by go zje嗆 :O
mychulec [2007-04-04 10:14:27]
Bardzo latwy jest ten baranek,poniewarz robilam go w zeszlym roku .Wyszedl super.
mika [2007-03-28 11:41:16]
Form baranka mo積a kupi np. na allegro lub na targu.
Dorota [2007-03-06 20:08:41]
Tak, mo積a zrobi baranka z m彗 pozna雟k. Powodzenia ;)
Dorota [2007-03-04 01:52:24]
gdzie moge kupic taka forme do baranka bo bardzo chcialam zrobic c鏎ce na wielkanoc i jako ozdobe stolu pomuszcie mi
paulina [2007-03-01 19:25:52]
Szukam przepisu na baranka z ciasta babkowego
nico [2007-02-22 11:53:30]
gdzie mam kupic forme baranka
halina [2007-01-27 22:04:26]
Aby upiec baranka z ciasta drozdzowego jest potrzebna odpowiednia forma zeliwna i do tego zakrecana na dwie srubki,bo inaczej ciasro drozdzowe przy rosnieciu podniesie polowe formy do gory i sie wyleje.Kazde ciasto drozdzowe sie nadaje.Forme nalezy dokladnie wysmarowac maslem i posypac tarta bulka.
Mala [2006-04-18 05:11:11]
Tutaj potrzebna jest specjalna metalowa forma w kszta販ie baranka. I do takiej formy dobrze wysmarowanej t逝szczem wlewa si ciasto biszkoptowe, a nast瘼nie piecze.
Dorota [2006-04-14 16:04:35]
Jak ukszta速owa tego baranka?
Mona [2006-04-13 22:21:05]
Baranek si uda,ale jeszcze szukam przepisu na baranka dro盥zowego.
Basia [2006-04-13 19:57:35]
Polecam tego baranka jest super a jaki smaczny
SyLwUnIa [2006-04-13 16:09:10]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl