naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Renia S.
Dodano: 03.12.2003
Ods這n dziennie: 44

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto:
25 dag margaryny
½ szklanki miodu
1 szklanka cukru
5 jajek
3 ½ szklanki m彗i
2 造瞠czki sody oczyszczonej
Krem:
¾ litra mleka
¾ szklanki cukru
7 造瞠k kaszy manny
20 dag mas豉
12 dag margaryny
sok z dw鏂h cytryn
Do dekoracji:
kolorowe cukierki

Spos鏏 wykonania:

Margaryn, mi鏚 i cukier zagotowa. Ostudzi. Do masy doda jajka, m彗 i sod oczyszczon. Ciasto wyrobi i podzieli na 3 cz窷ci. Ka盥 cz窷 ciasta upiec osobno w wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec przez ok. 12 minut w temperaturze 160-170 °C.

Mleko zagotowa z cukrem. Do gotuj帷ego si mleka wsypa kasz mann. Troch pogotowa mieszaj帷. Ostudzi.

Mas這 utrze z margaryn na puszyst mas. Nast瘼nie dodawa stopniowo kasz mann i sok z cytryn.

Kremem prze這篡 upieczone placki. Wierzch ciasta posypa kolorowymi cukierkami.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1342 6240
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ciasto pyszne,latwe w wykonaniu.Ja daje caly kg maki ,bo jak jest mniej to jest za rzadki.Przekladam ugotowanym budyniem ,do ktorego dodaje kostke masla i pol kostki margaryny.Wczesniej nasaczam . Na nastepny dzien ciasto jest pycha,palce lizac.
teresa 3.03.2012 [2012-03-03 16:57:51]
pychotka:)
ewelina [2012-02-08 13:42:47]
no ja jeszcze go nie piek貫m ale mam pytanie ,dlaczego ludzie piek帷 miodownik u篡waj cukru rafinowanego?przecie mi鏚 zawiera nawet wi璚ej cukru w sobie i jest cukrem naturalnym a nie rafinowanym.chcia bym pozna przepis na taki miodownik ale tylko z zawarto軼i miodu.
andrzej [2011-12-13 09:22:58]
Ciasto jest bardzo rzadkie i sie klei, chyba trzeba wiecej maki....
-s--- [2011-10-02 10:35:46]
Jako, 瞠 jestem uczulona na pszenic - bardzo to ciasto modyfikuj. Robi je z m彗i ry穎wej i owsianej, odwracam proporcje cukru i miodu. Wychodzi super! Do prze這瞠nia u篡wam budyniu. Dzi瘯i za przepis, bo natchn掖 mnie do dzia豉nia.
MetalEditha [2011-06-16 22:00:00]
to jest moje ulubione ciacho z dzieci雟twa,uwiebiam
Julia [2011-06-14 21:24:50]
No to wspaniale! Gratuluj udanego wypieku i ciesz si, 瞠 miodownik si uda. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-06-13 10:06:19]
No normalnie mi wysz這! Pierwszy raz w 篡ciu robi豉m krem do ciasta i wyszed! A mota豉m okropnie: tego troch za ma這 mi si wla這, tego za du穎 wsypa這, co mi to ucieranie nie bardzo sz這, a tu normalnie pi瘯niusie ciasto i ma這, 瞠 da si zje嗆 - to w dodatku dobre! Mo瞠 i jaki profesjonalny cukiernik by skrytykowa, ale mnie tam smakuje!
123 [2011-06-11 22:15:44]
szybko si robi, nie trzeba ciasta wa趾owac, smaczne
ola [2011-04-17 18:42:35]
Bardzo si ciesz, 瞠 miodownik si uda. Gratuluj udanego wypieku i trzymam kciuki za kolejne udane wypieki :)
Dorota [2011-01-07 21:28:42]
Uda這 si. Skoro mnie wysz這, to wyjdzie ka盥emu. Polecam ten przepis.Nic nie zmienia豉m w proporcjach i wysz這.
jagus161 [2011-01-07 20:59:37]
Wlasnie przed chwila jadlam te ciasto, pyszka, robilam na Nowy Rok. Dalam na placek dzem porzeczkowy a na inne dalam powidla ze sliwek, i przyznam, ze to bylo niepotrzebne, bo ciasto pycha samo w sobie i krem tak samo. Mama dawala olejku migdalowego do kremu i wychodzi jeszcze pyszniejsze, chociaz ze swieza cytryna tez pycha. POLECAM ten przepis. z dzemami jest ciut za slodki i smak kremu gdzies ginie. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w 2011 !
Edzia [2011-01-03 21:16:55]
Stanowczo za ma這 m彗i! Ciasto jest za rzadkie z podanymi porcjami. Ale jak si zag窷ci to placki wychodz kruche i smaczniutkie :).
adaa [2010-09-21 09:07:13]
swietnie wyszlo- dokladnie tak jak pamietam z dziecinstwa! Ciasto jest idealne- trzeba je rozprowadzic na blasze dlonia ( albo lyzka) ale wyrasta i "trzyma sie ". Jedyne, co zrobilam to jak juz wystyglo, rozprowadzilam pedzelkiem po ciescie gorzka mocna herbate zeby je nasaczyc. Dziekuje za doskonaly przepis
nia [2009-05-16 19:42:00]
Dzi瘯uj za dobre s這wo ;) Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2009-01-22 00:29:08]
Ciasto pycha,ale ja je robie z masa orzechowa.Rewelacja.Najlepsze na drugi,a nawet na trzeci dzien.Pozdrawiam i podziwiam Pania Dorotke.
Lucyna. [2009-01-10 22:30:30]
Ja mam przepis na miodownik , kt鏎y jest podobny , ale mnie bardzo smakuje. 50 dag m彗i 1 ca貫 jajko 2 造磬i miodu 1 造瞠czka sody 15 dag cukru pudru 4 造磬i ciep貫go mleka Wszystkie sk豉dniki zagnie嗆.Na prodi wyjdzie 5 kr您k闚 - ka盥y kr捫ek upiec osobno. masa 1 mas這 lub margaryna 1/4 kg cukru pudru - to utrze 0,5 l mleka 2 造磬i m彗i ziemniaczanej 2 造磬i m彗i pszennej 2 cukry waniliowe - z tych sk豉dnik闚 ugotowa budy WYSTUDZI Po 造盧e dodawa zimny budy do mas豉 i uciera doda sok z 1 cytryny , mo積a zapach wg uznania . Sprawdzony przepis , zawsze si udaje i ciasto jest bardzo smaczne. SMACZNEGO
Basia [2008-12-21 10:45:37]
Zrobilam to ciasto , ale spodziewalam sie czegos wiecej tzn. ,samo ciasto wyszlo dobrze i smakuje dobrze ale krem jest bardzo mdly!!!! to opinia moja i moich dzieci- mam nadzieje ze nie bede musiala go wyrzucic
jola [2008-08-22 23:21:44]
Szczerze, my郵a豉m 瞠 b璠zie lepsze, proporcje trzeba troche zmieni. Jad豉m lepszy.
Do鈍iadczona kucharka [2008-08-05 18:51:53]
Na to ciasto milam przepis z jakiejs ksiazki,skusilam sie i ponioslam porazke,gdyz przepis byl po prostu zly.Mimo to nie zniechecialam sie i wyprubowalam przepis z tej strony no i oczywiscie tym razem zwyciestwo.Ciasto jest naprawde pyszne.
hanamona [2008-07-28 04:19:36]
wysz這 super!!! a musz przyzna 瞠 to moje pierwsze ciasto! je郵i mi sie uda這 je zrobi, to ka盥y da rad.. polecam ;))
iwonka [2008-04-12 18:08:26]
Tak, dok豉dnie. Powodzenia ;)
Dorota [2008-03-21 00:19:27]
SZybko prosz o odp. co znaczy wyrobi ciasto nale篡 je zagni窷c r璚znie i wyrobiC rekami?????????
mona [2008-03-20 18:35:58]
Wczoraj po raz pierwszy robi豉m TO ciasto! Musz przyzna 瞠 zago軼i ono u mnie cz窷ciej! Jest przepyszne!!
Ania [2008-01-04 09:32:48]
Ciasto przepyszne, mas wymiesza豉m mikserem i ciasto te, 郵icznie si upiek這, dobra konsystencja, g鏎e pola豉m czekolad.Polecam
Daisy [2007-11-22 22:30:44]
Witaj Basiu, ciesz si bardzo, 瞠 nasze ciasta Ci smakuj. 砰cz Ci dalszych sukces闚 w pieczeniu i pozdrawiam ;)
Dorota [2007-09-21 22:37:39]
Bylam zaskoczona jak latwo sie go robi. Przynosze zawsze kawalek koledze z pracy (Kanadyjczyk). Kwituje to zawsze jednym slowem "Delicious!" i odbieram to jako "lepsze niz wspaniale". Nie przypuszczlam ze nadaje sie do pieczenia ciast, ale Wasze przepisy drogie babeczki sa w sama dziesiatke i prze-prze-przepyszne!!!! Szkoda tylko ze niektorych rzeczy nie mozna tu kupic, np. serek homogenizowany. Jestem bardzo ale to bardzo zadowolona ze znalazlam te strone internetowa.
Baska z Kanady [2007-09-21 17:19:27]
powiem kr鏒ko REWELACJA!!!!!
aga:) [2007-08-29 16:58:23]
Po upieczeniu byl nie za specjalny ale nastepnego dnia bardzo smaczny. Teraz mam upiec kolezance gdyz smakowal jej synowi. Jedyna uwaga: zbyt malo masy w stosunku do ciasta. Moze byc!!!!!
Monika [2007-06-02 15:40:21]
ciasto fakycznie pyszne i polecam je najwi瘯szym 豉suchom
Marudka [2007-05-11 16:36:55]
palce liza
ola [2007-04-17 09:01:30]
poprostu 鈍ietne!!!!!!!!!
ana [2007-04-05 15:58:00]
do prze這瞠nia jednej warstwy nale篡 u篡 powide - to dopiero pychotka
m [2007-03-30 13:10:33]
Ciacho si zrobilo ogromne...nie s康zi豉m,瞠 a tak,jak dla mnie wol subtelniejsze kremy, ale za to samo ciasto jest pyszniutkie,my郵 瞠 pokombinuj nast瘼nym razem z kremem moje ch這paki si 鄉iej,瞠 nie moge si oprzec waszym przepisom :) ale jedz,a si uszy trz瘰!
magdalenka [2007-03-17 09:31:26]
Ja nie zna豉m wersji z kaszk mann, ale napewno wkr鏒ce wypr鏏uj. Z budyniem i mas貫m jako mas jest rewelacyjne, s康z, 瞠 z kaszk b璠zie podobnie.
Asia [2007-03-09 18:25:40]
Te ciasto jest...poprostu wspania貫...nic doda nic uj望:) Wszystko zrobi豉m zgodnie z przepisem. Gor帷o polecam!
Agnieszka [2007-03-02 19:28:52]
Jest dobre pycha mniam .najbardziej kocham to ciasto mniam mni9eam mkina upieczcie pych mniam
................. [2007-02-24 10:26:11]
ciasto jest ok tylko troszk pracoch這nne ale tak to wszystkim smakowa這 jest suppppper
Mariolka [2007-02-23 11:08:54]
placki przed prze這瞠niem musia豉m 軼i望 poniewa wyros造 mi bardzo wysokie. ale og鏊nie ciasto pycha!!!
@gnieszka [2007-01-22 13:04:55]
Bardzo dobre ciasto Myyyyyyy pycha Mniam Mniam
kacha [2006-12-30 12:44:02]
super ciacho
dziurdzia_2006 [2006-12-22 09:37:01]
bardzo dobre
martyna [2006-12-21 11:57:47]
ciasto jest super!Ja do ciasta dodaje 2 造瞠czki kakao a krem robi troszke inaczej zamiast soku z cytryny dodaj serek waniliowy .
Monia! [2006-12-18 18:13:25]
Ciasto wysz這 wspaniale lecz dla mnie troch za md貫.Na og馧 wszystkim smakowa這.
ewa [2006-12-17 15:19:50]
Ja do kremu zamiast soku z cytryny dodaj olejek migda這wy, pokrojone migda造 i rodzynki. M鎩 m捫 je uwielbia.
Graza [2006-12-05 22:45:23]
Wczoraj piek豉m to ciasto, wysz這 super!!! wszystkim smakowa這!! tylko z lenistwa upiek豉m jedno ciasto i przekroi豉m na 3 cz窷ci :)
ilona [2006-11-27 12:13:20]
ja dodaje jeszcze karmel wtedy ciasto jest ciemniejsze 5 lyzek cukru i 4 lyzki wody
bozena [2006-11-25 00:45:58]
Ciesz si, 瞠 Miodownik smakowa ;) Zapraszam na forum (www.smaczny.pl/forum) tam mo積a si zarejestrowa i dodawa swoje przepisy. Pozdrawiam ;)
Dorota [2006-11-12 15:46:00]
przepis dobry chcialabym tez wpisac swoje przepisy mozecie mi pomoc niewiem gdzie sie rejstruje i wpisuje recepty
daria [2006-11-12 10:57:24]
pychotka super polecam
aga 10 11 2006 19 57 [2006-11-10 19:53:31]
super wysz這 super ciacho polecam wszystkim amatorom wypiek闚 ciasto banalnie 豉twe i szybkie pozdrawiam wszystkich:-)
ewelina [2006-11-03 18:50:43]
Piek豉m to ciasto juz bardzo dawno ale naprawde polecam wszystkim ciasto jest 豉twe do pieczenia przepis super
beata [2006-10-28 19:11:17]
Witam. Kostka mas豉 ma 200 g (20 dag) a kostka margaryny ma 250 g (25 dag). Ciesz si, 瞠 strona si podoba ;) Powodzenia w testowaniu polskich przepis闚. Pozdrawiam :)
Dorota [2006-10-23 09:30:17]
Mam troche smieszne pytanie.Mieszkam a Kanadzie, mam przepisy mojej mamy gdzie 1 kostka masla lub margaryny rowna jest 250g. Bedac ostatnio w polskim sklepie zauwazylam ze kostka masla (importowanego z Polski)rowna sie 200g. Tareaz mam problem z polskimi przepisami poniewaz nie wiem o jaka wage konkretnie chodzi, o 200 g czy 250 g. Nigdy nie bylam w Polsce wiec prosze wybaczyc to smieszne pytanie. PS. Znalazlam ta strone "smaczny.pl" przez przypadek. Wspaniala strona :) Ciesze sie ze bede miala mozliwosc poznania wiecej polskich przepisow. Pozdrowienia :)
Malvina [2006-10-21 01:22:00]
JA ZAMIAST KREMU Z KASZY MANNY ROBILAM BUDYNIOWY TEZ PYCHA <>
OLA26 [2006-10-15 19:49:39]
mi to ciasto zupe軟ie nie smakowa這, zrobi豉m wszystko jak w przepisie. Wysz這 strasznie md貫, skusi豉m si bo przepis ma du穎 pozytywnych komentarzy ale dla mnie bez rewelacji
magdalenka_23 [2006-09-13 09:38:14]
upiek豉m i ...polecam!! bardzo dobre!
pela [2006-09-08 13:58:34]
ciasto wygl康a super, wysz這 jak na zdj璚iu, jest szybkie i tanie!Chocia dla mnie troche za md造 krem. Najlepiej smakuje na drugi dzie, wtedy ciasto wilgotnieje i 豉dnie 陰czy sie z mas!
Ewcia S [2006-05-31 14:23:18]
Dzisiaj upieklam. Wyszlo ok, ale w kremie czuje maslo i margaryne. Czy to przejdzie? zobaczymy. Sam smak nie za slodkie - dobre.
MonikaB [2006-04-07 22:47:33]
Ciasto pyszne. Do masy dodaj olejek migda這wy.To prawda 瞠 jest lepsze po dw鏂h dniach tylko szkoda 瞠 w豉郾ie wtedy si ko鎍zy. Polecam
muszka [2006-04-03 21:42:43]
ciasto bardzo pyszne i 豉twe do zrobienia
marzena [2006-03-29 18:19:35]
Do ciasta u篡wa si dowolnego miodu (tj. prawdziwego lub sztucznego). Pozdrawiam :)
Dorota [2006-03-14 19:24:52]
jkiego miodu uzyc czy to jest obojetne
iga [2006-03-12 21:56:26]
ciasto ok, nie zachwyci這 mnie, ale mo瞠 by, po takiej ilo軼i pozytywnych opini spodziewalam si czego wi璚ej
pszcz馧ka maja [2006-03-05 14:06:29]
Ciacho jest pyszne!! Rewelacja! Bardzo 豉two si robi:)
Anulka78 [2006-01-30 14:09:05]
suuuper..........
asia [2006-01-23 18:33:46]
ciasto jest pycha
iza [2006-01-21 11:23:14]
Tak, do ciasta mo積a doda mi鏚 sztuczny. Powodzenia :)
Dorota [2006-01-20 14:59:05]
Czy ciasto mozna zrobi z miodem sztucznym?
basia [2006-01-20 13:13:07]
Spr鏏uj go zrobi na Dzie Babci i Dziadka. Ju nie mog si doczeka. Kiedy jad豉m taki miodownik w Czechach. Pychotka.Ale nie chcieli mi da przepisu.
Anecia [2006-01-04 19:35:52]
zamiast kolorowych cukierkow czy kremu jako gorna warstwe proponuje karmelizowane orzechy wloskie
Mario [2005-12-26 15:30:37]
to ciasto pieklismy w szkole na warsztatach.sposob wykonania byl troszke inny.goraca ugotowana razem z maslem kaszke manna wykladalismy od razu na pierwsze ciasto,przykryc drugim ciastem na to dzem(truskawkowy,porzeczkowy),przykryc trzecim ciastem i polukrowac(cukier puder + woda).ciasto sprzedawane bylo w szkolnej kawiarence i rozchodzilo sie expresowo.
mk [2005-12-23 11:38:15]
znam go pod nazwa "Stefanka", ale jest PYCHA
Beatka [2005-12-18 19:47:41]
jest to bardzo pyszne ciacho pieke go na ka盥e 鈍ieta
Basia [2005-12-17 20:44:59]
Moje pierwsze ciasto - Bardzo smaczne i dosc proste do zrobienia - moje rady - zrobic wiecej kremu (wszystko na krem pomnozyc 1,5x).
Mr.S [2005-11-11 00:37:05]
hej!!! To jest ciasto mojego dzieci雟twa!!!jest naprawde super!!!Niedawno go piek豉m , ale z przepisu mojej mamy , znalaz豉m w przepisach na wys逝穎nej kartce :-))Jest prawie taki sam , ja polecam doda do kaszy mannej odrobine spirytusu, lub w鏚ki bo smak jest wtedy bardziej wyrafinowany :-))smacznego !!!
monika [2005-10-25 10:13:29]
rewelka. mozna to ciasto potraktowac w kategoriach tortu wystarczy je tylko odpowiednio przybrac
aga [2005-10-05 11:12:43]
Ciasto jest pyszne, ale zrobi豉m krem z 1 1/2 porcji na du膨 blach.
Ewa [2005-09-23 13:12:50]
Ciasto wysz這 pyszne:) Dzi瘯i za przepis!
Matylda [2005-08-16 17:16:32]
Ciasto wspania貫.Zrobi豉m zgodnie z przepisem.Nic nie trzeba zmienia.Go軼ie byli zachwyceni.Polecam !!!
Gra篡na [2005-08-14 14:50:50]
a ja robie kruche ciasto -zamiast ca貫j porcji cukru daje 1/4 i oko這 4 造瞠k miodu.Do manny te dodaje mi鏚(2 ly瞠czki)
ewa [2005-08-10 00:50:34]
Ciasto jest wy鄉ienite po prostu niebo w g瑿ie
Ela [07.08.20050] [2005-07-07 10:56:48]
miodownik to najsmaczniejsze ciasto najlepiej smakuje po2 dniach poniewa pi瘯nie najdzie i skruszeje raj w buzi 篡cz smacznego
dorota t z sandomierza [2005-05-24 09:44:50]
Ciasto z miodem i orzechami pychotka nie gotowalam margaryny miodu icukru tylko odrazu zagniotlam ciasto pychaaaaaaaaaa
BOZENA Z D . GORNICZEJ [2005-05-10 19:21:02]
Miodownik przepyszny, delikatny, nie za slodki, w sam raz ! Ciasto nie bylo rzadkie ani geste, po prostu rozlalam je w trzy formy i pieklam okolo 15 minut. Jak zasugerowano ponizej z dzemem, pierwszy placek posmarowalam dzemem jagodowym potem na to krem, drugi placek dzemem wisniowym no i krem. Czekolada nie polewalam ciasta jedynie na gornej warstwie takze mialam krem i posypalam ta warstwe orzechami wloskimi i wiorkami kokosowymi. Ciasto pyszka, co najwazniejsze wyprobowane przez rodzinke i Amerykanow w Bostonie. Takie ciasto to rarytas, bo nie zostalo zrobione z pudelka z ciastem w proszku! Krem przepyszny! Skladniki do ciasta oczywiscie nabyte zostaly w polskim sklepie, wiec i ciasto bylo polskie, nawet maslo, miod, soda, wiorki kokosowe i orzechy, margaryna, dzemy i reszta oprocz mleka i jajek bylo polskie. ;) Dziekuje za smaczny przepis.
Edyta z Bostonu [2005-05-02 23:40:38]
Ciasto po zrobieniu jest rzadkie.Nie da豉m rady rozwa趾owa.Doda豉m nawet wi璚ej m彗i,ale nic z tego nie wysz這.Czy zrobi豉m co nie tak?
janko147 [2005-04-02 17:43:21]
naprawd dobre ciasto.ja przyozdabiam je zmielonymi orzechami wi鏎kami kokosowymi i kakao w ksazta販ie uko郾ych pask闚-豉dnie sie prezentuje
chomik [2005-03-26 11:29:04]
Robi podobnie , tylko ka盥y placek pod krem smaruj d瞠mem z czarnej porzeczki, wtedy szybko odwilgnie a na wierzch robi polew czekoladow i dekoruj orzechami lub kokosem.
helenah [2005-01-27 22:05:04]
Super.Zrobi豉m pierwszy raz na imieninki do pracy i zaraz wszystkie babki chcia造 przeois,wi璚 odes豉豉m je na Wasz stron.Dzi瘯i i pozdrawiam.
MARYLA [2005-01-23 17:51:16]
Bardzo dobre. Najlepiej smakuje 3 dnia, wtedy jest naprawde dobre.
Basia [2005-01-13 10:34:52]
Ja na mase grysikowa kalde powidla sliwkowe,pychota-przepis jest dobry
Artur [2004-11-18 14:51:53]
ja r闚niez dopiero na tej stronce znalazlam przepis na miodownik, ciasto jest przepyszne :)))
oleleinen [2004-11-17 23:09:42]
fantastyczne ciasto to jest ulubione mojego m篹a
aga [2004-11-12 22:08:30]
Naprawde wspaniale ciasto!
Kasia [2004-11-06 04:00:57]
jest naljepsz jaki jad豉m w swoim 篡ciu bo mam 6 lat
Asia [2004-10-18 18:24:01]
super ciacho
asia [2004-09-17 21:00:57]
ciasto jest pycha mialam inny przepis ale ten jest super! dzieki
daria [2004-07-05 17:26:38]
D逝go szuka豉m tego przepisu! Ale si uda這! Dzi瘯i
Monika [2004-03-23 18:32:01]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz si ju teraz
Aby otrzymywa smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:
Smaczne listy s darmowe.