naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Ewa
Dodano: 31.03.2004
Ods這n dziennie: 6

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto:
½ kg m彗i
1 jajko
3 造磬i miodu
1 造瞠czka sody oczyszczonej
10 dag cukru
10 dag margaryny
8-10 造瞠czek mleka
Krem:
3 szklanki mleka
cukier waniliowy
3 造磬i m彗i ziemniaczanej
3 造磬i m彗i krupczatki
15 dag margaryny
4 造磬i cukru
Do dekoracji:
polewa czekoladowa
kolorowe cukierki

Spos鏏 wykonania:

M彗 wymiesza z pozosta造mi sk豉dnikami i zagnie嗆 ciasto. Podzieli na po這w. Upiec osobno 2 placki. Piec 10-15 minut w temp. 180 °C., wyj望 i ostudzi.

Obie m彗i rozprowadzi w ½ szklanki mleka, reszt mleka zagotowa z cukrem waniliowym. Wla rozm帷one m彗i i, ci庵le mieszaj帷, doprowadzi do wrzenia. Ostudzi.

Margaryn utrze z cukrem, dodawa po 造盧e ostudzonego budyniu.

Prze這篡 placki kremem, pola polew czekoladow i udekorowa kolorowymi cukierkami.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1344 6245
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
to moje ulubione ciasto cho ja pieke troche inaczej bo w 鈔odek dorzucam jeszcze ciasto biszkoptowe a krem to robie tak;gotuje budy z cukrami i do gor帷ego wrzucam mas這,mieszam i jeszcze ciep造m przek豉dam ciasta. pychota
kasia [2009-12-02 13:37:19]
Pychotka,robi豉m je juz kilka razy.
Justyna [2009-09-21 23:18:38]
PYCHA !!! Z tym ze ja dalam zamiast cukru waniliowego cukier migdalowy a polewa o smaku kr闚ki ;)
liiiviiia [2009-08-26 06:49:53]
A soda by豉 dodana do ciasta?
Dorota [2009-02-03 13:04:56]
Mi nie uroslo:(((Nie wiem dlaczego
Pati [2009-01-30 18:48:28]
Kruche ciasto z miodem ma to do siebie, 瞠 po upieczeniu jest w豉郾ie twarde, ale po prze這瞠niu mas i po oko這 2 dniach jest idealne w smaku. Po prostu rozp造wa sie w ustach. Takie ju jest to ciasto - smacznego ;)
Dorota [2007-07-19 13:19:32]
ja zrobi豉m takie miodowe ciastka i wysz造 twarde jak ska豉, ale spr鏏uje tego kremu moze je jeszcze uratuj:)
ola851 [2007-07-18 12:25:38]
Piek豉m wczoraj, ciasto wysz這 okej
Ela [2007-02-23 15:35:56]
mam podobny przepis tylko masa ciut inna ale MIODUSZKE robi豉m-pyszna jest!!!
aguskak [2006-09-15 21:37:09]
Zamiast mleka dodajcie kwa郾ej 鄉ietany to placki nie b璠 takie twarde tylko pulchne.
muszka [2006-04-03 22:10:27]
Tego typu ciasto, tzn. z miodem i sod oczyszczon po upieczeniu staje si twarde, ale gdy prze這篡 si je mas, to na drugi, trzeci dzie placki powinny zmi瘯n望 :)
Dorota [2005-12-22 21:46:35]
mam zamiar zrobi tylko niewiem czy ciasio nie stwardnieje bo jak pieke osobno placki zawsze mi si robi twarde my郵e 瞠 w tym przypadku b璠zie inaczej!!!!!!
ula [2005-12-21 11:30:11]
Rzeczywi軼ie miodzio, zw豉szcza na drugi dzie.
malina [2004-10-07 14:23:09]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz si ju teraz
Aby otrzymywa smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:
Smaczne listy s darmowe.