naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: kk
Dodano: 09.01.2004
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

18 dkg cukru
12 dkg masła
18 dkg mąki
3 jajka
1/3 szklanki maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Wymieszać wszystkie składniki. Mak należy dodawać na końcu. Przełożyć do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 °C.

Znakomite samo albo jako jedna z warstw w torciku w towarzystwie biszkopta albo kruchego ciasta.

Życzę smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6511 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Myślę, że śmiało można spróbować, powodzenia :)
Dorota [2009-02-16 22:14:48]
czy mozna zrobić z tego ciasta babeczki? pieczone w papierowych foremkach?
rybka [2009-02-09 14:42:49]
Raczej mikserem, powodzenia ;)
Dorota [2008-03-01 18:31:24]
Wymieszać czyli potraktować rączką, czy mikserem?
prawei roczna [2008-02-29 12:47:16]
no fajne ciasto . Nawet mnie wyszlo;D
kaja [2008-01-30 20:59:04]
palce lizac robie go od dawna
jola [2007-10-07 22:20:21]
Dzięki:) Ciasto cudowne!!! Goście się zachwycali :D Aż w końcu za jednym zamachemzjedli wszystkie kawałki :) A delicji które też były nie tkneli xD
Panna Aduś ;* [2007-05-02 21:57:51]
Mak ma być nie mielony i nie z puszki. Taki mak można kupić na wagę lub w paczkach po 25 dag
Dorota [2007-05-01 10:48:47]
Chcę się zapytać czy mak ma być takiz puszki czy jeszcze nie mielony? Prosze o szybciutką odpowiedź ;) Chce to zrobić na ważną uroczystość :)
Panna Aduś ;* [2007-04-30 21:54:48]
Niebo w gebie.
Dagmara [2007-03-31 21:54:46]
Ciasto jest proste w wykonaniu i smaczne. Można je urozmaicic.Ja po upieczeniu przekładam je (wcześniej ugotowanym) budyniem.Dzieci i mąż bardzo lubią to ciasto. Kiedy je piekę za każdym razem dodaję inny budyń. Dziękuję ci za ten przepis i czekam na następne. Pozdrowienia ze ŚWINOUJŚCIA dla wszystkich czytających Smaczny.pl
Ancia [2006-05-23 18:59:42]
bardzo smaczne i łatwe
kasia [2006-04-11 18:00:01]
super przepisik
Natka ziommmm [2006-03-13 17:07:00]
ŁATWY PRZEPIS A EFEKT CAŁKIEM CAŁKIEM W CIAGU 2H NIC NIE ZOSTAŁO ;o]
AGATA [2005-04-23 15:12:59]
B. Dobre mniam
Szkieletorek [2004-10-22 19:47:43]
Skomentuj

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl