naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 20.05.2004
Odsłon dziennie: 8

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

3 jajka
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
25 dag margaryny
budyń waniliowy
1-2 łyżeczki kakao
1 kg jabłek
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Mąkę pszenną posiekać z margaryną, dodać ½ szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto.

Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm posmarować tłuszczem i rozłożyć w niej ¾ ciasta. Do reszty ciasta dodać kakao i zostawić na kruszonkę.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać, a następnie dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać.

Na cieście rozłożyć pokrojone w kostkę jabłka, ubitą pianę, a na wierzch kruszonkę.

Piec około 45 minut w temperaturze 160 °C. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6517 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Można, super połączenie :)
Dorota [2013-06-04 21:59:16]
można zrobić to ciasto z rabarbarem i tryskawkami?
mika [2013-05-31 16:07:50]
Jeśli ciasto dalej się rozwala to należy go dłużej jeszcze piec. Aby piana była puszysta należy ją dobrze ubić, na sztywno. Pozdrawiam :)
Dorota [2012-10-17 13:54:38]
Mam problem pieke ciasto zgodnie z przepisem (ok 45min 160\'C) i ciasto sie dalej rozwala robiłem na blasze o 25 na 40cm i dałem wiecej: mąki o 100g, 1 jajko.30 dag masła. a pianka nie jest taka puszysta jak na zdjęciu.
DJ [2012-10-12 20:46:48]
Myślę, że można tutaj zamiast jabłek dać truskawki, powodzenia :)
Dorota [2012-06-28 13:21:42]
MOŻNA JE ZROBIĆ Z TRUSKAWKAMI? PRÓBOWAŁ KTOŚ?
MIKI [2012-06-15 18:55:47]
To bardzo się cieszę, że szarlotka się udała. Życzę kolejnych udanych wypieków i pozdrawiam :)
Dorota [2012-03-02 22:51:21]
szarlotka jest przepyszna :) wyszła mi za pierwszym razem, miodzio:D dzisiaj robie drugi raz, mam nadzieje, ze wyjdzie mi tak pyszna jak ostatnio ;) Pozdrawiam i zachecam :)
Jooo [2012-03-02 15:57:31]
Cieszę się, że szarlotka Wam smakuje :)
Dorota [2011-08-31 11:13:03]
Ciasto bardzo smaczne !!!! , z tartych jabłek wycisnęłam sok i dodałam obowiązkowo cynamon ;)
Aga [2011-08-30 23:39:25]
dobry przepis ja do piany dodaję kisiel piana bardziej stoi, spróbujcie do jabłek dodać smażona dynie jest super(jabłka mam ze słoika z własnej roboty).
marzena [2011-03-26 11:01:00]
Świetny przepis. Chciałam zrobić niespodziankę chłopakowi i chyba się udało. Mimo, że nigdy sama nie piekłam ciasto wyrosło ładnie i jest kruche, dodałam też cynamon. Cudownie :)
Ania [2010-10-23 15:14:46]
wybredna- nie jestes wybredna, tylko nie sprawdzasz się w kuchni- po prostu. Ja robię to ciasto już od dłuższego czasu i ZAWSZE wychodzi mi przepyszne.!
cotume [2010-08-24 14:18:08]
Przepyszna szarlotka. Ja dodałem cynamon ;)
Michał [2010-08-15 09:38:33]
wyszlo przepyszne polecam naprawde,ja jabluszka ztarlam na duzych oczkach!!dzieci nie chcialy czekac i jadly cieple!!!
MARTA [2010-07-09 12:29:00]
Sprobowalam dzisiaj upiec i udalo sie - ciasto suuuper,maz zachwycony jak i reszta rodziny. Dzieki za przepis. Pycha!.Godne polecenia!
Halina [2010-05-25 21:54:38]
Przepyszne bardzo dobre. Niejadłam jeszcze takiego ciasta;) Pozdrawiam:]
Magda [2010-02-03 18:45:21]
Wszystkim życzę smacznego!!!Szczęśliwego 2010 roku!
Magdalena[31.12. 2009 18:00] [2009-12-31 19:02:51]
Jak dla mnie tragedia:( może jestem zbyt wybredna? niby prosty przepis, (przerobiłam już bardziej skomplikowane) jabłka jak to jabłka dały się zjeść (jedyny plus tego ciasta), piana jakoś zniknęła po upieczeniu, kakaowy smak kruszonki na wierzchu w ogóle nie komponuje się ze smakiem całego ciasta, no a najgorsze jest samo ciasto - to jakaś glina która przykleja się do podniebienia..cóż nadal szukam idealnego przepisu na szarlotkę bo temu do ideału dalekooooooooooo:(
wybredna [2009-12-09 22:42:54]
Przepis super, to moja pierwsza szarlotka jaką upiekłam wyszła pycha, do dziś już niestety nic nie zostało. Napewno upiękę ja jeszcze nie raz.
Madzia [2009-11-27 14:16:49]
Pani Doroto bardzo dziękuję za przepis, szarlotka zawsze mi wychodzi, jeden problem teraz muszę go piec co weekend:) pycha!
Sylwia [2009-09-18 17:55:19]
Pozdrawiam.Proponuję wypróbować Nutellę trochę zmodyfikowaną:2 kg śliwek najlepiej węgierek,1 kg cukru,3 łyżki kakao najlepiej Dekamoreno,1na czekolada gorzka,2 cukry waniliowe.
anna maria [2009-09-13 00:56:08]
bardzo pyszne ciasto maz uwielbia szarlotke a ta mi wyszla wysmienita dziekuje za przepis ktory naprawde wyszedl niedrogo polecam
judyta [2009-08-11 13:00:05]
Przepis jest rewelacyjny! Zrobiłam ciasto w wersji nieco zmienionej, sezonowej. Na spód truskawki, potem warstwa plasterków banana, a dalej już jak w przepisie. Do piany białkowo-budyniowej dodałam kapkę rumu, by ciasto miało "pazur". Dzięki za przepis, robiłam kilka razy i za każdym nie wiem, kiedy znika. ;)
Ewa Błaszczyk [2009-06-10 22:01:21]
Placek pychotka, do piany dodalam kokos -rewelacja. Serdecznie dziekuje za tak pyszny przepis :) Pozdrawiam serdecznie.
Paulina [2009-04-19 13:43:35]
Mniam mniam zonka piecze ciasto jest w tym swietna uwielbia piec ciasta a rodzinka sie zajada ze paluszki lizac polecam --maz lasuch :)
marek [2009-02-05 22:08:53]
Przepyszne!!! Do ciasta mozna dodac lyzke smalcu...rozwałowac łatwiej!!!
Jola [2008-12-21 19:21:31]
BARDZO BARDZO SMACZNE CIASTO. PODNIOSŁAM JEDNAK TEMPERATURĘ DO 170 i PIEKŁAM GODZINĘ> ZALEŻY CHYBA OD PIEKARNIKA. KTOŚ PYTAŁ O KRUSZONKĘ ? JA 1/4 CIASTA WKŁADAM DO ZAMRAŻALNIKA NA CHWILKĘ I POTEM ŚCIERAM NA TARCE PROSTO NA CIASTO. CIASTO ABSOLUTNIE NIE JEST SUCHE. ŁATWE DO WYROBIENIA. UŻYŁAM JABŁEK SZAREJ RENETY . POKROIŁAM W CIENKIE PLASTERKI (jak ogórki na mizerie), NIE BYŁO NADMIARU SOKU. PYCHA !! POLECAM BARDZO, NAWET JEŚLI KTOŚ MA DWIE LEWE RĘCE ;)
kaszkasz [2008-12-12 21:47:31]
świetna jest ta szarlotka za każdym razem znika w mgnieniu oka
IG [2008-12-03 20:51:01]
To moja pierwsza szarlotka jaką robiłam znika szybko i jest pyszna
Iwa [2008-11-22 19:52:12]
bardzo dobre ciasto zniknelo szybko
ewa [2008-11-11 18:46:38]
właśnie się zajadamy pyszne . mążnie lubi ciast z owocami, a tu już pochłonął trzeci kawałek - dziękuję
agnieszka [2008-11-01 15:27:39]
Pyszne ciacho. Nie jestem mistrzynia pieczenia, ale to ciacho wyszlo rewelacyjne. Kruszonke zrobilam bez kakao, a do piany dodalam wiorki kokosowe. Pychota!
cwaniara1983 [2008-10-25 18:03:24]
Ciasto rewelacyjne i proste - super szybko się robi, a jak smakuję - MNIAM - rozpływa się w ustach. POLEC@M !!!
aisia77 [2008-10-17 10:48:08]
Pyszna ta szarlotka, ma tylko jedna wade..strasznie szybko znika;-)))Polecam:-)
czarnaevelin [2008-10-14 15:57:01]
najlepsze jabłko to antonówka lub szara reneta
dorota [2008-10-11 22:04:00]
O Mamo!!! POEZJA!!! Zajadam właśnie jeszcze gorącą-modyfikowałam wg waszych rad: śmietana do ciasta, cynamon i łyzka miod do potarkowanych jabłek (nadmiar soku z jabłek odlałam) pianę posyałam wiórkami kokosowymi i na to (potarkowaną) kruszonkę. PYCHOTA!!!
agatkak [2008-09-28 15:42:52]
super przepis..
aneta [2008-09-23 22:53:19]
Bardzo dobre ciasto, do jablek warto dodac zamiast cukru miód i cynamon, rewelacja.
martin [2008-09-19 21:44:23]
Szarlotka wyśmienita, ale zamiast jabłek ciętych w kostkę proponuję utrzeć je na tarce. Polecam
Adam [2008-08-26 19:52:47]
ja dodoałam pierwsze lepsze jabłka ze słoika i wyszło super;) polecam
samanta [2008-08-15 13:21:07]
Przepis na to ciasto jest bardzo prosty i tani.Ciasto szybko sie robi no i co najwazniejsze bardzo pyszne.Zrobilam go ostatnio na urodziny mojego brata sam prawie zjadl cale.Ja osobiscie bym radzila raczej zetrzec jablka na tarce,gdyz wtedy beda bardziej miekki no koniecznie dodac do nich cynamon(chyba,ze ktos nie lubi smaku cynamonu).
hanamona [2008-07-12 19:11:43]
sprobowalam dzisiaj! naprawde wspaniala szarlotka udala sie
Irina [2008-05-17 22:40:39]
Po prostu paluszki lizać...:)
Bożena [2008-05-10 11:16:02]
zrobiłam:) podpinam sie pod wczesniejsze komentarze PYCHOTA!!! i bardzo łatwy i szybki przepis:)pozdrawiam
majka [2008-04-17 18:08:53]
Najwspanialsze ciasto jakie jadłam z jabłkami po prostu pycha cała rodzinka jest zachwycona pomysł z kisielem jest również smaczny polecam !!!!!
izabela [2008-03-29 13:26:39]
Moja ulubiona szarlotka, cała rodzina się zajada i wszystkie koleżanki, którym przepis przekazałam. Pyszne i łatwe
Ewónia [2008-03-14 18:54:17]
PYCHA!!!!!!!!!!!! Tyle ze lekko zmodyfikowalam - dodalam jajko (bo mialam male) , dalam mniej cukru i nie dalam budyniu.
ktosia [2008-03-01 21:55:58]
Coś wspaniałego ciasto przetrwało tylko jeden wieczór Mąż zachwycony a dzieciaki pałaszowały aż miło polecam bardzo pyszne ciacho
iza 14.02.2008 [2008-02-14 09:33:45]
świetna ta szarlotka jest
Halina [2008-01-26 19:35:22]
Można tutaj skorzystać z tartych jabłek w słoiku, ale można też pokroić jabłka w kostkę - jak kto woli - powodzenia ;)
Dorota [2007-12-28 20:41:29]
mam takie pytanko: czy te jabłka mogą być takie kupcze juz tarte w słoiczku czy normalne twarde jabłka kroimy po prostu w kostkę??
kkk_001 [2007-12-28 20:36:44]
Pyszne!Jeszcze cieplutka a juz nie wytrzymałam!Co prawda moglaby być trochę mniej słodka nastepnym razem zredukuje cukier!
kacha [2007-11-24 19:44:31]
Ja zazwyczaj kupuję i używam takie jabłka: lobo, cortland i szampion. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-11-12 11:33:28]
Pani Dorotko a jakiej odmiany jabłek pani użyła?
Celina [2007-11-11 18:21:14]
Mąkę pszenną. Życzę udanego wypieku ;)
Dorota [2007-10-29 19:49:50]
Proszę mi powiedzieć jaką mąkę dodaje się do tego ciasta?
Basia [2007-10-29 16:14:57]
super ciacho bardzo smakowalo.pieklam 190stopni,60min.dzieki
terry [2007-10-28 21:00:29]
Tak, budyń w proszku dodaje się po to, żeby piana była trwalsza. Powodzenia i smacznego ;)
Dorota [2007-10-22 21:12:52]
mam pytanie odn. budyniu. czy wsypuje sie proszek po to zeby piana byla trwalsza czy mozna tez bez budyniu waniliowego a dodac tylko wanilie
aga [2007-10-22 19:32:04]
WITAM, CIASTO PRZEPYSZNE. POLECAM WSZYSTKIM. MAM TYLKO MAŁĄ PROPOZYCJĘ DLA OSÓB, KTÓRE LUBIĄ CYNAMON-JA DODAŁAM ZAMIAST ZWYKŁEGO "CUKRU WANILIOWEGO" , "CUKIER WANILIOWY Z CYNAMONEM DO SZARLOTKI". PROPONUJĘ SPRÓBOWAĆ.
Iwosia [2007-09-08 22:05:59]
Bardzo dziękuję za radę, upiekę na niedzielę. Może przyjedzie teściowa to się pochwalę pysznym ciastem.
jola [2007-08-28 09:26:50]
Ja zazwyczaj kruche ciasto wykładam na blaszkę ręką i palcami staram się je równo rozprowadzić po całej blaszce. Można też ciasto rozwałkować, potem delikatnie przenieś je na wałku i rozłożyć na blaszce.
Dorota [2007-08-27 20:55:36]
Mam pytanie, jak kłaść ciasto na blaszkę (rozwałkować i dopiero kłaść) macie sposoby na to?
jola [2007-08-27 12:52:23]
A mi nie wyszło, może to od jabłek (za soczyste). Mam nadzieję, że następnym razem mi lepiej wyjdze, spróbuję upiec w wyższej temperaturze.
jola [2007-08-23 12:41:00]
ciasto smaczne. Spróbujcie zrobic w mniejszej blaszce, wyglada troche lepiej w przekroju, a nie traci nic smaku :)
asienka [2007-07-13 15:39:16]
ciasto,ktoremu ciezko sie oprzec...pieklam ciasto pierwszy raz w zyciu i wyszlo idealnie.pieklam w temp.190* 45min,wyszlo super.dodalam budyn orzechowy,bo taki akurat mialam i tez pycha.tylko jablka powinnam dac kwasniejsze.bardzo szybkie ciasto!!!POLECAM
Marta [2007-05-02 19:55:33]
BARDZO SMACZNE CIASTO !!! Pieklam je trzy razy....
vanilla [2007-04-28 01:52:33]
Mmm..pycha:) a do tego bardzo proste..bylo to moje pierwsze w zyciu ciasto ktore upieklam sama;) hehe uroslam w oczach rodzinki:P
Karolina [2007-04-27 21:42:47]
Ciasto wyszło bardzo dobre,tylko zamiast budyniu dodałam wiórki kokosowe - dla mnie lepsze :) Jedynym małym minusikiem jest to,że kiedy pokroi się jabłka w kostkę,to puszczają one sporo soku.Następnym razem chyba tradycyjnie zetrę jabłka i odcisnę sok :) No i jeszcze polecam posypać jabłka cynamonem...koniecznie! :) chyba,że ktoś nie lubi ;)
Izia [2007-04-23 20:56:24]
Z podanych składników wyjdzie kruche ciasto, nic nie będzie suche, należy tylko pamiętać, żeby wszystkie składniki miały pokojową temperaturę (szczególnie ważne jest żeby margaryna była miękka). Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-23 17:22:29]
czy to nie jest tak, ze jezeli zmieszam make, margaryne, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i zoltka to ciasto bedzie za suche do wyrobienia?
Ania [2007-04-21 12:53:19]
Swietna!!! :-) Skoro mi sie udalo to kazdy moze ja zrobic:-)
Aneta [2007-04-16 03:55:13]
Pysznosci =) Tylko cynamon trzeba dodac koniecznie!
Pysia [2007-04-08 03:40:49]
rewelacja! ciasto idealne na studencka kuchnie :) POLECAM:)
madziulka [2007-04-06 10:46:24]
zrobilam szarlotke i je rewelacyjna polecam SPOKOJNYCH SWIAT
mena [2007-04-05 19:55:58]
Ciasto pyszne!!!!!poprostu super przepis-ta piana z budyniem jest najlepsza.
Anja [2007-04-05 15:10:02]
Rewelacyjny przepis!!! Piekłam pierwszy raz szarlotkę i wyszła idealnie. Faktycznie te 160 stopni to troszkę za mało- ja pieklam w temperaturze 190 stopni około godzinkę. I oczywiście do jabłuszek dodałam cynamon- obowiązkowo:P. Pozdrawiam i polecam!!!
Agatka [2007-03-15 11:43:43]
Paluszki lizać! Delitatne, nie za słodkie i lekkie. Pycha!!! Drobniutka kruszonka na powierzchni całego ciasta jest dla niego idealnym wykończeniem więczącym wspaniały smak.
Iwonka :) [2007-03-11 13:44:36]
jest bardzo dobre polecam innym
justysia [2007-03-03 13:07:15]
Bardzo dobry polecam wszystkim pania.szybki tani i po prostu znika w oku mgnienia.robila je pierwszy raz a wszyscy pytaja o przepis:)*:*:
Pani [2007-02-18 15:57:22]
Pyszna szarlotka, znika w oka mgnieniu!P-O-L-E-C-A-M!!!!
Łakomczuchy [2007-02-10 16:06:11]
Ciasto smakowite mnia mniam.
Aguś [2007-01-18 12:33:28]
Jest super, choć z pieczeniem u mnie kiepsko. Budyń kokosowy jest jeszcze lepszy, a paski z tym kakao bardzo podnoszą smak. Próbowałam z paskami i bez i jest różnica. Temperatura jednak musi być wyższa i jak zciemnieje to trzeba przykryć folią, lub piec dużo dłużej.
Anka [2007-01-06 16:47:13]
1 ciasto , które my sie udało... co prawda za 2 razem, ale WYSZŁO i jest pyszne... i szybko sie robi ( PLUS)
Iza [2006-12-03 12:40:00]
ciasto super tylko 45mi to troche mało smakuje wysmienicie
kasia [2006-11-04 17:46:06]
swietne ciasto
bogusia [2006-10-31 11:06:11]
super blaszka zjedzona odrazu
jutka [2006-10-27 23:29:36]
Fantastyczny przepis! Rodzina byla zachwycona i ciasto zniknelo na 2. dzien. Polecam!
agnieszka [2006-10-15 11:53:04]
Ciasto własnie zrobiłam ale wg.mnie 45 minut w 160 stopniach to troszke za malo!!! i budyn waniliowy jednak nie pasuje !!! ALE SMAKUJE CALKIEM NIEZLE!
mONIKA! [2006-09-30 13:44:09]
Ciasto super. Pyszne! Dziekuje bardzo za ten przepis! :).
DAGA [2006-08-30 18:45:05]
Można użyć tutaj słodkich jabłek, po upieczeniu na pewno będą miękkie (często tak robię), ale w razie wątpliwości można je wcześniej przesmażyć. A co do kruszonki, to robiąc kruche ciasto na spód - 1/4 tego ciasta należy odłożyć (i to jest właśnie kruszonka) - to ciasto należy później podzielić na małe części i rozłożyć na ubitej pianie. Powodzenia ;)
Dorota [2006-08-15 15:12:53]
hm... ja dopiero mam zamiar piec ten placek:)I zastanawiam sie jakich jabłek mam do tego uzyc :kwasnych czy slodkich i czy one beda miekkie po upieczeniu zazwyczaj jablka wczesniej smazylam i dopiero kladlam na ciasto:) a i jak mam zrobic te kruszonke!!!
izoldka 18 [2006-08-15 11:24:28]
Ja robię z takiego przepisu pleśniaczek. Znakomicie smakuje z dżemem śliwkowym i pożeczokwym, oczywiście dżem musi być własnej roboty. Polecam!! Pychotka!
Andzia [2006-08-14 17:05:30]
Ja daję zamiast budyniu kisiel podwójny , też jest super
kuleczka [2006-08-12 19:59:39]
ciasto fantastyczne...dodałam budyń wiśniowy i wyglądało pięknie:)
cherrylady [2006-07-25 22:06:31]
bardzo fajne ciasto! wyszło mi chociaz ciasta piekę raz na rok i nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia. Nie mialam budyniu waniliowego a czekoladowy i postanowilam zaryzykowac - super, pianka wychodzi ciemna i tez ladnie wyglada. Polecam!
Karolina [2006-06-11 21:53:05]
Zrobilam to ciasto ale jablka byly za twarde i ciasto mi sie nie upieklo
Jolanda[24.03.2006] [2006-03-24 21:39:18]
25 dag margaryny to jedna kostka. Życzę udanego wypieku :)
Dorota [2006-03-11 22:11:12]
mam problem 25dag to ile w koncu tej margaryny-cala kostka?Chcialbym zrobic zonie niespodzianke.
marcin [2006-03-10 20:34:36]
ciasto jest pyszne!!!!!!!! :D
jolanta [2006-02-25 22:28:46]
Naprawdę świetna. Szybciutka, łatwa i robi pożądany efekt czyli w błyskawicznym tempie znika z talerzyków :)
Zmara [2006-02-22 16:00:34]
miodzik,super extra fantastyczne,po pachy rece lizałam,rozpływa sie juz na talerzu.
Jadzia [2006-02-04 16:51:14]
szarlotka rozpływa się w ustach, rewelka, odstawcie inne przepisy - ten jest niezawodny!!!
Monika [2006-01-15 22:50:31]
robilam dzis szarlotke musze przyznac ze jest pyszna
FIONA [2006-01-06 19:13:30]
Bardzo dobre i tanie.Tylko do ciasta dodaję jeszcze 2 łyżeczki śmietany wtedy łatwiej jest rozwałkować.
aria [2005-12-15 11:14:52]
nie udalo sie ciacho poniewaz z jablek wycieklo za duzo soku i sie spodnia warstwa nie upiekla
Monika [2005-11-30 06:36:27]
Pyychaaaaa!!! Warto spróbować swoich możliwości i upiec. Nie jestem ekspertem w pieczeniu, a raczej ekspertem od zakalców, ale ta szarlotka wyszła wyśmienicie-jest pyszna!!! Teraz czekam na opinię męża:)!
agulinka [2005-11-12 14:35:50]
Jest dobra! piekłam
Sveta [2005-09-23 21:05:25]
Zrobiłam tą szarlotkę. Moja rodzinka była szczęśliwa. Teraz nie chcą placków drożdżowych. Ale zapomniałam dodać do pianki budyniu i posmarowałam jabłka. Więc znów zrobiłam piankę z dwóch białek i dodałam budyń. Posmarowałam jeszcze raz. Sarlotka była PYSZNA! Lepsza niż z budyniem, którą robiłam nast. dnia.
Svetlana [2005-09-23 21:03:08]
Ciasto bardzo ale to bardzo smaczne:):):).Polecam wszystkim:):):).
Linsien [2005-08-17 15:08:56]
Ciasto wyszło super. Polecam wszystkim .
editek33 [2005-08-16 09:22:04]
Jest naprawde bardzo dobre. Wszyscy moi goscie chwalili.
cela [2005-07-04 12:03:03]
Ciasto wyszło pyszne,smakowało wszystkim bardzo.Pewny przepis.
Teresa [2005-04-08 00:23:49]
Ciasto pyszne .... Polecam :] mniam-mniam
zalo [2005-03-25 21:46:30]
Ja na pianę kładę dużą ilość migdałów. Są cudowne gdy upieka się wraz z ciastem. Polecam
Maja [2005-03-08 09:55:16]
bardzo, bardzo dobre i tanie ciasto .wszyscy sie zajadali .Polecam
kasia [2005-03-07 13:38:31]
Ciasto naprawdę pyszne i lekkie.Mojemu mężowi też smakuje!
Magda [2005-02-20 10:11:40]
CISTO JEST PYSZNE ALE JA DO UBITEJ PIANY DODAJE CZERWONY KISIEL
ANKA [2004-10-27 11:26:47]
Robię podobnie,ale do piany zamiast budyniu dodaję torebkę wiórków kokosowych.
kika [2004-09-19 22:12:31]
szarlotka po prostu super.szybko sie robi a jeszcze lepiej smakuje
asiek [2004-09-19 13:25:00]
Bardzo smaczne ciasto.Nic dodac,nic ujac. Ciekawe przepisy.Lubie ta strone.
Sophia [2004-06-10 18:23:48]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl