Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !


Dorotaxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Śliweczko dziękuje za instrukcje do suwaczka! No i zawsze z ciekawościa czytam Twoje rady bo widze że jestes już doświadczona. Myśle że z Tobą w grupie nie zginiemy,he he he.... Miłego dnia.

Cieszę się Jusia że mogłam pomóc.I dziękuję za miłe słowa  :mrgreen: Tobie również miłego dnia życzę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hi, hi, wyglada na to, ze bede pierwsza ofiara ringu Juggin:-)

Nie morduj mnie jeszcze kochana Juggin, bo mam jeszcze w zyciu pare spraw do zalatwienia. Oczywiscie , ze bede jadla nabial, chodzilo mi tylko o to, ze chce sprobowac jesc wiecej miesa i zobaczyc jak reaguje moj organizm. Bo nabialu jadlam zazwyczaj bardzo duzo, a miesa nie.

No to dobrze...uspokoilas mnie... teraz rzuciłabym Ci sie na szyję ze szczęścia, gdybyś była bliżej... :mrgreen: :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny, mówicie żeby nie jeść dużo sera?! Ja jem 2 razy dziennie!!!!Może dlatego schudłam dopiero 6 kg  :-D . To już pewnie wiem co robie zle. Możecie mi podać pare propozycji co jadacie  na śniadanie lub kolacje? 

To nie jest tak, ze mamy ograniczać nabiał na maxa. Po prostu ja zauważyłam u siebie, ze gdy jem mniej nabiału a wiecej mięsa i ryb ( pamietaj ze musisz dostarczyc organizmowi co najmniej 1000 kcal) to waga mi spada. Nie jem tez nabiału wieczorem, a jesli jem to sporadycznie. Ale...nie na kazdego to działa. Nabial jest potrzebny i dlatego na sniadania jem twarogi, jogurty, placuszki z twarogiem, otrebianke na mleku ...albo jajecznicę, kanapkę dukanową, placuszki dukanowe, czasem parowki. Natomiast wieczorem staram sie nie jeśc żadnych twarogów , jogurtów itd...Ale...sa dziewczyny co jedza nabiału dużo i to przez cały dzien i chudną i maja lepsze rezultaty niż ja :)

Na kolacje jem ryby ( makrele , tuńczyka, śledzie w occie,) , jajecznice z mięskiem lub paluszkami surimi, pierś z kurczaka, cos odgrzanego z obiadu mięsnego itd.

Ja osobiscie jem czasem i o 1 w nocy..hehehe... i wtedy wybieram makrelę albo śledzia, albo kawałek spory mięsa. I na mnie to działa, wiec sie tego trzymam.

Jusia- 6 kg w miesiąc to super wynik- znasz diete na ktorej tyle sie chudnie w miesiąc i je sie do woli????Jesli Twoja waga stoi to przeanalizuj lepiej czy nie ma w Twoim jadłospisie za duzo rzeczy tolerowanych np. maki kukurydzianej, jogurtów owocowych , ciasteczek w maymalnej ilości itd???

A nabiał trzeba jeśc, twarogi trzeba jesć, jogurty też. Trzba tylko na własnym organizmie sprawdzić czy lepiej je jeść w ciagu dnia czy wieczorem.

Ok. Kolejny wykład :) Trochę zamieszania narobiłam z tym nabiałem- teraz czuje sie odpowiedzialna, ze dojdzie do sytuacji gdy laseczki przestana jeśc nabiał :mrgreen: Więc pisze po raz setny :)

NABIAŁ TRZEBA JESC!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki!!! Nie narobiłaś żadnego zamieszania. Poprostu moja waga stanęła a ja zaczęłam sie zastanawiać dlaczego? Ale masz racje. Żadna dieta nie przynosi tak szybko rezultatów jak Dukana. No i to że można jeść do woli. A placuszków nie próbowałam, ale czas najwyższy popróbować przepisy od Was! A ser bardzo lubie ale spróbuje nie jesć go przynajmniej wieczorami,he he.. Zobacze jak to podziała na mnie. Dzięki za rade (wykład), he,he he....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam jeszcze pytanie do bardziej doswiadczonych ;DDD Czy mozemy jesc fasolke szparagowa zolta? Bo szukam w internecie i zdania sa podzielone :-D

Pajka fasolkę szparagową zieloną można jeść, o żółtej Dukan nic w książce nie pisze (ja nie znalazłam), ale chyba można. Wszyscy dietetycy w TV i Dukan także, ale nie pamiętam dlaczego, kładą nacisk na zielone warzywa, stąd może nic nie pisze o żółtej. Dla pewności sprawdź jej skład, bo jeśli ma dużo skrobi (więcej niż zielona) to ja bym zrezygnowała z niej tym bardziej, że zieloną jadam chętniej. Pozdrawiam :)

......No i jeszcze mam prośbę do Benka i Bożenki - wiecie co, napiszcie mi

proszę na privat Wasze przepisy na gofry - jeśli to nie tajemnica rodzinna!!

Bo mi nigdy nie wyszły takie jak kupne, a jak skończę dietować - to chętnie

sobie poróbuję - albo może już dla chrześniaczka bym przygotowała.

PROSZĘ!!!!!!

Miłego dnia

Ps - waga na suwaczku już nieaktualna... tyle, że oczywiście poszło

w złą stronę.. Ale już jestem na dobrej drodze!!!

Witaj Marudko! jak tu jakoś dziwnie było bez.... .marudzenia hihihi żartuję oczywiście, było Cię brak z innych powodów, bo marudzić to my wszystkie marudzimy....czasami...często. :)

Jeśli chodzi o przepis to ja mam fajny ale na gofry serca, czyli wafle jak to się mówi. Nie mam pojęcia czy nadaje się ten przepis do gofrownicy. Jeśli interesuje Cię w dalszym ciągu przepis, to daj znać to prześlę, ale pewnie jutro bo w pracy jestem a nie chciałabym się pomylić.

Witam dziewczyny! Jestem tu nowa. Kolejna proteinka,he he,he... W sumie na tej diecie jestem już miesiąc. Czuje się świetnie tylko waga niezbyt mnie zadowala. W ciągu miesiąca schudłam tylko 6 kg. Dla mnie to aż 6 kg. Ale z tego co wiem inne dziewczyny schudły nawet 10 kg. Czy ja za mało schudłam jak sadzicie? Może ja jem za dużo choć wydaje mi się że nie. Fakt że bywało tak iż nie trzymałam się ściśle diety jak powinnam. Ale to tylko czasami przy jakimś wyjezdzie gdzie było trudno przestrzegać diety. Ruchu mam nie wiele bo mam małe dzidzi ale zainwestowałam w rowerek więc mam zamiar jezdzić. Może to mi pomoże wiecej schudnąć. A co najgorsze to waga teraz stanęła i nie chce drgnąć. Pozdrawiam Was wszystkie. :D

Witaj Jusia nasza młoda proteinko. Dukan porównuje naszą (swoją) dietę do nadmuchanego balona, każde odstępstwo <nawet to niewinne>, od diety <po naszemu grzech> jest jak szpilka wbita w tenże balon. Nie pęka, ale powolutku lecz systematycznie uchodzi z niego powietrze. Im więcej szpilek, tym szybciej ucieka powietrze czyli chęć dietkowania (waga spada zbyt wolno, potem stoi aż w końcu zaczyna rosnąć) , aż stwierdza się, że dieta nic nie daje i rezygnuje się z niej zupelnie. Jeśli wiemy że grzeszymy, to nie dziwmy się że waga spada powolutku, tylko ścisłe przestrzeganie diety daje piorunujące efekty. Wiem co piszę, wszystkie dziury w moim balonie zrobiłam sobie sama, głupota i skleroza mi tylko w tym pomogły.

witam was Protalki drogie popoludniowa pora, wlasnie zjadlam obiado-kolacje tunczyk z folii pieczony w piekarniku( zadna rewelacja) przedtem upieklam sernik, ktory strasznie upadl i jest mokry, hmmm i wlasnie nie wiem co ja zle robie jak pieke ciasta protalowe to jakos mi nie wychodza :mrgreen: taki antytalent jestem i juz wiec maz polecil mi was drogie panie zapytac hihi jak to robicie ze takie wam pysznosci wychodza? bo dzis nawet ten serniczek potrzymalam w piekarniku zeby nie opadl i opadl jeszcze bardziej niz ostatnio bez przetrzymania w piekarniku

Kasias ja piekę serniczka według przepisu na opakowaniu od "SERNIXS" <czy jakoś tak> Dr. Oetkera . Też pisze że nie opada ale to nieprawda, bo wszystkie prawdziwe serniki opadają, no chyba że może te z mąką i tluszczem nie opadają, ale takich my nie mozemy. Ostatnio wypróbowałam przepis z sernika łezki oczywiscie bez spodu z mąki i tez wyszedł bardzo dobry. Mokre sa chyba wszystkie bo są bez mąki i tłuszczu. Jak będziesz chciała to napiszę Ci przepis na sernika w mojej wersji.

Pozdrawiam! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki!!! Nie narobiłaś żadnego zamieszania. Poprostu moja waga stanęła a ja zaczęłam sie zastanawiać dlaczego?

Jusia waga zatrzymuje się w pewnym momencie diety. u mnie to było po 8 kilogramie a może u Ciebie po 6 kilosku juz się zatrzymała? tylko się nie poddawaj bo organizm tylko na to czeka żeby odrobić poniesione straty w kilogramach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chcę pochwalić się moją pizzą,którą właśnie wszamałam (nie całą oczywiście  :-D )

post-7037-1248441809_thumb.jpg    post-7037-1248441858_thumb.jpg

Pizza dwusmakowa  :mrgreen: Na jednej połowie położyłam podsmażoną pierś kurczaka,pieczarki,grzybki kurki,pomidory.Na drugą część dałam pieczarki,kurki,paprykę,pomidory.Wszystko posypałam grubo przyprawą do pizzy i serem żółtym własnej produkcji.

Juggin,jesteś wielka!!!! Dawno tak pysznie nie jadłam !!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chcę pochwalić się moją pizzą,którą właśnie wszamałam (nie całą oczywiście  :) )

post-7037-1248441809_thumb.jpg    post-7037-1248441858_thumb.jpg

Pizza dwusmakowa  :-D Na jednej połowie położyłam podsmażoną pierś kurczaka,pieczarki,grzybki kurki,pomidory.Na drugą część dałam pieczarki,kurki,paprykę,pomidory.Wszystko posypałam grubo przyprawą do pizzy i serem żółtym własnej produkcji.

Juggin,jesteś wielka!!!! Dawno tak pysznie nie jadłam !!!!

Jejku Śliweczko to serek własnej produkcji taki piekny jest???? Jak ja żałuje ,ze po pierwszej próbie, podczas ktorej przedobrzylam z sodką, nigdy juz go nie robiłam. Toz on sie musiał ciągnąć apetycznie :) :)

Pizza jest hitem- wiem to, na samą mysl, ze zrobie ją znów w fazie z warzywami odechciewa mi sie nawet sławetnego MC Donaldsa :mrgreen:

Ja robiłam w małej blaszce i bez sensu bo mogłam tylko pół zjeśc , aby nie nagrzeszyć. A teraz zrobie w wiekszej blaszce- ciasto cieńńsze bedzie, ale ono i tak nie rośnie prawie w ogole więc, byle tylko nie było przezroczyste :D A wtedy zjem pół pizzy o średnicy 45 cm to pęknę z przejedzenia..mniam ..mniam..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jejku Śliweczko to serek własnej produkcji taki piekny jest???? Jak ja żałuje ,ze po pierwszej próbie, podczas ktorej przedobrzylam z sodką, nigdy juz go nie robiłam. Toz on sie musiał ciągnąć apetycznie :-D :)

Pizza jest hitem- wiem to, na samą mysl, ze zrobie ją znów w fazie z warzywami odechciewa mi sie nawet sławetnego MC Donaldsa :mrgreen:

Ja robiłam w małej blaszce i bez sensu bo mogłam tylko pół zjeśc , aby nie nagrzeszyć. A teraz zrobie w wiekszej blaszce- ciasto cieńńsze bedzie, ale ono i tak nie rośnie prawie w ogole więc, byle tylko nie było przezroczyste :) A wtedy zjem pół pizzy o średnicy 45 cm to pęknę z przejedzenia..mniam ..mniam..

Serek własnej produkcji tak właśnie wygląda.Musiał postać w lodówce żeby się go zetrzeć na tarce dało.To ser z dwoma jajkami więc trwardy jest i da się zetrzeć i kolor ma żółty  :) Nie ciągnie się tak mocno jak prawdziwy ser,ale smakuje super!!!Jeszcze raz wielkie dzięki za przepis.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No cześć

Nie ważyłam się ze strachu że poszło w górę a coś czuję że niestety poszło. Chociaż nie grzeszyłam! ale nie mogę za nic wypić więcej niż 1,5 litra wody no i może to ma wpływ na niechudnięcie.

Benek! Bądź człowiekiem i podaj tu jawnie przepis na sernik bo weekend za pasem no i dobrze by było nie zaglądać mężowi w miskę tylko miec coś dla siebie.

A suwaczek.... jak się zważę i zacznie iść w prawidłową stronę to może i tak. Tym bardziej że jest adres z instrukcją po polsku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hej,

nie było mnie kilka dni.

Nie,nie - nie rzuciłam Was ale musiałam się doprowadzić do porządku :mrgreen:

Badania,wizyta u lekarza,badania ,znowu wizyta a dodatkowo jeszcze będę mieć malowanie.

Nie byłam zbyt rozmowna :-D

Dietę zaczynam jutro,otręby kupiłam !!!!

Kiedy ja nadrobię zaległości w czytaniu ?

Trafiłam jedynie na obłędny post juggin o ringu / ubawiłam się :) / i na zdjęcie pizzy / wygląda świetnie /.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.