sandra33 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 A czy na tym forum bywa jeszcze zalozycielka tematu Dorotka?strasznie ciekawa jestem czy i w jakim czasie osiagnela cel...forum doczytalam do 15 strony ,dalej nie dalam rady:)gdzies tez mi mignal''piernik sliweczki''ale nie moge sie go w przepisach doszukac...daloby rade gdzie go znalesc??:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maragrete Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Dzieki Bożenko ,Malinko, Juggin za miłe słowa ! Witam na forum 2 nowe koleżanki Sandre i Strefcie Dietkujcie z nami - na zdrowie ! Życze wam wytrwłosci i sukcesów w diecie ! Co do otrębów to musisz Sandro poradzić sie naszej Do-do , która tez mieszka w Irlandii, dietkuje z nami już jakiś czas i odzywa sie od czasu do czasu wiec na pewno ma mnóstwo wiedzy na ten temat co i gdzie tam protalowego można kupić. Na moje oko to otręby podobnie jak w Polce nie są tożsame z surowym owsem czy płatkami owsianymi. Płatki sa robione z samego ziarna a otręby to te twarde osłonki, które otaczają ziarenko i właśnie one są tylko troszkę przetworzone i dla nas protalowiczów najlepsze. Maja działanie jak "miotełka" wymiatając niepotrzebne rzeczy z naszego jelita a ponadto poprzez to że chłoną dużo wody to tworzą taka emulsje w przewodzie pokarmowym która wiąże tłuszcze, tym samym nie pozwala sie im wchłonąć.... Na początkowych stronach forum było jeszcze kilka innych osób z Irlandii i one wymieniały sie tu na forum informacjami co i gdzie można kupić, musisz cierpliwie poszukać postów gdzieś z okresu luty-maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maragrete Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witajcie dziewczyny i chłopaki, te z długim i krótkim stażem! Wpadłam wczoraj na chwilę i poczytałam, dziś za to skrobnę choć słówko. Widziałam, że niektóre z Was zastanawiają się czy was nie opuściłam. Ależ skąd! Jednakże czasu nie mam nawet dla siebie, nie mówiąc już o pisaniu. Od jutra będzie jeszcze gorzej, bo zaczynają się zajęcia na zaocznych. Ale czasem wpadnę się przywitać i zdać relację, jeśli będzie z czego. No więc 'trzymam' się swojej wagi. Dziś rano w ogóle byłam w szoku bo pokazała po czwartku 58,8. Generalnie jednak ważę w okolicach 60 'i dobrze mi z tym, bez dwóch zdań' :D. Życzę wam ogromnych spadków, i w ogóle wszystkiego naj, naj, naj.... A szczególnie Benek, z okazji urodzinek. Kiedy ja miałam 40-tkę, już nawet nie pamiętam!!! Do miłego, pa Witaj Polu ! Miło cie tu znowu zobaczyc.! Powodzenia zycze i pozdrawiam ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandra33 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Dzieki bardzo za odp co do otrebow:) pewnie bede was tu zasypywac pytaniami wiec prosze o cierpliwosc..:)czy moge sie zapijac maslanka?dzis wypilam prawie litr bo w odroznieniu od jogurtow naturalnych b mi smakuje,na 100ml ma 45 kcal(wiec chyba nie wiele) i 1,5 g tluszczu i jak duzo slodzika mozna stosowac?i czy aspartam moze byc?? z gory dziekuje za podp:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strefcia Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Sandra ja tez mam wciaz wiele pytan-a, ze jestesmy tutaj nowe to mam nadzieje, ze jakos wspolnymi silami wszystkiego powolutku sie dowiemy. Dziekuje, za mile powitanie i podtrzymanie na duchu wiec....ide dalej!!!!A co tym razem musi sie udac-tak sobie wszystko obliczylam zeby byc juz w III fazie na swieta i moc sie rozkoszowac tymi dwoma pelnymi posilkami w tygodniu:))))koniec z grzeszeniem i do boju!!! Ja tez probowalam przeczytac cale forum ale nie dam rady ponad 800 stron z latajacym prawie trzy latkiem po domu i marudzaca nastolatka :D wiec mam pytanie, gdzies, ktos pisal cos o budyniu wiec mozna go jesc?taki bez cukru oczywiscie czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandra33 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 :D) no to nie jestem sama:) ja w ogole ogromnie sie napalilam ta diete,w koncu ujrzalam swiatelko nadzieji, bo jojo zaczelo mnie juz wykanczac a ogolnie nie jadam duzo,raczej nieregularnosc, masa slodyczy i pizze na wieczor mnie wykonczyly i w ciagu hmmm 2 miesiecy przytylam 5 a potem dalej takze z 50-52 wskoczylam na 58...zreszta odchudzanie sie przynajmniej raz w roku jest bezsensowne,chcialabym utrzymac szczupla sylwetke na stale,zmienic tryb zywienia,przyzwyczaic organizm do madrzejszego planu i mam nadzieje,ze z ta dietka to sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saga Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 :D) no to nie jestem sama:) ja w ogole ogromnie sie napalilam ta diete,w koncu ujrzalam swiatelko nadzieji, bo jojo zaczelo mnie juz wykanczac a ogolnie nie jadam duzo,raczej nieregularnosc, masa slodyczy i pizze na wieczor mnie wykonczyly i w ciagu hmmm 2 miesiecy przytylam 5 a potem dalej takze z 50-52 wskoczylam na 58...zreszta odchudzanie sie przynajmniej raz w roku jest bezsensowne,chcialabym utrzymac szczupla sylwetke na stale,zmienic tryb zywienia,przyzwyczaic organizm do madrzejszego planu i mam nadzieje,ze z ta dietka to sie uda Witam nowe koleżnki. Masz radcję Sandro dobrze trafiłaś ta dieta zmienia styl życia i to w niej jest super.Bardzo się wspieramy nawzajem czasem karcimy za grzeszki, ale warto tu zaglądać, mi to bardzo bardzo pomaga. Powodzenia trzymam za Was kciuki i życzę spadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saga Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Maragrete życzę udanej impezki. Ciężko pracujesz, relaks się przyda. Nie grzesz jednak za dużo. ściskam Cię mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saga Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam nowe koleżnki. Masz radcję Sandro dobrze trafiłaś ta dieta zmienia styl życia i to w niej jest super.Bardzo się wspieramy nawzajem czasem karcimy za grzeszki, ale warto tu zaglądać, kiedy zaczyna wątpić to forum mi to bardzo bardzo pomaga. Powodzenia trzymam za Was kciuki i życzę spadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam! ponieważ jestem przed @, więc zgodnie z obietnicą nic nie komentuję! -żeby nikogo przypadkowo nie obrazić- zajrzałam na reklamowany na przepisach blog Śliweczki...... Maragrete miłej zabawy, jeśli wierzyć medium to pewnie Twój mąż też tam będzie - ostatnio oglądam nawiedzone programy i co najgorsze zaczynam w to wierzyć. witam Sandrę i Stefcie Życzę sukcesów w dietkowaniu, pytajcie się a pewnie ktoś się znajdzie i odpowie a jak nie to pytajcie jeszcze raz :D Dorota już dawno z nas zrezygnowała, założyła kilka innych forów, ale tam jej też nie ma. Pewnie zakończyła odchudzanie, bo piecze bardzo piękne ciasta i torty a to ciężko pogodzić ze sobą a może już schudła i cieszy się wolnością ciała :D . Pałeczkę przejęła Śliweczka, ale też mimo obietnic zostawiła nas. Teraz nie ma tu nikogo dowodzącego, tak sobie trwamy i albo przetrwamy albo przegramy. Wybór należy do nas. A miałam nic nie pisać! Żeby nie pisać o duperelach, to spadam. Dobranoc! Ps wybaczcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasias Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam! ponieważ jestem przed @, więc zgodnie z obietnicą nic nie komentuję! -żeby nikogo przypadkowo nie obrazić- zajrzałam na reklamowany na przepisach blog Śliweczki...... Maragrete miłej zabawy, jeśli wierzyć medium to pewnie Twój mąż też tam będzie - ostatnio oglądam nawiedzone programy i co najgorsze zaczynam w to wierzyć. witam Sandrę i Stefcie Życzę sukcesów w dietkowaniu, pytajcie się a pewnie ktoś się znajdzie i odpowie a jak nie to pytajcie jeszcze raz :D Dorota już dawno z nas zrezygnowała, założyła kilka innych forów, ale tam jej też nie ma. Pewnie zakończyła odchudzanie, bo piecze bardzo piękne ciasta i torty a to ciężko pogodzić ze sobą a może już schudła i cieszy się wolnością ciała :D . Pałeczkę przejęła Śliweczka, ale też mimo obietnic zostawiła nas. Teraz nie ma tu nikogo dowodzącego, tak sobie trwamy i albo przetrwamy albo przegramy. Wybór należy do nas. A miałam nic nie pisać! Żeby nie pisać o duperelach, to spadam. Dobranoc! Ps wybaczcie! Beniu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandra33 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Dziewczyny jestescie przemile, dziekuje za mile powitanie i slowa otuchy na starcie:)))zawzielam sie i dam rade, na razie tylko chcialabym wyszukac jak najwiecej produktow i tak wpadly mi sledzie w occie...mozna????a jogurty 0% owocowe?gdzies przeczytalam,ze 2 dziennie...sama ksiazki nie mam i nie wiem...no i co z tymi korniszonami?chodzi o ogorki?orzeciez to warzywo!!!:)ale zycie by mi uratowaly:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maho Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam nowe czcicielki twarogu :D Co do korniszonów to można je spożywać w fazie tylko białkowej (oznaczmy ją jako "P") ale tylko jako przyprawę czyli w małych ilościach, np odrobinkę do jogurtu, z którego robimy sosik do mięska. natomiast w fazie z warzywami ("P+W") korniszony można spożywać normalnie jako warzywko :lol: W fazie "P" ponadto można używać: szczypiorka, odrobiny cebuli, wszelkich przypraw Ja stosuję słodzik z lidla (taki biało czerwony ale nazwy nie pamiętam) i choć od pewnego czasu używam go niewielę, to potrafiłam wcześniej zjeść go naprawdę dużo i jak widać żyję :D a przy tym jest smaczny bo nie jest gorzki. Te z aspartamem są niestety gorzkie... i ponoć nie nadają się do pieczenia ( w sensie zdrowotnym) ale mogę się mylić. Co do pytań - to jest forum dyskusyjne, zadajecie pytania a kto się nawinie, lub kto zna odpowiedź na pewno chętnie pomoże :lol: takie już jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina38 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Dobry wieczor protalki !!! Witam nowe kolezanki Sandre i Stefe :D Polu jak ja sie za toba stesknilam :D pisz do nas czesciej kochana !!!!!!! Maragrete udanej zabawy kochana ci zycze naprawde baw sie dobrze, tancz i szalej tylko nie grzesz za duzo :lol: :lol: Beniu slonce nasze do mnie mozesz pisac o wszystkim i napewno sie nie obraze najwyzej mozemy wymienic sie pogladami :roll: Sago kuruj sie dziewczyno i zdrowka ci zycze :mrgreen: to teraz co u mnie..........mialam bardzo zwariowany dzien bo jutro mamy swieto zjednoczenia niemiec wiec wszystko po zamykane wlacznie z niedziela (niedziela jest zawsze wolna od handlu) trzeba bylo sie zaopatrzyc w protalowe rzeczy aby nie grzeszyc :grin: bylam rownierz u lekarza ale powiedzial ze to tylko zwykle przeziebienie i w takim okresie to zupelnie normalne :-D dzien zlecial nie wiadomo kiedy i cos czuje ze jutro bedzie mniej na wadze :-D :-D ale nie zapeszajmy ja uciekam kochane protalki dobrej i spokojnej nocy zycze papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi