naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Lidia
Dodano: 21.10.2003
Ods這n dziennie: 2

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto:
9 bia貫k
20 dag cukru
20 dag maku
20 dag wi鏎k闚 kokosowych
1 ½ 造瞠czki proszku do pieczenia
1 p豉ska 造瞠czka soli
Masa budyniowa:
½ litra mleka
4 鄴速ka
1 ½ 造磬i m彗i ziemniaczanej
1 ½ 造磬i m彗i pszennej
¾ szklanki cukru
1 kostka margaryny
cukier waniliowy
Pozosta貫:
biszkopty
spirytus
polewa czekoladowa
r e k l a m a

Spos鏏 wykonania:

Bia趾a ubi z p豉sk 造瞠czk soli i z cukrem na sztywn pian. Do piany doda mak, kokos, proszek do pieczenia i wymiesza. Ciasto wyla do wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C.

2 szklanki mleka, cukier i cukier waniliowy zagotowa. Do reszty zimnego mleka doda 鄴速ka, m彗 i wymiesza. Wla do gotuj帷ego si mleka. Ugotowa budy. Przestudzi.

Margaryn uciera, dodaj帷 stopniowo budy. Gotowy krem po這篡 na wcze郾iej upieczone i przestudzone ciasto. Na krem po這篡 nas帷zone spirytusem biszkopty i pola polew czekoladow. Sch這dzi w lod闚ce.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1425 6396
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ok, b璠 trzyma kciuki za udany wypiek :)
Dorota [2012-10-18 10:59:41]
dopiero mam zamiar robic a czy sie uda這 to dam znac?
marysia [2012-10-17 17:30:42]
Prosz bardzo, zawsze mo積a pyta - ja ch皻nie odpowiem :) Mam nadziej, 瞠 ciasto si uda這 ;)
Dorota [2012-10-17 13:34:05]
dzieki Dorota wola豉m sie upewnic bo nigdy takiego bez maki nie robi豉m
marysia [2012-10-15 18:52:11]
Tak, do tego ciasta nie dodaje si m彗i, tutaj miejsce m彗i zajmuj wi鏎ki kokosowe i mak. Ciasto jest jedyne w swoim rodzaju i warto si na niego skusi. Jest pyszne i ciekawie si prezentuje np. na 鈍i徠ecznym stole ;) Powodzenia :)
Dorota [2012-10-15 13:25:02]
mam pytanie czy do ciasta nie dodaje sie maki
marysia [2012-10-14 19:25:37]
ja rowniez robie to ciasto jak przedmowczyni z rodzynkami , po jednej na kazdy biszpopt. ostanio do masy zamiast jak zwykle kostki zwyklej margaryny dodalam margaryne smietankowa - dokladnie mix smietankowy z warlubia . wyszlo o niebo lepiej. Biszpotow nie maczam w czystym spirytusie ale w wodce, a o spod ciasta nie ma sie co martwic nie musi wyrosnac bardzo duzy. pozdrawiam
a [2012-06-15 15:13:16]
ja zamiast biszkopt闚 daj po堯wki brzoskwi z puszki-to dopiero s cycki:)no i bardziej dietetycznie
ja-majka [2011-12-23 08:58:25]
robie je juz od dawna polecam bo pycha!!!!!!!!!!!
ALUTKA [2011-12-18 21:53:57]
Pyszne! ;)
Ania [2010-06-17 22:46:02]
ciasto wychodzi zawsze pycha :) sprubujcie
ja [2010-03-17 16:46:37]
calkiem smaczne ciasto, nie rewelka, ale na pewno spod mnie zachwycil. troche gorzej z tymi biszkoptami maczanymi w alkoholu. Ale sprobowac mozna!
Ma貪orzata [2010-03-07 01:13:46]
ciasto pycha ja sp鏚 nas帷zam piek豉m mnustwo razy smakuje mojej rodzince
marta [2009-02-12 11:31:26]
Kasiu chyba ci nie wysz這, bo ja te pr鏏owa豉m zrobi i wysz這 PYCHOTA:)) pozdrawiam Cie Kasiu i oczywi軼ie Was wszystkich:)
Ania [2009-01-08 21:33:59]
poprostu ten przepis jest pycha pozdroe
ewelinae [2008-01-11 20:12:12]
znam ten przepis od kilku lat i naprawd jest pyszny
jolcia [2007-05-16 17:37:59]
Przepyszne :D mniam mniam palce liza, zdecydowanie moje ulubione ciasto :D
Agu [2007-04-22 13:40:20]
robi to ciasto od lat, ale do spodu makowo-kokosowego dodaj kostk rozpuszczonej margaryny (Kasi najlepiej) i sp鏚 obowi您kowo nas帷zam ponczem (woda+sok z po這wy cytryny+alkohol mo瞠 by w鏚ka) i wcale nie dodaj soli. Natomiast do masy pod biszkopty przygotowuj budy: ok. 1 1/2 szklanki mleka, po 4 kopiate 造瞠czki m彗i zwyk貫j i ziemniaczanej + cukier kryszta i 1 cukier waniliowy. Potem w malakserze miksuj mas budyniow z dwoma 鄴速kami i ok. 3/4 kostki mas豉, na koniec dodaj sok z po這wy cytryny i kieliszek w鏚ki. Biszkopty zamaczam w ponczu jak powy瞠j (chyba w samym spirytusie s za mocne) i polewam polew czekoladow kt鏎 robi sama. Pyszne
ula [2007-03-20 13:15:22]
ciasto wysz這 naprawd bardzo pyszne!!! tylko polecam doda troch wi璚ej m彗i do kremu lub budy waniliowy .ja da豉m po dwie kopiaste 造磬i m彗i a i tak nie wysz這 tak jak powinno wi璚 mo瞠 po 3 造磬i???!!!
karina.m [2007-03-06 23:40:41]
ciasto jest super! Upiek豉m m篹owi na Walentynki.Wszystkim gor帷o polecam.
julka_s [2007-02-14 21:22:12]
熵asto jest super nigdy takiego nie jad豉m!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lara croft [2007-02-08 23:45:58]
ciasto jest beznadziejne, spod s這ny , a nas帷zone biszkopty spirytusem za mocne
kasia [2007-02-03 19:01:28]
Takiego spodu raczej si nie nas帷za (przynajmniej ja si z tym nie spotka豉m). Pozdrawiam ;)
Dorota [2006-12-27 21:50:14]
Mam pytanie czy ciasto-sp鏚 mo積a nas帷zy tak jak biszkopt czy raczej nie?
kasia [2006-12-26 20:54:20]
Wyprobowalam kilka przepis闚 na "cycki"ale ten jest najlepszy.super proporcje na moj blache i budyn tez wychodzi swietnej konsystencji.dzieki. Lidka.Pozdrawiam Cie
slomka [2006-12-23 16:35:06]
ono nie jest pyszne ale.......... PRZEPYSZNE
ANETA [2006-12-14 18:07:18]
Naprawde pycha
Wiola [2006-02-06 19:39:23]
Tak to ciasto jest pyszne ostatnio pieklam je kolezance na I Komunie jej syna WSZYSCY ZAJADALI SIE
Joasia [2006-02-06 19:38:39]
Ciasto jest pyszne! Ja znam je pod nazw ,,pijak" lub ,,piersi murzynki"-jesli na biszkopty polane czekolada po這篡my rodzynki!
basia [2004-09-28 08:05:24]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl