Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Zawartość, która uzyskała najwyższe oceny od 05/26/10 uwzględniając wszystkie działy

  1. Spis treści: Strona: 1 Rosołek Kotlety mielone Steki z wołowiny Pierś z kurczaka Jajka sadzone Roladki z szynki Placki z kurczaka Pstrąg w ziołach Wariacje na temat serka białego Szybka sałatka z tuńczyka Krem warzywny Panga w pieprzu cytrynowym Kurczak w pseudo spaghetti bez makaronu Pasztecik z piersi z kurczaka i wątróbek drobiowych Zupa krem pieczarkowa Sałatka z surimi Dietetyczny bigosik Placuszki otrębowe z łososiem Ryba w sosie Sos Sos grecki do ryby Sos czosnkowy Wołowina gotowana w sosie musztardowym Cykoria zawijana w szynkę z indyka w sosie beszamelowym Sałatka francuska z tuńczykiem w sosie vinaigrette Faszerowana papryka Hamburgery Seler naciowy z tuńczykiem Pomidor z serem 0% Mielone z indyka Zupa gęsta kurczakowo-porowa Ratatouille Schabowy Galaretka z kurczaka Pulpety z wołowiny Flaczki Szpinak (-owa zupa) Omlet wiosenny Kurczak Protal Pierś z kurczaka lub indyka Mielone z piersi z kurczaka w fazie białka+ warzywa Gołąbki ala protal w fazie białka+warzywa Strona: 2 Sałatka z paluszków krabowych w fazie białka+warzywa Gulasz faza białko+warzywa Kule faszerowane Makaron Protomajonez Omlet ze szparagami faza białek+warzywa Kurczak w sosie curry Talarki z cukinii faza białko+warzywa A'la chińszczyzna faza białko+warzywa Kotlety rybne Deser zebra Kiełbasa biała Chleb tostowy Sałatka z kurczaka w fazie białko+warzywa Sernik Sernik na zimno Ptasie mleczko Racuchy z marchewki Makaron Najleniwsze leniwe Sos do spaghetti Kiełbasa serowa Zapiekanka rybna Kluseczki z ziołami Pierś z kurczaka na warzywkach Deser jogurtowy Ryba zapiekana w sosie jogurtowym Czerwony zawijaniec z piersi z kurczaka Flaki Strona: 3 Boeuf stroganoff Pizza Mielone z tuńczyka Wątróbka ze szpinakiem Naleśniki Omlet Najprostszy deser świata Francuskie tosty Pasztet dla wybitnie leniwych Wątróbki drobiowe Jajka faszerowane Mięso obrane z pieczonych udek Piersi indyka Parówki z pieczarkami Strona: 4 Mufinki Mus czekoladowy Biszkopt Zapiekanka z kalafiorem Chipsy pomidorowe Jajecznica z krabem Bezy Sernik koperkowy Chłodnik Jajka faszerowane Strona: 5 Jaja zapiekane w pomidorach Kotlety jajeczne Kotleciki ale szwedzkie Ozorki w pomidorowej galarecie Gulasz z żołądków drobiowych Leczo węgierskie Śledzie Śnieżne pianki w sosie waniliowym czyli ZUPA NIC Śledzie pod pierzynką Żółty ser Sałatka śledziowa warstwowa Jaja faszerowane pieczarkami Lody Jajka w galarecie SEREK A'LA TOPIONY Strona: 6 Jajecznica z białym serem Jajka faszerowane Kurczak na kiszonej kapuście Tarta bezowa Wątróbka z papryką Chlebek Dukana lekko modyfikowany Chlebek kukurydziany Pieczeń Faszerowane Piersi Kurczaka Filety Rybne Inaczej Roladki z Sałaty Cukinia nadziewana Indyk na różowo Chłodnik na szybko Szafranowe szaszłyki z kurczaka p+w Strona: 7 Zapiekanka p+w Zapiekanka kalafiorowa p+w Placuszki z cukinii i pora p+w Fasolka szparagowa z pieczarkami p+w Leczo p+w Sałatka z kurczakiem wędzonym p+w Zrazy zawijane p+w Herbatniki Mini pizza Lody Krem cytrynowy Lody Sernik "wiedeński" Biszkopt Biszkopt z warstwą serowo_marchewkową Biszkopt Sernik wiedeński Mleczko waniliowe Mleczko kawowe lub czekoladowe Krem cytrynowy Sernik jak prawdziwy Strona: 8 Twaróg w szynce Sorbet rabarbarowy Krem jogurtowo rabarbarowy Galaretka rabarbarowa Nutella light Tiramisu Jajka a'la sushi Deser jogurtowo-rabarbarowy Flaczki z boczniaków Cukinia faszerowana Zupa rybna z kulkami Duszone wątróbki drobiowe Ciasto nana Placuszki Ciasto czekoladowe Chałwa Deser waniliowy a'la budyń Strona: 9 Placuszki Śliweczki nieco zmodyfikowane Śledzie-kolorowa sałatka Gulasz z żołądków pikantny Pieczywo chrupkie lub ciasteczka kruche Sałatka z selerem naciowym i surimi Klopsiki w zalewie octowej Sernik z rabarbarem Flaczki sojowe Mus czekoladowy Papryki faszerowane Grillowana panga Kotlety sojowe w occie Kotlety sojowe w otrębach owsianych Placki z serka wiejskiego Kotlety sojowe wykwintne Strona: 10 Kotlety sojowe po grecku Chlebek na ostro Kruche ciasteczka czekoladowe Krewetki z warzywami Cukiniowe łódeczki z mięsem Placuszki warzywne z kurczaka Deser śmietankowy Kogel-mogel Placuszki z serkiem wiejskim Placki z cukinii Chłodnik ogórkowo-koperkowy z krewetkami Strona: 11 Pizza Mufinki jogurtowe Drożdżówka Bułeczki kukurydziane Koktajl proteinowy Ciasteczka Kurczak z kurkami Strona: 12 Pizza z patelni Piernik Pasztet z kurczaka i wątróbki drobiowej Cukinia faszerowana inaczej Wulkany kruche ciastka z nadzieniem Dżem pomarańczowy z marchewki Rolada z kurczaka Lody Pasztet Strona: 13 Nadziewane klopsiki Kurczak z warzywami Twarogowe kluseczki Chlebek tostowy Dukana Sos Vinaigrette Sos Remoulade Chlebek z surimi Tzatziki Ciasto z cukinią Pasta z makreli Sałatka z tuńczyka Wędlina z indyka Strona: 14 Duszona pierś z kurczaka z cukinią Rolada jajeczna Sałatka lub pasta z łososia Sernik Schabowy inaczej Rolada drobiowo-łososiowa Sałatka lub pasta z łososia Gołąbki inaczej Pasta z ryby Puszysty chleb Ciasto marchewkowe Devolay Protalowy Strona: 15 Sos pomidorowy z mięsem mielonym Deser ŚNIEŻNA OWCA Zapiekanka z kalafiora Sos/potrawka z tuńczyka Tiramisu Gołąbki Marynata do drobiu. Klopsiki z pieczarkami Nadziewana pierś Kurczak a'la spagetti Ciasteczka o smaku capuccino Pieczeń rzymska Strogonoff z wątróbki drobiowej Sałatka śledziowa Zapiekanka jajeczno-kurczakowa Flaczki z żołądków drobiowych Bułeczki z twarogu Strona: 16 Cevapcici-czyli paluszki z miesa mielonego Chrupiące pierniczki otrębowe Kotlety z jajek Pasta mięsna Sałatka z zielona sałatą i kalafiorem Parówkowe serca Kurczak ma puszce Sos do protalowych gołąbków pomidorowy Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami Strona: 17 Sos pieczarkowy Sandwich Drożdżówki z serem Sałatka warstwowa Naleśnik Blin z kiszona kapustą Sałatka warstwowa z mięsem Sałatka z rzodkiewek Sałatka pikantna Pieczarki nadziewane Sernik mega-dukanowy z kremem cytrynowym 'LEMON CURD' Biała pavlova Strona: 18 Potrawka z indyka Rolada łososiowo - szpinakowa Wołowina z grzybami bez tłuszczu Zapiekanka krewetkowa Zapiekanka z wędzonej ryby Paluszki krabowe w cieście Zupa - krem z dyni Wigilijne śledzie w kapuście Placki owsiane ze śledziem Śledzie w sosie musztardowym Wigilijny bigos Wigilijna ryba w occie Rolmopsy ze śledzia z ogórkiem kiszonym i papryką Śledzie z suszonymi grzybami Strona: 19 Rolmopsy z kiszona kapustą Łazanki z kapustą i grzybami Ryba w cieście sezamowym Pieczarki w cieście Ryba wigilijna wspaniała Grzyby jak ryby Sałatka z łososia lub tuńczyka Śledzie w sosie cynamonowym Śledzie mojej mamy Moje "butito" Sznycle indyka duszone w warzywach Sernik Kurczak w sezamie Deser budyniowo-jogurtowy Ptasie mleczko Rolada z piersi drobiu Strona: 20 Ryba zapiekana z papryką Kurczak z sosem azjatyckim Kluski na parze z nutellą Dukanowe cini minis Sałatka z jajek i makreli Galaretka Deser kawowo-mleczny Pasta z wędzonej makreli Sałatka z wołowiną Zupa krem ze świeżych ogórków Pomidory faszerowane tuńczykiem Zapiekanka rybna z cukinią Cukiniowy paprykarz papryki faszerowane Mufinki serowe Strona: 21 Pyszny napój kawowo-piernikowy Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami z otrąb Sałatka ognista z indykiem Muffinki twarogowe z ziołami Pyszne placki czyli kompromis tłustoczwartkowy Pierogi Rosół Arabski Pierś indyka z porem Przepis na serniczek Gochny Sernik czarno-biały Krewetki z patelni Strona: 22 Jajka jak na bekonie Pieczarki nadziewane mięsem mielonym. Bułka tarta Kurczak jak z KFC Sernik z galaretką mleczną Faworki Kotlety A'la gołąbki Pieczony udziec indyka Sałatka z kurczaka Placki z tuńczyka. Strona: 23 Kopytka Galaretka lifttowa Spaghetti z cukinią blanszowaną Pieczeń rzymska Zupa serowa Grillowana pierś z kurczaka lub indyka po indyjsku Kebaby drobiowe z grilla Naleśniki Zupa-krem kalafiorowa Dżem rabarbarowy Placki a'la ziemniaczane z kalafiora Mielone z kapustą w sosie pomidorowym Kurczak i brokuły w pomidorach. "Niby" naleśniki ze szpinakiem Omlet/Placek z tuńczykiem. Strona: 24 Proste lody z serka homogenizowanego. Protalowy "sznycel wiedeński". Protalowa sałatka grecka. Sałatka z makrelą wędzoną Sałatka telewizyjna Sernik Murzynek Chlebek Dukana Rolada z indyka z pieczarkami Kotleciki rybne Gołąbki Śliweczki Makaron Piersiątka z pieczarkami i ziółkiem. Bitki Strona: 25 Dip serowy Pieczony łosoś Mój sernik Tęczowy sernik na zimno Sałatka z tuńczyka i serka wiejskiego (faza p) Wątróbka w "śmietanie" (faza p) Galaretka z kurczaka (faza p) Jajka faszerowane pastą z makreli (Faza P) Budyń Pierogi (faza I) Uproszczony gyrosik Strona: 26 Drożdżówka z rabarbarem Szaszłyki drobiowe z sosem czosnkowym (faza p+w) Pizza (p+w) Ser żółty (faza p) Rolada z mięsa mielonego (faza p+w) Otręby a'la kaszka manna (faza p) Udko w sosie koperkowym (faza p) Otrębianka (faza p) Pasta z makreli wędzonej (faza p) Pulpeciki w sosie pomidorowym (P+W) Sos czosnkowy (P) Strona: 27 Indyk w pomidorach. (P) O taka sobie zapiekanka Chlebek (porcja na 2 dni) Kebabowa pierś z kurczaka Kremik kawowy Biszkopt otrębowy (z jakiejś strony lekko zmodyfikowany) Ryba po grecku Tort naleśnikowy PW Sernik Benka Sałatka grecka Hot-dog Zapiekanki (faza p+w) Chłodnik rabarbarowy (faza p+w) Placuszki z serka wiejskiego (faza p) Placuszki serowe z rabarbarem (faza p+w) Lasagne z grzybami (faza p+w) Strona: 28 Serniczki waniliowe (faza p) Mielonka drobiowa słoikowa (faza p)
    3 punkty
  2. Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 pomidory cebula czerwona szczypiorek ser feta sól pieprz czosnek Sos: łyżka ostrej musztardy łyżeczka miodu łyżka oliwy z oliwek sok z połowy cytryny Przygotowanie: Fasolkę oczyścić,ugotować w osolonej wodzie,odcedzić przelać zimną wodą,pozostawić do wystygnięcia,przełożyć do salaterki,dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulę,pomidory pokrojone w kostkę ,pokrojony szczypiorek,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,fetę pokrojoną w kostkę.Składniki sosu dokładnie połączyć polać sałatkę delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia.
    2 punkty
  3. Na święta było ciasto Latte Macchiato smakiem przypomina tiramisu ale nie daje się jajek 😉
    2 punkty
  4. Sernik z jagodami 😋 super połączenie ! Dodałam jagody mrożone oczywiście o tej porze roku 😉
    2 punkty
  5. Upiekłam Piegusa 😋 chodził za mną już od dwóch tygodni ... stary przepis mojej mamy ❤️
    2 punkty
  6. Wczorajszy tort Mikado dla mojej teściowej , biszkopt czekoladowy , banany , galaretka cytrynowa i cytrynowo śmietankowy krem 😋
    2 punkty
  7. Kolejny tort na 30. Urodziny , śmietanowy z mascarpone , malina i borówka . Standardowy u mnie już 😅
    2 punkty
  8. Tort na rocznice ślubu 🥰 jasny biszkopt , dżem truskawkowy , krem budyniowy waniliowy , krem budyniowy kakaowy , obsypany podprażonymi płatkami migdałowymi .
    2 punkty
  9. OMLET NA SŁODKO: 2 jaja (całe) 1 lub 2 łyżki mąki 1 lub 2 łyżki cukru (jak kto lubi) szczypta proszku do pieczenia (na oko) odrobinę soli Najlepiej smakuje z owocami, dżemem, bitą śmietaną i czekoladą, bądź lodami. Do tego kakao i śniadanko będzie dobrym początkiem dnia. :biggrin: SMACZNEGO! ;-)
    2 punkty
  10. Przepis znalazłam na stronie o żelkach ale był błędny i go zmodyfikowałam. Dziś zrobiłam a robi się bardzo szybko. Składniki: 15 g żelatyny spożywczej w proszku 350 ml wody 30 g syropu owocowego(np. truskawkowego lub wiśniowego) 20 g cukru 10 g miodu (najlepiej płynnego)-ja dałam normalny,ze słoika 3 g kwasku cytrynowego Przygotowanie: 1. wymieszać dokładnie żelatynę z 250 ml wody i zostawić by mieszanka napęczniała. 2. podgrzać nie dopuszczając do zagotowania. 3. rozpuścić osobno w pozostałych 100 ml wody kwasek cytrynowy i cukier 4. najpierw do żelatynowego roztworu wlać miód, później cukier z kwaskiem, a następnie bardzo dokładnie wymieszać 5. na sam koniec dodać syrop owocowy, ciągle mieszając. 6. wymieszane składniki, zdjąć z gazu i zostawić na parę minut. 7. przygotować dowolne foremki lub tacę,oprószyć mąką ziemniaczaną ale to nie jest konieczne i wylać żelkową masę. 8. Wstawić do lodówki do stężenia. Ja użyłam foremek na lód i zwykłej tacy.Te z foremek musiałam wydłubywać po prostu palcem by ich nie pociąć a te z tacy pocięłam nożem maczanym w mące ziemniaczanej na paseczki.Nie przejmujcie się jak masa gdzieś kapnie bo szybko zastyga i bardzo dobrze się odkleja.Dodam,że użyłam soku miętowego a żelki są mocno kwaśne,zieloniutkie i ciut miętowe.Moja córka jest zachwycona i już pyta,kiedy znowu zrobię . Oto fotki z "produkcji" :D
    2 punkty
  11. Witam,chciałabym się podzielić z Wami fajnym przepisem na pyszne danie:Wąsy Stalina",przepis dostałam od znajomej Ukrainki.Myślę,że Wam też posmakuje.A oto przepis: 40 dag.mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 25 nitek makaronu spaghetti (przełamać na pół-nie gotować!) przecier pomidorowy Kostka mięsna Winiary Jarzynka Winiary sól,pieprz,mąka ziemniaczana Mięso mielone,jajko,bułkę tartą wymieszać,doprawić Jarzynką,solą i pieprzem,podzielić na 10 części.Z każdej części formować wałeczki,w środek włożyć po pięć nitek makaronu,obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na gorącym oleju.Usmażone przełożyć do garnka,wlać wody (tyle,żeby mięso było przykryte),dodać przecieru pomidorowego,wrzucić Kostkę mięsną Winiary,gotować,aż makaron będzie miękki,doprawić Jarzynką,solą i pieprzem.1 czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać z zimną wodą i wlać do gotującej się potrawy,zagotować.Smacznego!
    2 punkty
  12. "Monastyrską izbę" upiekłam. Pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszności [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]
    2 punkty
  13. W szpitalu psychiatrycznym podczas spaceru jeden z chorych przyglądał się pracy ogrodnika. Nieśmiało zapytał, może mi pan powiedzieć co robi? Nawożę truskawki, odpowiedział ogrodnik. Chory patrzył dalej i znów pyta, mógłby mi pan dokładniej powiedzieć co robi? Posypuję truskawki nawozem. Chory nadal obserwuje ogrodnika i znów pyta, a gdyby mi pan bardziej dokładnie powiedział co robi ale tak bym zrozumiał. Posypuję truskawki gównem, odpowiedział zdenerwowany ogrodnik. Aha !! Ja zawsze posypuję cukrem, ale ja jestem chory psychicznie.
    2 punkty
  14. - Dodałaś do tego chilli?? - Tak. Myślałam, że lubisz ostre jedzenie. - Lubię.... ale nie, sernik!!
    2 punkty
  15. Przejrzałam przepisy na forum i takiego nie znalazłam. Gdyby się jednak okazało, że zdublowałam przepis - z góry przepraszam. Gniazdka powinny być okrągłe i z dziurką w środku, tak jak kupowane w sklepie. Ja jednak miałam mało czasu więc tylko nakładałam ciasto łyżką na patelnię... wyszły takie ciekawe pączusie (popękane w środku, jak tradycyjne gniazdka). No i powinny być polukrowane, u mnie jednak w wersji z cukrem pudrem na wierzchu ;) Polecam. Składniki: - 6 dag margaryny - szklanka wody - szklanka mąki - szczypta soli - szczypta proszku do pieczenia - 4-5 jajek Wykonanie: - margarynę zagotować z wodą i szczyptą soli, wsypać mąkę energicznie mieszając, aby nie powstały grudki. Zestawić z ognia i wystudzić - następnie wbijać po jednym jajku i ucierać mikserem, na końcu dodać odrobinę proszku do pieczenia - ciasto wyciskać szprycą na rozgrzany olej tworząc kółka z dziurką w środku. Smażyć z każdej strony około 4-5 minut - gotowe gniazdka polukrować (lub posypać cukrem pudrem)
    2 punkty
  16. U mnie mówi się na tą zupę "mięsówka", a tak naprawdę to nie wiem jaką ona ma nazwę. Szybko się ją robi i jest naprawdę smaczna, często podaję ją swoim gościom. 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule puszka kukurydzy, fasoli, groszku lub soi koncentrat pomidorowy ja daję tak "na oko" około 2 łyżki 2 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe, majeranek, sól, pieprz Przesmażyć cebulę i mięso. Zagotować wywar z rosołku, zawsze wlewam więcej wody niż w przepisie na kostkę. Do wywaru dodać przesmażone mięso i gotować półgodziny. Dodać czosnek, koncentrat i trzy puszki warzyw (ja kupuję zawsze takie najtańsze, do zupy mogą być). Pogotować jeszcze kilka minut i gotowe!!!
    2 punkty
  17. Sałatka z łososia SKŁADNIKI: 12 - 15 dag płatów wędzonego łososia, 2 jajka, kwaszony ogórek, pół szklanki ryżu, pół szklanki majonezu, łyżka posiekanego koperku, sól. SPOSÓB WYKONANIA: Jajka ugotować na twardo. Ryż zalać szklanką wrzącej wody i ugotować na sypko. Łososia pokrajać na małe kawałeczki, wymieszać z pokrajanym w kostkę kwaszonym ogórkiem, posiekanym jajkiem i ryżem. Przyprawić solą i posiekanym koperkiem, polać majonezem. Smacznego!!
    2 punkty
  18. a ja myślę, że jeśli chodzi o nastolatków to najlepiej iść do dietetyka. Przechodzenie ostrej diety u osób, które wciąż się rozwijają i dorastają może być zgubne. Dietetyk za to powie, co jest aktualnie potrzebne takiemu organizmowi i zaleci dietę dopasowaną do konretnego przypadku.
    2 punkty
  19. Witaj! Faktycznie czeka Cię sporo pracy i wyrzeczeń jeśli chcesz zrzucić zbędne kilogramy. Aby ułożyć dietę musisz udać się do dietetyka ( z racji tego,że jesteś niepełnoletni wizyta z rodzicem lub opiekunem ). Dietetyk przeprowadzi wywiad,zapyta o choroby,zważy Cię , zmierzy i sporządzi dla Ciebie indywidualną dietę. Zaleci zapewne też ćwiczenia fizyczne. A tak od siebie mogę Ci podpowiedzieć,abyś udał się ( z rodzicem ) do lekarza pediatry,niech ten da skierowanie do endokrynologa, bo być może masz niedoczynność tarczycy lub inny problem endokrynologiczny. Ponieważ wyróżniamy otyłość prostą - skutek przyjmowania więcej kalorii z pożywieniem niż potrzebuje organizm i otyłość złożoną - skutek właśnie chorób. Na pewno musisz odstawić wszelkie słodycze,chipsy,słodkie napoje gazowane i nie gazowane (pij nie gazowaną wodę mineralną), ograniczyć spozywanie białego pieczywa na rzecz ciemniego,najlepiej razowego i pełnoziarnistego oraz dużo się ruszać: skakanie na skakance, jazda na rowerze,pływanie i jeśli jesteś w stanie, to bieganie bądz szybkie marsze. Dobrym pomysłem jest też korzystanie z siłowni. Wierzę,że Ci się uda,bo zrobiłeś pierwszy krok,szukając pomocy choćby na tym forum. Trzymam kciuki i życzę Ci wytrwałości :razz:
    2 punkty
  20. Ja tez zdecydowanie własna kompozycja przypraw plus oliwa.
    2 punkty
  21. Zdybko, zdjęcie wygląda wspaniale, kurczak świetnie się prezentujei do tego tak ślicznie udekorowany! Gratuluję, na pewno był smaczny. Bardzo, bardzo Ci dziękuję za tak miły komentarz. Nie spodziewałam się słów takiej pochwały.. przyznam, że jest mi ogromnie miło i postaram się nie zawieść Twoich oczekiwań, jeśli chodzi o nowe przepisy. Ostatnio jednak mam sporo pracy i dodatkowych zajęć, dlatego nie zawsze dysponuę czasem, by dodać nowe przepisy. Zdybko cieszę się, że korzystasz z przepisów przeze mnie zamieszczonych i polecam się na przyszłość ;) Życzę Ci wielu kulinarnych inspiracji i powodzenia w gotowaniu i pieczeniu!! Pozdrawiam serdecznie :-)
    2 punkty
  22. Smoka zrobiłam na Nowy Rok do piany dodałam kisiel wiśniowy z cukrem,bardzo smakuje mojej rodzince
    2 punkty
  23. moża mrozić surowe i ugotowane, mrożę pierogi w dwóch etapach: 1. rozkładam pierogi, każdy osobno, na papierze do pieczenia i do zamrażalnika 2. zmrożone pierogi przekładam do pojemnika / worka foliowego i gotowe ps. przy przygotowywaniu mrożonych surowych pierogów należy zwiększyć czas gotowania
    2 punkty
  24. Witam Was, chciałbym zachęcić do rozmowy na temat oleju lnianego, kwasów omega 3 i diety dr Budwig. Z doświadczenia wiem,że najtrudniej jest zrobić pierwszy krok, a później jest już tylko coraz lepiej 🙂 - ze zdrowiem oczywiście. Jeśli chcecie wiedzieć jak ja stosuję olej lniany w mojej kuchni to zapraszam na mojego bloga : https://www.olejlnianywkuchni.eu/. Bawmy się jedzeniem i żyjmy zdrowiej !
    1 punkt
  25. Witam. Pokaże jakie piernikowe domki zrobiliśmy z dziećmi w tym roku. Przepis z mego ulubionego blogu Pani Dorotki. Składniki na 1 domek + elementy dodatkowe (np. choinki, płotek, ludziki..): 600 g mąki pszennej 250 g margaryny 200 g ciemnego cukru 7 łyżek płynnego miodu 1,5 - 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 5 łyżeczek przyprawy korzennej do piernika Do garnuszka włożyć margarynę, cukier, miód. Podgrzać, do rozpuszczenia cukru i masła, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z palnika, lekko przestudzić (ale może wciąż być ciepłe). Do misy miksera wsypać mąkę, sodę, przyprawy, wymieszać. Dodać przestudzoną miksturę maślano-cukrową. Zmiksować na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt sypka można dodać łyżkę miodu. Masę piernikową wałkować na grubość 4 - 5 mm (grubsze ściany są solidniejsze). Wycinać ściany domu, dach i komin z przygotowanych szablonów**. Można wycinać na lekko oprószonej mąką powierzchni, następnie przenosić na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja - co bardzo mi ułatwiło pracę, ponieważ elementy są dość duże, wałkowałam i wycinałam kształty bezpośrednio na macie teflonowej, którą potem razem z ciastem przenosiłam na blachę. Piec w temperaturze 180ºC przez około 12 minut. Ważne, że brzegi powinny się zacząć wyraźnie brązowić. Odczekać chwilę (ciasto będzie miękkie), następnie przełożyć na kratkę, do wystudzenia.
    1 punkt
  26. Były krokiety z pieczarkami i serem do tego sałata
    1 punkt
  27. Pasąc się na jednej z pięknych polskich wsi zamarzył mi się chleb. Włoski po polsku. Odkryłam fantastyczną mąkę, dzięki której pieczenie chleba nie pozostaje tylko znawcom. Piec chleb mogę i ja. Mąka do ciabatty to nic innego jak mieszanka do wypieku włoskiego chleba pszennego. Uwaga(!) z od razu dodanymi suszonymi drożdzami, czyli zaczynie żegnaj. Koszt około 5 pln za kg do znalezienia w jednej z większych sieci spożywczych. Oprócz wspaniałej mąki potrzebuję łyżeczkę oliwy z oliwek (czasami dodaję oleju z oliwą z oliwek), przepis też mówi, że zamiast oliwy można dodać olej z orzechów włoskich. W przepisie tego nie ma, ale ja dodałam przyprawy: bazylię i przyprawę do pizzy (ma m.in. czosnek, oregano itp.) Przyprawę do pizzy wymieszałam z bazylią. Do 500g mąki powinnam dodać łyżeczkę oliwy. Tu chyba wlało mi sie trochę więcej. Nie specjalnie oczywiście, ale wypada takich proporcji pilnować, bo tym samym chleb wyjdzie tłustawy. Dodaję przyprawy: ile mi się podoba, oby nie za dużo. Dolewam letniej wody. W przepisie jest 360ml. Ale trzeba sprawdzić czy ciasto da się z taką ilością wody wymieszać mikserem. Jak nie - dolewamy jeszcze odrobinę. Miksuję ok. 5 minut. chyba mi wyszło trochę za rzadkie:[ Wymieszane dobrze ciasto (nie może być grud!) stawiam w ciepłym miejscu na 30 minut. Patrzę jak urosło i przygotowuję blachę, w której będę piec. Przelewam ciasto chlebowe do blachy, posypuję mąką i stawiam w ciepłe miejsce na kolejne 45 min. Wyrośnięte ciasto wstawiam do rozgrzanego do 220 st.C piekarnika i piekę około 25 minut. Ciabatta udana. Nawet bez masła, tylko jeszcze zielone oliwki i żółty ser. Takie było moje dzisiejsze śniadanie. foto rok po kroku https://www.facebook...176386815756041
    1 punkt
  28. Oo! To wszystkiego najlepszego Asieńko dla Twojego męża i buziaczki dla Córeczki :wub: Ja dzisiaj piekłam kruche, pełnoziarniste ciasto z rabarbarem i truskawkami :)
    1 punkt
  29. Za oknem szaro i ponuro ,ale nie dajmy się jesiennej chandrze:, w czym niewątpliwie pomoże nam kieliszek zjadliwie zielonkawej limonówki[ przepis Panny Apteczkowej Danuty Niżyńskiej z Warszawy,ale niejednokrotnie wypróbowany i zdegustowany :biggrin: przeze mnie] Nalewka limonkowa (Srebrny Laur Amelii Semadeni) Składniki: 0, 5 kg bardzo zielonych limonek 0,5 kg cytryn 0,5 kg cukru 1 l spirytusu Niegazowana woda mineralna. Wykonanie: Obrać cienko limonki, tak by skórki nie były białe pod spodem. Obrane skórki włożyć do słoja i zalać litrem spirytusu zmieszanym ze szklanką wody. Odstawić na 4 dni. Mieszać. Odcedzić skórki. Do nalewu dodać sok wyciśnięty z limonek i cytryn plus rozpuszczoną łyżkę cukru. Zostawić na tydzień. Przygotować syrop z 0,5 kg cukru i 0,3 l wody i do gorącego wlać powoli macerat. Odstawić na 1 tydzień. Przefiltrować. Kolorek zjadliwy ,ale słońce Karaibów w gębie Zdjęcia nie będzie ,bo produkt się nie uchował :mrgreen: o czym donoszę ja Gaga ze Skład Towarów Różnych
    1 punkt
  30. Mniam! pięknie się prezentuje ten serniczek, aż zjadłoby się kawałeczek :biggrin: Ja piekłam w piątek kokosowe z galaretką WOW! Teraz zerknęłam na poprzednią stronę, a tam... dziewczyny jakie wypieki SUPER! Asieńko piękne ciasta zrobiłaś, prezentują się wspaniale, gratuluję :D
    1 punkt
  31. Wyglądają apetycznie Asieńko 🙂 U nas dzisiaj krupnik na golonce, ziemniaczki, duszona kiszona kapusta z jabłkiem i pieczeń wołowa w sosie, i jutro to samo będzie ;)
    1 punkt
  32. PĄCZKI SKŁADNIKI: :razz: 50 g drożdży :razz: 1 szkl. mleka :wink: 0,5 kg mąki :wink: 3 jajka :razz: 1 kieliszek wódki (po to by ciasto nie chłonęło oleju) :razz: 1 cukier waniliowy :arrow: 100 g margaryny rozpuszczonej :arrow: marmolade SPOSÓB WYKONANIA: Drożdże rozkruszyć , posypać łyżką cukru i zalać ciepłym mlekiem tzn (z jednej szklanki odlać trochę mleka , podgrzać resztę zostawić na później).Zostawić do wyrośnięcia.Dodać resztę składników(oprócz marmolady oczywiście). Wszystko wyczaskać drewnianą łyżką.Jak masa będzie jednolita pozostawić do wyrośnięcia ok.60 minut. Stolnicę opruszyć mąką wałkować placek (nie za cienko) ja robię pączki kubkiem daję na placek łyżeczkę marmolady ,przekładam placek i wycinam kubkiem.PĄCZEK GOTOWY. Mam nadzieję że dobrze to wytłumaczyłam :oops: Smażę na palmie.Gotowe posypuje cukrem pudrem POLECAM :wink: Przy najbliższej okazji wkleję zdjęcia jak oczywiście będę robić pozdrawiam :wink: dzisiaj robiłam to tak dla zachęty :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] pączki są delikatne, puszyste pyszne :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]
    1 punkt
  33. Witaj 🙂 Widzę, że wiesz co możesz jeść a czego unikać, a to już dobrze 🙂 Te dwie rzeczy, które napisałaś myślę, że mogą być 🙂 Sosem sojowym możesz przyprawiać zupy, sosy, sałatki, generalnie wszystko. Można nim marynować mięso. Można przygotować: :arrow: wiosenny twarożek (chudy biały ser, jogurt naturalny, rzodkiewki, zielony ogórek, szczypiorek); :arrow: jajecznicę z dodatkiem boczku, pomidorów lub papryki; :arrow: omlet z cebulą, pomidorem; :arrow: szaszłyki drobiowe z cebulą i cukinią; :arrow: grillowaną rybę z warzywami; :arrow: sałatkę z pomidorów, kawałków indyka, oliwy z oliwek, soku z cytryny i ziół; :arrow: sałatkę z zielonej sałaty, pomidorów, bazylii, rzodkiewek i oliwy z oliwek; :arrow: surówkę z kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków, pestek słonecznika, szczypiorku; :arrow: surówkę z kiszonej kapusty, marchewki i oliwy z oliwek; :arrow: jogurt naturalny z dodatkiem owoców i płatków migdałów lub pestek dyni; :arrow: zapiekankę z warzyw (np.: brokuła, kalafiora, pora, marchewki, fasolki szparagowej, cebuli, czosnku) i polędwicy, szynki; :arrow: zupę jarzynową może być też krem z warzyw. Możesz zerknąć również tutaj: :arrow: https://www.smaczny.p...owa_na_kolorowo tylko bez ziemniaków :arrow: https://www.smaczny.p..._dla_diabetykow :arrow: https://www.smaczny.p...rczaka_i_cebuli :arrow: https://www.smaczny.p...czna_jajecznica :arrow: https://www.smaczny.p..._dla_diabetykow :arrow: https://www.smaczny.p...rdowej_glazurze :arrow: https://www.smaczny.p...i_pestkami_dyni Mam nadzieję, że trochę pomogłam :grin: Ps. jeśli coś źle napisałam to proszę mnie poprawiać :blush:
    1 punkt
  34. Witaj Kasiu 🙂 Długo zabierałam się za tego kurczaka, aż w końcu go zrobiłam :grin: Zrobiłam go z połowy porcji, i tak wyszło dużo - cała miska 🙂 Może za grubo go pokroiłam, bo miał być takiej grubości jak frytki, a u mnie był trochę grubszy i może dlatego trochę ciasta mi zostało... Ale kurczak w takiej formie jest przepyszny, u nas zniknął w zaskakującym tempie ze stołu, dobrze że go jeszcze spróbowałam w kuchni, bo jak przyszłam do pokoju to już pusta miska została :mrgreen: Polecam na sylwestrowy stół! :grin: Ślicznie dziękuję Ci za ten przepis i serdecznie pozdrawiam :grin:
    1 punkt
  35. 1 kg buraczków 1 kg kapusty świeżej 20 dag cebuli Buraczki zagotować i zetrzec na tarce o grubych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę pokroić. Wszystko wymieszać i zalać 1/2 szklanki octu 10% Zalewa: 1 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soli Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Zalewę wlać do warzyw, wymieszać i zostawić do następnego dnia. Następnie przełożyć do słoików i gotować 30 minut. ina12
    1 punkt
  36. witam Używam tej maszynki do pieczenia chleba już ponad rok. Piekłem różne chleby; cytrynowy, herbaciany, z siemieniem itp, i nawet robiłem dżem z fig, które przywiozłem z Chorwacji. Piekę prawie codziennie, a zdarza się często, że piekę dwa chleby. Ale tylko w takie dni gdy nie pracuję. Cykl pieczenia wynosi ok.3 godz. 40 min., więc dwa wypieki to ponad 7 godz. Przez ten rok pieczenia to wymieniłem już foremkę i mieszadła bo uległy znacznemu zużyciu. Cała moja 4 os. rodzina jest hepi bo mają zawsze świeży chleb, a wśród znajomych to jestem znany jako /rodzinny piekarczyk/. Naprawdę polecam zakup tego sprzętu i delektowanie się ''swoim chlebem''.
    1 punkt
  37. Witam Państwa, Jestem psychologiem z krótkim stażem pracy i zwracam się do Was z prośbą o poradę gdyż kto wie więcej o anoreksji jak nie osoby które na nią chorują bądź chorowały. Od niedawna mam pacjentkę której miesiąc dzieli się na tygodnie w których ma apetyt, normalnie odżywia się, czuje się dobrze i na tygodnie w których ma nudności i wymioty a na widok i zapach jedzenia jej nudności pogłębiają się. Po okresie 7-10dni jej stan nagle poprawia się i znowu funkcjonuje normalnie. Przejście od stanu który można określić mianem normalności do stanu opisanego powyżej jest nagły(trwa kilka godzin) i pacjentka potrafi przeczuć jego nadejście. Piszę do Was gdyż pacjentka miała wykonaną gastroskopię i różne inne badania które jak narazie wykluczają podłoże somatyczne jej przypadłości. Mam jeszcze w planach kilka badań(np.tomografia) gdyż jak narazie nie posiadam żadnego punktu zaczepienia. Wiem że być może podacie mi jakieś wskazówki które pomogą zidentyfikować przyczyny powyżej opisanych objawów a gdy wkońcu uda się to zrobić to będę mógł dobrać odpowiednią metodę terapii. Dodam że pacjentka jest pod stałą opieką psychiatryczną i leczyła się w kilku szpitalach(dla psychicznie chorych,nerwicowym oraz jest pod stałą opieką lekarza ogólnego). Niestety nikt nie potrafił jej pomóc. pozdrawiam
    1 punkt
  38. Mam pytanie. Wie ktoś moze czy stosując tą dietę można jeść obiad o godzienie 15.30 czy trzeba przestrzegac 14? w tych godzinahc nie mam dostepu do kuchni a nie wyczaruje befsztyku poza domem.
    1 punkt
  39. 1 punkt
  40. Ciasto kruche 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 2 jaja +3 żółtka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 dag margaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany Ciasto zagnieść,podzielić na 3 części i upiec-każdą na złoty kolor. Masa serowa 1/2 kg sera białego mielonego 1 jajo 1 czubata łyżka masła 1 szklanka cukru pudru 1/3 szklanki mleka 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Ser utrzeć z cukrem,masłem i jajkiem,zagotować-dodać budyń rozpuszczony w mleku- jeszcze chwilkę gotować. Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa cukier do smaku Jabłka obrać,zetrzeć na tarce i przesmażyć dodać galaretkę i mieszając rozpuścić. Masa orzechowa 20 dag masła lub dobrej margaryny 15 dag orzechów mielonych 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru alkohol do smku -ja dałam adwokat Orzechy zalać mlekiem,wsypać cukier i zagotować chwilę ,masło utrzeć dodając zimną masę. Układamy w ten sposób placek-gorąca masa serowa-placek-masa z jabłek-placek-masa orzechowa-dekoracja dowolna.
    1 punkt
  41. Poszukuje jakiegoś prostego szybkiego drinku. Wmiare nie kosztownego :) poleci ktos? :)
    1 punkt
  42. Droga Menio jeżeli stosujesz jakaś dieta i ją przerwiesz bo właśnie uzyskałaś wagę o jakiej marzylaś i tak przytyjesz!!! odchudzanie to nie czas na miesiac czy dwa jeżeli chcesz schudnac i trzymac wage musisz "na zawsze" zmienic swoj sposob odżywiania sie i życia. Sama miałam nadwage przy wzroscie 168 wazylam 80 kg. Stosowalam różne diety i ubywalo nawet po 15 kg ale potem bylo efekt jojo i ze 2 kg w gratisie. Gdy juz stracilam kompletnie nadzieje ze osiagne wymarzona wage dziewczyna brata zabrala mnie do dietyka. Dopiero ta wizyta otwotzryla mi oczy. Teraz juz 8 miesiecy prowadze "nowe" cudowne zycie. Waże wymarzone 58 kg i czuje sie tak ze moglabym gory przenosic. A oto najwazniejsze wskazówki pana dietyka otoz 1. pić minimum 2 l napojów dziennie przedewszystki wode mineralna ale takze herbatki ziołowe zielone czerwone owocowe(ewentualnie 1 łyżeczka cukru) 2. Jeść 5 posiłków dziennie o stałych porach(3 wieksze, 2 przekaski) 3. Nie podjadać miedzy posilkami (pamietaj nawet głupi chips czy jablko jest posilkiem) 4. Jeść ciemne pieczywo zamiast białego (ciemne pieczywo zawiera błonnik który ułatwia trawienie i dłużej czujesz sie syta) 5. Ruch ruch ruch (rower, biegi itd.) Osobiscie biegam chodze na fitness i robie brzuszki-fitness 3x w tygodniu po 1,5h biegam codzien rano po 5 km, brzuszki 50*3 6. Uwierz w siebie. Powtarzaj sobie codziennie dam rade jestem świetna dziewczyna moge zyc tak jak chce!!!! 7. Niestety musisz zrezygnowac z chipsów, tłustego mięsa, słodyczy (ja jem słodycze gdy jest jakas okazja ku temu co zdarza sie rzadko np. urodziny) 8. Jedz ryby, drób, owoce i warzywa (nie jedz owoców wieczorem poniewaz zawieraja dużo cukrów prostych ktore moga sie odkladac wieczorem lepiej schrupac marchewke czy ogorka), chudy nabial 9. Jedz co 3 godziny nie bedziesz czula glodu 10. Jedz 2-3 godz przed snem. To chyba najwazniejsze rady jakie dostalam od dietetyka. A oto jednodniowy przykładowy jadlospis: Śniadnie:7:00 2 kromki ciemnego pieczwa z sałata z plastrem szyki drobiowej, grejpfrut, owocowa herbata II śniadanie:10:00 jogurt naturalny z 3 łyzkami musli, gruszka, sok z marchwi(wyciskam sama nie kupuje w kartonach bo sa dosładzane) Obiad: 13:00 Zupa krem z brokułów Dorsz gotowany na parze lub pieczony w foli(z mała ilością oleju lnianego lub oliwą z oliwek) Z warzywami gotowanymi na parze nic nie sole wszystko przyprawiam ziołami Herbata czerwona Lunch:16:00 Sałatka z sałaty lodowej lub kapusty pekinskiej z pomidorem ogorkiem papryka(mozesz dodac kawalek ugotowanej piersi z kurczaka) polej oliwą i przypraw ziołami, sok pomarańczowy lub pomidorwy(bez cukru) najlepiej zainwestowac w sokowirówke Kolacja:19:00 Omlet ze szpinakiem lub pomidorem, kromka chrupkiego pieczywa, herbata zielona W miedzy czasie nie rozstawaj sie z butelka wody i pij jej najlepiej 1,5l dziennie.
    1 punkt
  43. Jeśli ktoś ma ochotę na słodycze... SERNIK NA ZIMNO (FAZA P) 250 g sera chudego, 100 ml mleka 3 jajka 5 aspartamów (kto lubi bardzo słodkie to więcej) UWAGA Ponoć tego nie można podgrzewać, także zdanie o szkodliwości jest bardzo podzielone!!!,lub innego słodzika 1 łyżeczka kakao (albo kawy) 2 op żelatyny w proszku ewentualnie otręby według uznania Na patelnię teflonową wrzucić 250 g serka chudego, rozgnieść i wymieszać z 3 jajkami (kto się boi cholesterolu, niech użyje samych białek), podgrzewać aż utworzy się jednolita masa, a jajko będzie ścięte, przestudzić i do tego dodać 100 ml mleka chudego z 5 aspartamami i żelatyną w proszku (na 0,5 l płynu). Podzielić na 2 porcje jedną wyłożyć na talerz, a do drugiej dodać kakao (przetrzymać chwilę na patelni aż białe się trochę zetnie).Wyłożyć warstwę z kakao na białą warstwę.Schłodzić. PTASIE MLECZKO (FAZA P) szklanka chudego mleka 2 jajka żelatyna na 0.5 l płynu (można dać więcej w końcu to czyste białko, a masa będzie lepiej się trzymać) kakao serek wiejski -"kulkowy" aspartam lub inny słodzik Mleko ugotować z roztrzepanymi jajkami (mogą być same białka, a jak ubite, to masa bardziej puszysta), dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie (min. ilość) żelatynę, posłodzić (aspartam dodawać jak masa przestygnie!!!). Podzielić na 2 części: białą włożyć do płaskiego naczynia i do lodówki , do drugiej części dodać kakao i łyżkę twarożku wiejskiego"kuleczkowego" (daje złudzenie jakby było z ryżem, wygląda bardzo dekoracyjnie). Ułożyć masę na białej, po zastygnięciu pokroić w kostki. __________________ źródło: [LINK NIEAKTUALNY]
    1 punkt
  44. Ratatouille Bakłażan 1 średni Cebula 2szt. Papryka czerwona 1 średnia Pomidory (ja mam z puszki bez skórek) Czosnek Pieprz ziołowy Tymianek Bazylia Bakłażana myjemy, kroimy w plasterki, ok 1 cm, lekko solimy każdy plaster (by nie zgorzkniał) i odstawiamy. Cebulkę i paprykę kroimy w kostkę, dusimy w minimalnej ilości wody na patelni, dodajemy również pokrojonego w większą kostkę bakłażana, pomidory z sokiem, podduszamy, dodajemy przeciśnięty czosnek, pieprz, tymianek, bazylię i dusimy do miękkości. ------------------------------ SCHABOWY BEZ BUŁKI TARTEJ 1 porcja mieska ( najlepiej piers z kurczaka) 1 jajko sól, pieprz do smaku Ubijamy mieso jak to przy kotlecie schabowym [E] kotleta obtaczamy w jajku i rzucamy na rozgrzana patelnie. Przyprawiamy i gotowe! ---------------------------------- Galaretka z kurczaka 1 podwójna pierś pęczek włoszczyzny kostka rosołowa (najlepiej z lisćmi laurowymi i zielem angielskim) pieprz 3 łyżeczki żelatyny ćwiartka cytryny Gotujemy wywar z jarzyn i przypraw. Piersi kroimy na 4 kawałki. Gdy wywar gotuje sie, wkładamy pierś i gotujemy (po ugotowaniu powinna być bardzo miękka). Po ugotowaniu kroimy lub szarpiemy mięsko na małe kawałeczki, wkładamy do salterek. W międzyczasie w 0,5 l gorącego wywaru rozpuszczamy 3-4 łyżeczki żelatyny i zalewamy mieso w salaterkach. Wstawiamy do lodówki do zastygniecia. Przed jedzeniem na galaretkę wyciskamy cytrynę ------------------------ Pulpety z wołowiny 0,5 kg zmielonej wołowiny jajko cebula pieprz odrobina soli Mięso mieszamy z jajkiem i posiekaną cebulą,doprawiamy i gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki drobiowej.Wyjmujemy,kładziemy na talerz(mi wyszło 12 sztuk)Możemy jeść z sosem chrzanowym(chrzan wymieszany z serkiem naturalnym)albo pomidorowym(zmiksowane pomidory świeże lub z puszki gotować na małym ogniu z dodatkiem oregano lub bazylią-jak ktoś chce może zagęścić mąką kukurydzianą) Smacznego ---------------------------------------- Flaczki żołądki kurze warzywa jak do rosołu rosołek w proszku lub przyprawy według uznania, dodatkowo majeranek koncentrat pomidorowy Gotujemy żołądki z warzywami i przyprawami do zmięknięcia, kroimy je w plasterki. Wrzucamy do wywaru i doprawiamy majerankiem i konc. pom według własnego uznania. --------------------------------- szpinak (-owa zupa) proste zdrowe dietetyczne smaczne - paczka szpinaku mrożonego - ząbki czosnku kilka conajmniej - sól, pieprz - łyżka jogurtu opcjonalnie: jajko gotowany kurczak Kilka ząbków czosnku wrzucam do garnka, nalewam trochę wody i na gaz. Na to wrzucam paczkę szpinaku razem z folią. No dobra żartuję oczywiście bez. Przykrywam i czekam aż zapyrkoli. Dodaję troche soli i sporo pieprzu. I wtedy albo wyjmuję na głęboki talerz taki szpinakowy krem i na to daję kleksa z jogurtu i wkrajam kurczaka. Ślicznie to wygląda. Albo do garnka wbijam ostrożnie jajo, nie mieszam, tylko przykrywam i zmiejszam gaz. Jajko się ugotuje na szpinaku i przenoszę łychą z porcją szpinakową. Też kleksuję jogurtem. Dla efektu kleksy jogurtowe posypuję czerwoną papryką w proszku --------------------------------------- źródło: [LINK NIEAKTUALNY]
    1 punkt
  45. tak jak juz pisalam od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na cos zakazanego ale wszystko z głową
    1 punkt
  46. A oto zdjęcie arbuza-kawona w całości i rozkrojonego :razz:
    1 punkt
  47. dziękuje za odpowiedz życzę powodzenia i czekam na wieści jak ci idzie i ile udało ci się zrzucić. i ewentualnie o jakieś wskazówki dla początkującej :razz: pozdrawiam
    1 punkt
  48. Jest dokladnie aida tak jak piszesz, dieta zycia - polegajaca na prawidlowym laczeniu produktow pokarmowych,a produktem ubocznym tego sposobu odzywiania sie jest gubienie kilogramow. :D Zasada tej diety jest nie co jesz lecz kiedy i w jakim zestawieniu. Sprobujcie, a zobaczycie ze to dziala, czlowiek przede wszystkim czuje sie lekki, i ma wiecej energii, i nie trzeba wcale sie glodzic.
    1 punkt
  49. też dzisiaj spróbowałam i jest bardzo dobra, tylko ja w brzegi pizzy zawijam kawałki żółtego sera (ok 1x1 cm sera) co sprawia, że brzegi nie są suche, no i ten serek tak się ciągnie minammm.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.