Maragrete Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 balbi, opalenizna wysmukla ;) u nas też gorąco, mam nadzieję, że już na zawsze :) anulka, żeby nie zwariować co niedzielę funduję sobie lodzika (śmietankowo-truskawkowego) z wagą tez stoję od hohho....nie będę liczyć, jutro zaczynam proteiny. moze coś ruszy... zauważyłam też,ze im wiecej wody wypiję tym większy spadek wagi..a waha sie małpa (waga) :) chyba dam jej cos na odwagę :) :lol: o! moze winka wytrawnego? Ja własnie tak zrobiłam.. w sobote miałam imprezę w knajpce z pysznym żarciem (chyba pysznym, tak przynajmniej wyglądało!) i udało mi sie nie zjeść wielu smakołyków, ciast, owoców ale... :) ... wypiłam ze trzy moze cztery kieliszki wina.. i o dziwo w niedziele była waga cit, ciut mniejsza i ..super mi poszło z WC.. jak nigdy ! Może to jest metoda na nasze wsólne problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maragrete Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 balbi, opalenizna wysmukla ;) u nas też gorąco, mam nadzieję, że już na zawsze :) anulka, żeby nie zwariować co niedzielę funduję sobie lodzika (śmietankowo-truskawkowego) z wagą tez stoję od hohho....nie będę liczyć, jutro zaczynam proteiny. moze coś ruszy... zauważyłam też,ze im wiecej wody wypiję tym większy spadek wagi..a waha sie małpa (waga) :) chyba dam jej cos na odwagę :) :lol: o! moze winka wytrawnego? Ja własnie tak zrobiłam.. w sobote miałam imprezę w knajpce z pysznym żarciem (chyba pysznym, tak przynajmniej wyglądało!) i udało mi sie nie zjeść wielu smakołyków, ciast, owoców ale... :) ... wypiłam ze trzy moze cztery kieliszki wina.. i o dziwo w niedziele była waga cit, ciut mniejsza i ..super mi poszło z WC.. jak nigdy ! Może to jest metoda na nasze wsólne problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maragrete Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 A w ogóle Lenox, Bogi, Margot to dzieki za "festiwal humoru", niektóre kawałki..ho, ho, boki zrywac. Czytam w pracy i dziwnie sie zachowuje przy biurku, próbując ukryc smiech.. Naprodukowaliście tych stron, że po takiej mojej wekendowej nieobecności na forum nie moge sie odnależć i ogarnąć tego wszystkiego.. Co do miejsc dokonywania zakupów to ja w Biedronce kupuje jeszcze paluszki drobiowe firmy Sokołów, takie jakby obsuszane nieco kiełbaski, jak kabanoski - sa drobiowe i wołowe, po 1,98 za 5 sztuk- zajada sie nimi cała moja rodzinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doda777 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Witam wszystkie Protalki i Naszego jednego Protalka:) Na wstepie chce podziekowac BOGI i LENOXOWI za super dawke smiechu. Dzis nadrabialam w czytaniu i niesamowicie sie usmialam. BALBINKO I EDYTAH witam Was serdecznie na forum. ;) U mnie dzis znowu goraca. Caly weekend bylo ponad 35st. Wykorzystalam piekne slonce i wychodzilam nad morze. Bylo super. A troszke opalenizny nie zaszkodzi:) Z dieta ok. Waga co prawda stala jakies 2tyg , ale wczoraj ( jestem 4 dni na proteinach) pokazala 2.4kg mniej. Rewelacja. Dziewczyny w ksiazce Dukan podaje taki przykladowy jadlopis. W II fazie podaje czasami KREM KAWOWY . Czy mozecie mi podac przepis na niego ?? Bede bardzo wdzieczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edytah Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Dziekuję za przesympatyczne powitanie :* Dziś pozwoliłam sobie na odrobinę smakowego szaleństwa: twarozek+jogurt+cynamon+słodzik => nieziemsko smaczny deser :) Jak to człowiek uczy sie doceniać potrawy, na które wcześniej nawet nie spojrzał ;) Na obiadek pochłonęłam wątróbkę z indyka i do tego sos: jogurt+ ogórki konserwowe. Pysznotka :) Przyłaczam się do prośby doda777 o przepis na krem kawowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Przyłaczam się do prośby doda777 o przepis na krem kawowy ;) Edytko,przepis na krem kawowy jest w naszych przepisach ...jako krem cytrynowy,ale zamiast cytryny można dodać kakao odtłuszczone lub kawę . Ja osobiście polecam deser zebra,jest bardzo smaczny. Wklejam link do kremu cytrynowego: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...=7437&st=90 Innego przepisu nie znam,nie mam książki z przepisami,przejrzałam ją,ale moim zdaniem niewiele w niej godnych wypróbowania przepisów.Być może ktoś ma inny przepis na krem kawowy,jeśli tak to ja również poproszę! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina38 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Pozwolilam sobie wkleic przepis Sliweczki (moge Sliweczko?): Krem Cytrynowy * 4 jaja * sok z cytryny * łyżka żelatyny * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego Sparzyć wrzątkiem jaja.Namoczyć żelatynę w odrobinie mleka i rozpuścić na ogniu nie zagotowując.Ubić sztywną pianę z białek,dodać słodzik,wymieszać z żółtkami,jogurtem i żelatyną.Zastudzić.Można zamiast cytryny dodać kakao lub kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogi Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 witam wszystkich, dziękuje za podziekowanie:), ale dzisiaj w pracy ur dyrektorki i .....skusiłam sie na kawałek ciacha ;) był przepyszny :) , trudno, zjadłam zobaczymy jak waga zareaguje??? co do alkoholu to ktos kiedys pisał ze nie mozna, a teraz wspominacie o drinkach:) winku:) wiec jak to jest???? moze mozna a ja niewiem :) , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina38 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 za wolna jestem ...............Sliweczka ale masz reflex ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina38 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 balbi, opalenizna wysmukla ;) u nas też gorąco, mam nadzieję, że już na zawsze :) anulka, żeby nie zwariować co niedzielę funduję sobie lodzika (śmietankowo-truskawkowego) z wagą tez stoję od hohho....nie będę liczyć, jutro zaczynam proteiny. moze coś ruszy... zauważyłam też,ze im wiecej wody wypiję tym większy spadek wagi..a waha sie małpa (waga) :) chyba dam jej cos na odwagę :lol: :D o! moze winka wytrawnego? wiem, wiem margot czarny podobno tez :) u nas te baseny sa takie ze nawet zadnego krzaczka nie ma dookola a parawanu nie mam niestety co by sie troszku zaslonic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina38 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Witajcie szczypiorki! Ale żeście szaleli w weekend - dopiero skończyłam czytać zaległości. Nie było mnie od piątku popołudnia i chyba z 15 stron przybyło albo więcej....ale się naśmiałam.....że ho o - brzuch mnie aż boli.....głównie zasługa Margot, Lenoxa i Bogi. Chociaż inni też dorzucali. Witam w naszym skromnym gronie Balbinę 38 i edythę - z nami i przy naszym wsparciu dacie na pewno radę i pokonacie te wygórowane cyferki na wadze. Marudo u mnie też waga stoi już chyba z 1,5 tygodnia albo 2 - już nie pamiętam dokładnie od kiedy stanęła....i jak na złość ani drgnie. Mam nadzieję, że nie przedłuży się ten stan na 3 tygodnie (jak kiedyś)!!! Teraz jestem na białkach - ale wczoraj zjadłam kawałek ciasta.....ale się nie będę tym dołować....zjadłam i już....ważne że dalej dietkuję. Śliweczko super zdjatko w wiosennych barwach. Trzymajcie sie. Pozdrawiam dziekuje Anula1978 juz zostalam dzisiaj pocieszona i juz jest lepiej ;) kochane dziewuszki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina38 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Witaj w naszym gronie Balbino! Powodzenia w dietkowaniu i wytrwałości.. byle do celu ! Dziekuje slicznie Maragrete ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Pozwolilam sobie wkleic przepis Sliweczki (moge Sliweczko?): Ależ oczywiście że możesz ;) za wolna jestem ...............Sliweczka ale masz reflex :) Hehe,udało mi się :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doda777 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Sliweczko, Balbina dziekuje bardzo za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi