Przepisy Extra Dodaj przepis

Jakie przystawki można przygotować z jajek?

Z jajek ugotowanych na twardo można przygotować pyszne przekąski, których przygotowanie zajmie kilka minut.

Smaczne i efektowne są:

  • jaja faszerowane na zimno (z łososiem, szynką, pieczarkami, kawiorem itp.);
  • jaja faszerowane na gorąco (ugotowane, nieobrane jajka należy przeciąć, wyjąć delikatnie zawartość i posiekać z dowolnymi dodatkami. Następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju);
  • jaja w sosie majonezowym, chrzanowym, tatarskim itp.;
  • tymbaliki, czyli jaja w galarecie (do tego najlepiej sprawdzają się jaja przepiórcze).
  • Inne informacje o poradzie:
    Autor:
    Dorota [2012-04-05]
    Komentarze do porady:
    Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
    Dodaj komentarz

    Autor:
    Newsletter
    Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.