smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z czosnkiem

Karczek pieczony w kiszonej kapuście
Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Przełożyć do miski, dodać olej, szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, gałki muszkatołowej, soli oraz ziarenka czarnego pieprzu, ziela angielskiego i jałowca.
Zapiekanka ze świeżym szpinakiem, boczkiem i mozzarellą
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oleju. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Pasta mięsna z jajkiem
Bardzo lubię pasty - bo to trochę taka inna odsłona kanapek :) Inaczej wtedy smakują, wyglądają, są miękkie, ząbki mają mniej do gryzienia, fajnie się zajada i.
Mocno kapuściane gołąbki
Mocno kapuściane, bo gdzie się spojrzy tam kapusta ;) W farszu kapusta, gołąbek w liściu kapusty, gołąbki duszone w wywarze z kapusty, w sosie pomidorowym wywar z kapusty.
Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolką
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć szczyptą słodkiej i ostrej papryki w proszku, soli oraz czarnego pieprzu.
Makaron z boczkiem i pomidorem
Makaron świderki ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu i odcedzić.
Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami
To przepyszny i solidny kawał mięsa w smacznych i aromatycznych dodatkach :) Jest on łatwy, szybki i prosty do przygotowania, wymaga jedynie dłuuugiego pieczenia ;)
Pasta z makreli i awokado
Smaczna i pożywna pasta z makreli, awokado, jajek, czosnku i orzeźwiającej cytrynki :)
Gulasz wieprzowy z białą kiełbasą
Kolorowy gulasz wieprzowy z dodatkiem białej kiełbasy jest smaczny, sycący i rozgrzewający.
Wołowina w ekstra grzybowym sosie
Wołowinę zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut, następnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Grzyby w sosie cygańskim
Leśne grzybki w trochę innym towarzystwie ;) Zimą są przepyszne do obiadku, a serwować je można, jako sos do grubego makaronu - mówię Wam pycha! Smacznego :)
Kolorowe leczo
Przedstawiam Wam przepyszne, gorące, sycące i aromatyczne danie warzywne na jesienny obiad :)
Smalec z grzybami leśnymi
Wiadomo, że smalec zrobiony w domu jest przepyszny, aromatyczny i najlepiej smakuje serwowany na pajdzie grubej świeżej kromki chleba z dodatkiem kiszonego ogórka - mniam!
Bigos z dyni i wołowiny
Wołowinę zamoczyć w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.