smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na pasztety

Miękki i aromatyczny pasztet
Udka kurczaka opłukać, sparzyć gorącą wodą i osuszyć. W rondlu roztopić połowę oleju koksowego i zrumienić udka kurczaka.
Pasztet z cukinii
Co by tu jeszcze fajnego z robić z cukinii? Placki były, leczo było, zapiekanka była, zupa była.
Pasztet z suszonymi grzybami
Bardzo smaczny, łatwy do przygotowania i miękki pasztet mięsny z dodatkiem aromatycznych, suszonych grzybków.
Pasztet z selera
Seler i cebulę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Pasztet z mieszanego mięsa
Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie osaczyć z wody. Filet z indyka, mięso wieprzowe i wołowe ugotować w małej ilości wody.
Wieprzowo-drobiowy pasztet z warzywami
Wieprzowinę, filet z kurczaka, cebulę opłukać i pokroić w dużą kostkę. Marchew, pietruszkę obrać ze skórki, opłukać i pokroić w duże plasterki.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.