Przepisy na faworki i chruściki

Faworki pieczone w piekarniku
Czy faworki można upiec w piekarniku?? Pewnie, że taaak :) Te z piekarnika są chrupiące i mają znacznie mniej kalorii niż te smażone na głębokim tłuszczu.
Błyskawiczne chruściki z foremki
Szybkie, łatwe, słodkie, apetyczne i bardzo chrupiące chruściki na karnawałowy czas :)
Lekkie faworki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić radełkiem na 3 długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych pasków.
Lekkie i kruche faworki z gazowaną wodą
Żółtka utrzeć ze szczyptą soli. Dalej ucierając dodawać miękkie masło i śmietanę.
Słodkie faworki
Chrupiące, żółciutkie i bardzo smaczne faworki - łatwe i proste do wykonania, wychodzi ich dużo, ale znikają bardzo szybko ;) Smacznego! :)
Faworki czyli chrust
Wszystkie składniki wymieszać. Cieniutko (1 mm) rozwałkować, pokroić w kilkucentymetrowe (8-10) paseczki o szerokości 1-2 centymetrów.

Pomagamy Igusi

Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.