Przepisy na gulasz

Smaczna i szybka potrawka z patisonem
Danie z patisonem to fajny i sprawdzony pomysł na coś innego na obiad :) Jest ono dosyć łatwe w przygotowaniu i szybkie.
Gulasz wieprzowy z dynią
Karczek i dynia - hmm... czy można coś fajnego z tych produktów wyczarować w kuchni?? Okazuje się, że tak!
Kolorowy gulasz ze schabu i papryki
Co można zrobić jeszcze ze schabu oprócz popularnych kotletów schabowych i rolad?? Już podpowiadam :)
Rozgrzewający gulasz wołowy na kolorowo
Bardzo dobry, pożywny i rozgrzewający gulasz z wołowego mięsa. Idealny na jesienno-zimowe obiady.
Curry z wieprzowiną i ananasem w sosie słodko-kwaśnym
Apetyczne danie z ryżem, ananasem i mięsem. Pięknie prezentuje się w tej żółtej odsłonie.
Gulasz wieprzowy z dynią i papryką
Łatwy, dobry i szybki wbrew pozorom do przygotowania gulasz. W czasie jak się dusi mięsko, my przygotowujemy - podsmażamy gulaszowe dodatki: cebulę, czerwoną paprykę, dynię (zwaną banią) i czosnek ;) Warto się skusić na taki odmieniony dynią gulasz ;)
Gulasz wieprzowy z pieczarkami, papryką i kalafiorem
Karczek wieprzowy opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodać 3 łyżki oleju, szczyptę curry oraz słodkiej i ostrej papryki w proszku.
Gulasz wołowy w wiosennym wydaniu
Mięso wołowe opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać szczyptę pieprzu cayenne, słodkiej papryki w proszku, soli, pieprzu i liście laurowe.
Gulasz z łopatki, suszonych śliwek i żurawin
Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę.
Ciepłe danie na Sylwestra
Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć szczyptą curry, słodkiej i ostrej papryki.
Gulasz z żołądków drobiowych i cukinii
Żołądki drobiowe zalać zimną wodą i moczyć w niej przez około 30 minut. Następnie opłukać, wrzucić do gotującej się wody i ugotować.
Gulasz z boczniaków
Gulasz to narodowa potrawa węgierska. Przyrządza się go z mięsa, cebuli oraz papryki.
Drobiowy gulasz z cukinią na kolorowo
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie obsypać przyprawą do kurczaka i ostrą papryką w proszku.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i konserwowymi ogórkami
Łopatkę wieprzową opłukać i pokroić w dużą kostkę. W dużym rondlu roztopić smalec, przełożyć do niego łopatkę i zrumienić.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.