smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z masłem

Herbatnikowiec z kajmakiem i orzechami
Jeśli nie lubicie piec, to możecie "złożyć" ciasto ^_^ Polecam składankę z herbatników, masy budyniowo-maślanej, kajmaku i prażonych orzeszków włoskich - mniam!
Wegetariańska zupa z botwinką i jarmużem
Prosta, łatwa i zdrowa zupka na lato z sezonowymi i przepysznymi warzywami - botwinką i jarmużem - mniam :)
Sernik z piernikami
Sernik z piernikami to miękki, słodki i aromatyczny wypiek w świątecznym klimacie :)
Zapiekanka makaronowa z szynką pod beszamelem
Smaczna, aromatyczna i sycąca zapiekanka z makaronem, szynką, cebulą, czosnkiem, i serami: żółtym oraz mozzarellą :)
Delikatny torcik przekładany budyniowo-kokosową masą
To biały delikatny torcik na białe zimowe Święta Bożego Narodzenia :) Jest łatwy, prosty do zrobienia i nie wymaga skomplikowanych składników, praktycznie używamy do niego to, co mamy zawsze pod ręką.
Kruche ciasteczka na Boże Narodzenie
Pyszne, bardzo kruche i z nietypowym składnikiem ciasteczka na Boże Narodzenie, ale i nie tylko.
Puree ziemniaczane z dynią
To coś innego z dyni, i ziemniaki zrobione inaczej ;) Ugotowane razem ziemniaki z dynią, pozwalają na użycie jednego garnka mniej (tym mniej pracy dla nas, bo nie trzeba myć dodatkowego garnka).
Cytrynowe pierniczki
Mąkę pszenną przesypać do dużej miski. Dodać cukier, cukier waniliowy, starte na tarce o dużych oczkach masło, jajka, prawdziwy miód, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia, sok z cytryny, startą na tarce o małych oczkach skórkę z cytryny i szczyptę soli.
Sernik wielkanocny
Sernik należy do ciast, które w polskiej tradycji kulinarnej Świąt Wielkanocnych, jest podobnie jak mazurek, obecny na świątecznym stole, praktycznie w każdym domu.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.