smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z wieprzowiną

Kolorowe leczo
Przedstawiam Wam przepyszne, gorące, sycące i aromatyczne danie warzywne na jesienny obiad :)
Smalec z grzybami leśnymi
Wiadomo, że smalec zrobiony w domu jest przepyszny, aromatyczny i najlepiej smakuje serwowany na pajdzie grubej świeżej kromki chleba z dodatkiem kiszonego ogórka - mniam!
Bigos z dyni i wołowiny
Wołowinę zamoczyć w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Jesienne danie z dyni i grzybów
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w półplasterki, a następnie razem z cebulą przełożyć do dużego garnka i zeszklić na oleju.
Galareta wieprzowa z nutką drobiu
Galareta z nóżek - mniam :) Wiem, że nie wszyscy tak powiedzą ;) ale może znaczna większość z nas tak :)
Gołąbki zapiekane w sosie pieczarkowym
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i wyciąć z niej głąb. Do dużego garnka wlać wodę (tak trochę więcej niż pół garnka), a gdy się zagotuje, to posolić i włożyć kapustę.
Łazanki z wędzoną słoniną
Jeśli nie macie pomysłu na obiad, to polecam Wam prosty przepis na łazanki. Pracy przy nim dużo nie ma, a jedzenia jest duuużo, i to jakiego?!
Cukinia faszerowana wędzonym boczkiem
Łatwy, szybki i dosyć tani pomysł na letni obiad. Te cukinie są smaczne, aromatyczne i sycące :)
Młoda kapusta z boczkiem
Co można zrobić z młodej kapustki?? A np. przepyszny dodatek obiadowy z boczkiem i cebulką.
Leczo ze schabem
Leczo ze schabem to przepyszne połączenie schabu ze świeżymi warzywami. Danie jest kolorowe i sycące.
Patison faszerowany kaszą kuskus
Faszerowany patison jest przepyszny i sycący :) Mało pracy przy nim jest, mało zapiekania, a efekt super!
Aromatyczna golonka pieczona w naczyniu żaroodpornym
Golonkę oczyścić, opłukać i osuszyć. Wodę zagotować i ostudzić. Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę.
Zapiekanka makaronowo-szpinakowa z wędzonym boczkiem
Makaron świderki wrzucić do wrzącej osolonej wody, wymieszać i od momentu zagotowania gotować 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.
Schab w boczku z grilla
Schab wieprzowy opłukać, osuszyć i pokroić na około 2 cm plastry (wyszło około 5 grubych plastrów), a następnie każdy kawałek przekroić jeszcze na połowę, aby powstały kwadraty.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.