smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z wieprzowiną

Zapiekanka ze świeżym szpinakiem, boczkiem i mozzarellą
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oleju. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Steki w pomidorowej marynacie
Mięso wieprzowe opłukać, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm. Do miski wlać olej, dodać koncentrat pomidorowy, szczyptę ostrej i słodkiej papryki w proszku, rozgniecionego w palcach lubczyku, majeranku oraz sól i pieprz czarny do smaku.
Sałatka z wędzonym boczkiem i kabanosem
Wędzony boczek (ja miałam swojski surowy, więc go wcześniej parzyłam razem z szynką i wywar był pod wielkanocny żurek) i kabanosy pokroić w kostkę.
Żurek z białą kiełbasą i wędzonym boczkiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, opłukać i pokroić każde jajko na cztery części.
Sałatka jajeczna w szynce
Sałatka jajeczna podana w szynce - to fajny pomysł na tegoroczny Wielkanocny stół :)
Mocno kapuściane gołąbki
Mocno kapuściane, bo gdzie się spojrzy tam kapusta ;) W farszu kapusta, gołąbek w liściu kapusty, gołąbki duszone w wywarze z kapusty, w sosie pomidorowym wywar z kapusty.
Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami
To przepyszny i solidny kawał mięsa w smacznych i aromatycznych dodatkach :) Jest on łatwy, szybki i prosty do przygotowania, wymaga jedynie dłuuugiego pieczenia ;)
Gulasz wieprzowy z białą kiełbasą
Kolorowy gulasz wieprzowy z dodatkiem białej kiełbasy jest smaczny, sycący i rozgrzewający.
Czerwona kapusta w świątecznym wydaniu
Przedstawiam Wam fajny i sprawdzony przepis na przepyszną czerwoną kapustkę :) Trochę krojenia przy niej jest, ale naprawdę warto się na nią skusić.
Czerwona kapusta z wędzonką
To smaczna i aromatyczna czerwona kapustka do obiadku :) Na szare, mroźne jesienne i zimowe dni.
Schab z sosie z suszonymi śliwkami
Proste wykonanie, pracy mało, a pysznego jedzenia duużo ;) Mniam! Jeśli macie ładny kawałek schabu, a nie chce Wam się go kroić, i "bawić się" w rozbijanie, panierowanie, smaaaażenie, to podsyłam Wam właśnie ten przepis na schab inaczej ;)
Kolorowe leczo
Przedstawiam Wam przepyszne, gorące, sycące i aromatyczne danie warzywne na jesienny obiad :)
Smalec z grzybami leśnymi
Wiadomo, że smalec zrobiony w domu jest przepyszny, aromatyczny i najlepiej smakuje serwowany na pajdzie grubej świeżej kromki chleba z dodatkiem kiszonego ogórka - mniam!
Bigos z dyni i wołowiny
Wołowinę zamoczyć w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.