smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z rabarbarem

Ciasto jogurtowe z rabarbarem i borówką amerykańską
Rabarbar opłukać, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Borówki amerykańskie opłukać i osuszyć.
Ciasto sypane z rabarbarem i budyniem
Sezon na rabarbar w pełni - zabieramy się więc za wypieki!! :) Polecam łatwe i proste ciasto owocowe z budyniem, bez wyrabiania i.
Ciasto kukurydziane z rabarbarem
Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić w 1-1,5 cm paski. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści.
Kruche ciasto z dynią i rabarbarem
Miękkie masło utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę. Dodać mąkę pszenną, mąkę pszenną pełnoziarnistą, proszek do pieczenia i sok z cytryny.
Kompot rabarbarowy z dodatkiem jagód
Nasze mamy i babcie zawsze pamiętały o kompocie do obiadu, a my teraz jakoś zapominamy, a szkoda.
Żółte drożdżowe ciasto z jagodami i rabarbarem
To niezwykle łatwe i szybkie ciasto drożdżowe. Do tego ma piękny, żółty i kuszący kolor - a to wszystko dzięki.
Śliwkowiec ze śmietanką na gryczanym spodzie
Sezon na śliwki w pełni :) Warto więc skorzystać z tych soczystych owoców i upiec z nimi ciasto.
Słodkie drożdżowe bułeczki z rabarbarem i truskawkami
Drożdżowe bułeczki to fajna i słodka odmiana drożdżowego ciasta z owocowym nadzieniem.
Kruche rabarbarowe ciasto z jagodową pianką
Do miski wsypać mąkę pełnoziarnistą, mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy i proszek do pieczenia.
Kruche kakaowe ciasto z rabarbarem, budyniem i truskawkami
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Kruche ciasto z budyniowo-rabarbarową masą
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Kruche ciasto z rabarbarem, kisielem i galaretką
Do miski wsypać mąkę wrocławską i mąkę krupczatkę. Dodać cukier, cukier waniliowy, margarynę, jogurt naturalny, żółtka i proszek do pieczenia.
Ciasto rabarbarowe z ekstra pianką i jagodami
Charakterystyczną cechą tego ciasta jest ilość występujących w nim smaków. Na kruchym cieście znajduje się masa rabarbarowa wzbogacona galaretką o smaku wiśniowym.
Kołacz z rabarbarem i aromatyczną kruszonką
Drożdże rozkruszyć i przełożyć do letniego mleka. Dodać cukier, razem dokładnie rozmieszać i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.