smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z wołowiną

Wołowina w ekstra grzybowym sosie
Wołowinę zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut, następnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Bigos z dyni i wołowiny
Wołowinę zamoczyć w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Pieczeń wołowa
Wołowe mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć octem balsamicznym, olejem kokosowym i przyprawami: szczyptą ostrej papryki w proszku, rozmarynu, lubczyku, soli i czarnego pieprzu.
Wołowina z czosnkiem
Prosty przepis na pyszne i aromatyczne mięso wołowe. Jest one bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, wymaga jedynie długiego gotowania jak na wołowe mięsko przystało ;)
Kolorowa potrawka wołowa
Kolorowa i pożywna potrawka z wołowiną na ciepło. Nasyci nas i rozgrzeje!
Wołowina z pieczarkami i porem w sosie
Nie macie pomysłu na wołowinkę?? To już macie! Przedstawiam Wam prosty i łatwy sposób na soczyste mięso wołowe w towarzystwie pieczarek i pora :)
Gulasz wołowy z marchewką
Przedstawiam Wam pyszny i pożywny gulasz wołowy. Jest on tutaj wzbogacony o zdrową marchewkę, jeszcze zdrowszy ;)
Pulpeciki z mięsa z rosołu
Co można zrobić z mięsa z rosołu? Prawie co druga osoba zadaje sobie to pytanie i to najczęściej w poniedziałek ;)
Rozgrzewający gulasz wołowy na kolorowo
Bardzo dobry, pożywny i rozgrzewający gulasz z wołowego mięsa. Idealny na jesienno-zimowe obiady.
Galareta z pręgą wołową
Galareta, czyli inaczej tradycyjne "zimne nóżki" to sprawdzona i ciesząca się powodzeniem zakąska lub przystawka na różne przyjęcia i imprezy.
Rolada wołowa z paprykowo-śliwkowym nadzieniem
Smaczne i apetyczne roladki wołowe z nieco innym nadzieniem... W środku rolady znajdziemy: kolorową paprykę, śliwkę, por, kabanosa, zioła i przyprawy.
Beztłuszczowe bitki wołowe z ogórkiem i cebulą
Pieczeń wołową opłukać, osuszyć i podzielić na 4 plastry. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.