Przepisy z gruszką

Owocowo-serowe ciasto na razowym spodzie
Smaczne owocowe (gruszki + jabłka) i serowe ciasto na kruchym, razowym spodzie - mniam!
Delikatne śmietankowe ciasto z masą gruszkową
Sezon gruszkowy w pełni... to można się skusić na super wystrzałowe i pięknie prezentujące się ciasto z gruszkami :)
Surówka z selera i gruszki
Błyskawiczna, bardzo dobra i bardzo zdrowa suróweczka na obiad. Smakuje całej rodzince, dużym i tym małym ;)
Surówka z pora, jabłka i gruszki
Błyskawiczna do zrobienia surówka z pora i owoców. Słodycz gruszki przełamuje ostrość pora.
Kakaowy biszkopt z gruszkami i masą śmietankową
Pyszne i wbrew pozorom łatwe ciasto z gruszkami i uwielbianą przez wszystkich bitą śmietanką.
Kruche ciasto z masą dyniowo-gruszkową
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodać miękką margarynę i żółtka.
Gruszkowo-grejpfrutowe smoothie
Gruszki przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę.
Zapiekanka ryżowa na słodko z jabłkami i gruszkami
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i odcedzić. Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w plasterki.
Ciasto z masą gruszkową i budyniową na kruchym pełnoziarnistym spodzie
Do miski wsypać mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę ziemniaczaną, cukier trzcinowy i proszek do pieczenia.
Gruszki w słoiku jako farsz na ciasto
Gruszki (najlepiej żółte, dojrzałe i soczyste) przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
Gruszki w occie
Gruszki przekroić na pół, obrać cienko ze skórki i łyżeczką wydrążyć z gniazd nasiennych (ogonki można zostawić).
Gruszkowo-śliwkowe smoothie
Gruszki przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę.
Dżem z gruszek i malin
Gruszki przekroić, wydrążyć gniazda nasienne i opłukać. Następnie pokroić je (w skórce) w kostkę i przełożyć do garnka.
Gruszkowy koktajl z malinami
Koktajl z gruszek i malin to łatwy do zrobienia napój, o bardzo ciekawym smaku. Kefir oraz syrop z aronii - tzw.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.