smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z warzywami

Cukinia faszerowana wędzonym boczkiem
Łatwy, szybki i dosyć tani pomysł na letni obiad. Te cukinie są smaczne, aromatyczne i sycące :)
Jarmuż ze słonecznikiem
Jarmuż opłukać, osuszyć i potargać na kawałki, a twarde łodyżki usunąć. Na patelnię przełożyć olej, rozgrzać, a następnie dodać jarmuż i smażyć na małym ogniu, pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
Ogórki z curry i imbirem
Ogórki opłukać, odciąć końcówki i pokroić w skórce w plasterki. Zwykłą i czerwoną cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka.
Młoda kapusta z boczkiem
Co można zrobić z młodej kapustki?? A np. przepyszny dodatek obiadowy z boczkiem i cebulką.
Prosta sałatka z ogórków
Ogórki (można tutaj użyć dużych, przerośniętych) opłukać, odciąć końcówki i pokroić w skórce w półplasterki.
Sałatka ogórkowa z marchewką
Ogórki opłukać, odciąć końcówki i pokroić w skórce w plasterki. Przełożyć do miski, dodać sól, wymieszać i zostawić na 3 godziny (w tym czasie kilka razy należy je wymieszać).
Sałatka szwedzka
Prosty przepis na najzwyklejszą sałatkę ogórkową... To po prostu plasterki ogórków zamoczone w solance, a po dokładnym odciśnięciu przekłada się je do słoików, dodaje przyprawy i zalewa zalewą.
Ziemniaczany krem z ogórkową nutką
Przepyszna, tania i szybka do zrobienia zupka z dodatkiem ziemniaków, pora, czosnku, wody z kiszonych ogórów, która ciągle nam zostaje.
Sałatka ogórkowa z kalafiorem
Ogórki opłukać (jeśli są kupione, to trzeba je wcześniej zamoczyć w zimnej wodzie na około 1-2 godziny, aby aby odzyskały swoją jędrność).
Ogórki w musztardowym sosie
Ogórki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plasterki (w skórce), a końcówki odrzucić.
Ogórki z paprykową nutką
Kolejny wypróbowany przepis na prostą i łatwą do zrobienia w domu sałatkę ogórkową.
Leczo ze schabem
Leczo ze schabem to przepyszne połączenie schabu ze świeżymi warzywami. Danie jest kolorowe i sycące.
Ogórki kiszone z czarnuszką
Jest dużo ogórków, przypraw to można kombinować, szukać i odkrywać nowe smaki ;) Bo czemu nie?? ;)
Patison faszerowany kaszą kuskus
Faszerowany patison jest przepyszny i sycący :) Mało pracy przy nim jest, mało zapiekania, a efekt super!
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.