smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z warzywami

Owsiano-kokosowy torcik z dynią
Płatki jęczmienne pełnoziarniste zmielić w młynku do kawy, dodać do nich wiórki kokosowe i wymieszać.
Wołowina w ekstra grzybowym sosie
Wołowinę zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut, następnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Grzyby w sosie cygańskim
Leśne grzybki w trochę innym towarzystwie ;) Zimą są przepyszne do obiadku, a serwować je można, jako sos do grubego makaronu - mówię Wam pycha! Smacznego :)
Kolorowe leczo
Przedstawiam Wam przepyszne, gorące, sycące i aromatyczne danie warzywne na jesienny obiad :)
Smalec z grzybami leśnymi
Wiadomo, że smalec zrobiony w domu jest przepyszny, aromatyczny i najlepiej smakuje serwowany na pajdzie grubej świeżej kromki chleba z dodatkiem kiszonego ogórka - mniam!
Bigos z dyni i wołowiny
Wołowinę zamoczyć w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Kapusta mieszana z grzybami
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i poszatkować. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i ziarenka jałowca.
Jesienne danie z dyni i grzybów
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w półplasterki, a następnie razem z cebulą przełożyć do dużego garnka i zeszklić na oleju.
Pieczony kalafior
Uwielbiam kalafiora!! :) A takiego pieczonego jadałam pierwszy raz właśnie i bardzo, ale to bardzo mi zasmakował, dlatego dzielę się przepisem z Wami :)
Galareta wieprzowa z nutką drobiu
Galareta z nóżek - mniam :) Wiem, że nie wszyscy tak powiedzą ;) ale może znaczna większość z nas tak :)
Jarmuż z sezamem
Jarmuż dokładnie opłukać, osuszyć, a następnie oderwać liście od twardych łodyżek i pokroić.
Patisony z wegetariańskim farszem
Faszerowane patisony to fajny pomysł na letnie i jesienne obiadki :)
Cukinia z jarmużem
Smaczny i zdrowy dodatek obiadowy serwowany na ciepło. Jest on idealny na obiad w zimne, deszczowe dni lata i jesieni ;)
Ogórki z curry i koperkiem
Ogórki opłukać, odciąć końcówki i pokroić w skórce w około 5 mm plasterki. Cebulę obrać z łusek i pokroić w plastry (na 6 części).
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.