smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z warzywami

Surówka z białej rzepy i marchewki
Jasna, chrupiąca i dobrze smakuje - jak dla mnie to smakiem przypomina sałatkę coleslaw ;)
Pasta mięsna z jajkiem
Bardzo lubię pasty - bo to trochę taka inna odsłona kanapek :) Inaczej wtedy smakują, wyglądają, są miękkie, ząbki mają mniej do gryzienia, fajnie się zajada i.
Sałatka z wędzonym boczkiem i kabanosem
Wędzony boczek (ja miałam swojski surowy, więc go wcześniej parzyłam razem z szynką i wywar był pod wielkanocny żurek) i kabanosy pokroić w kostkę.
Buraczane jajeczka
Jajka ugotować w wodzie z solą na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i opłukać. Czerwone buraki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w dużą kostkę.
Żurek z białą kiełbasą i wędzonym boczkiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, opłukać i pokroić każde jajko na cztery części.
Biała kiełbasa pieczona w piwie
Białą kiełbaskę nakłuć wykałaczką kilka razy z każdej strony. Następnie przełożyć ją do miski i zalać jasnym piwem.
Kolorowe wielkanocne jajka w galarecie
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (gotować przez około 7-8 minut), ostudzić, obrać ze skorupek i opłukać.
Sałatka jajeczna w szynce
Sałatka jajeczna podana w szynce - to fajny pomysł na tegoroczny Wielkanocny stół :)
Mocno kapuściane gołąbki
Mocno kapuściane, bo gdzie się spojrzy tam kapusta ;) W farszu kapusta, gołąbek w liściu kapusty, gołąbki duszone w wywarze z kapusty, w sosie pomidorowym wywar z kapusty.
Lekka warzywno-owocowa sałatka z kurczakiem
Filet z kurczaka oczyścić z tłuszczu, kości, opłukać i pokroić w kostkę. Obsypać szczyptą czerwonej czubrycy, soli i czarnego pieprzu.
Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolką
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć szczyptą słodkiej i ostrej papryki w proszku, soli oraz czarnego pieprzu.
Makaron z boczkiem i pomidorem
Makaron świderki ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu i odcedzić.
Surówka z czerwonej kapusty, jabłuszka i pora
Prosta, chrupiąca i zdrowa surówka do zrobienia w zaledwie kilka minut. Urozmaici i doda smaku wszystkim daniom.
Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami
To przepyszny i solidny kawał mięsa w smacznych i aromatycznych dodatkach :) Jest on łatwy, szybki i prosty do przygotowania, wymaga jedynie dłuuugiego pieczenia ;)
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.