smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z warzywami

Gulasz wieprzowy z białą kiełbasą
Kolorowy gulasz wieprzowy z dodatkiem białej kiełbasy jest smaczny, sycący i rozgrzewający.
Czerwona kapusta w świątecznym wydaniu
Przedstawiam Wam fajny i sprawdzony przepis na przepyszną czerwoną kapustkę :) Trochę krojenia przy niej jest, ale naprawdę warto się na nią skusić.
Buraczany zakwas z cebulą
Czerwone buraki (u mnie małe buraczki o średnicy około 3 cm) obrać cienko ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki (duże buraki pokroić w półplasterki).
Śledzie w oleju na kolorowo
Prosta, kolorowa i przepyszna sałatka ze śledziem :) Jest ona bardzo łatwa i błyskawiczna wręcz w przygotowaniu.
Czerwona kapusta z wędzonką
To smaczna i aromatyczna czerwona kapustka do obiadku :) Na szare, mroźne jesienne i zimowe dni.
Zupa z kalarepy
Prosty przepis, łatwe i szybkie wykonanie - pięknie zapowiadająca się zupka - czego chcieć więcej?? ;)
Schab z sosie z suszonymi śliwkami
Proste wykonanie, pracy mało, a pysznego jedzenia duużo ;) Mniam! Jeśli macie ładny kawałek schabu, a nie chce Wam się go kroić, i "bawić się" w rozbijanie, panierowanie, smaaaażenie, to podsyłam Wam właśnie ten przepis na schab inaczej ;)
Jarmuż z grzybami leśnymi
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do rondelka przełożyć smalec, rozgrzać, dodać cebulę i zeszklić.
Owsiano-kokosowy torcik z dynią
Płatki jęczmienne pełnoziarniste zmielić w młynku do kawy, dodać do nich wiórki kokosowe i wymieszać.
Wołowina w ekstra grzybowym sosie
Wołowinę zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut, następnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Grzyby w sosie cygańskim
Leśne grzybki w trochę innym towarzystwie ;) Zimą są przepyszne do obiadku, a serwować je można, jako sos do grubego makaronu - mówię Wam pycha! Smacznego :)
Kolorowe leczo
Przedstawiam Wam przepyszne, gorące, sycące i aromatyczne danie warzywne na jesienny obiad :)
Smalec z grzybami leśnymi
Wiadomo, że smalec zrobiony w domu jest przepyszny, aromatyczny i najlepiej smakuje serwowany na pajdzie grubej świeżej kromki chleba z dodatkiem kiszonego ogórka - mniam!
Bigos z dyni i wołowiny
Wołowinę zamoczyć w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.