Przepisy z papryką

Kolorowa potrawka wołowa
Kolorowa i pożywna potrawka z wołowiną na ciepło. Nasyci nas i rozgrzeje!
Sałatka czosnkowa z makaronem tortellini
Przepyszna, sycąca i aromatyczna sałatka z pięknie prezentującymi się w misce makaronikami - ślimaczkami ;)
Zupa cygańska
Przedstawiam Wam bardzo prosty przepis na bardzo dobrą zupę :) Jest pyszna, kolorowa i sycąca.
Kolorowa i warstwowa sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską
To nowa propozycja sałatki z tuńczykiem. Ma warstwy ;) Jest łatwa, dosyć szybka w przygotowaniu i zawiera w sobie same proste składniki.
Paprykowo-cebulowa sałatka ze śledziem
Coś nowego dla miłośników śledzi ;) To prosta, łatwa i do tego szybka sałatka ze śledziem.
Papryka faszerowana mięsem i kaszą jaglaną
Papryka z pełnym brzuszkiem ;) To smaczne, pożywne i sycące papryki bogate w kaszę jaglaną, mieloną łopatkę wieprzową, cebulę, czosnek i przyprawy.
Surówka na zielono z młodej kapustki
To smaczna i chrupiąca surówka z zielonych warzyw. Idealna do każdego drugiego dania, jak i do potraw z grilla.
Sałatka z ogórków, papryki i patisona
Co można zrobić z dużych, czyli trochę przerośniętych patisonów?? A np. taką sałatkę na zimę.
Kolorowa sałatka z ogórków i papryki
Ogórki opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki (najlepiej mechanicznie). Czerwoną, zieloną i żółtą paprykę rozkroić, oczyścić z pestek, opłukać, osuszyć i pokroić w paski.
Ogórki z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową, opłukać i odciąć końcówki. Następnie wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować przez około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem, a na koniec odcedzić i ostudzić.
reklama
Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką
Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do rondla, dodać szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, kurkumy, soli i czarnego pieprzu.
Kolorowe leczo do słoików
Cebula + czerwona, żółta, zielona papryka + cukinia = wspaniałe, kolorowe i aromatyczne leczo.
Kolorowa sałatka z pomidorem
To fajna, szybka i prosta do zrobienia sałatka z kolorowych warzyw. Warto się na nią skusić i mieć w swojej spiżarni taką smaczną kompozycje warzyw w słoiku.
Kolorowy bigos z warzyw
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Boczek wędzony pokroić w kostkę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.