smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na lukry i polewy

Polewa czekoladowa
Żelatynę namoczyć w około 4 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać ją i dokładnie wymieszać.
Biały migdałowy lukier
Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego przegotowaną, zimną wodę, sok z cytryny i kilka kropel aromatu migdałowego.
Pomarańczowy lukier
Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego sok z wyciśniętej pomarańczy.
Prosty, pyszny i sprawdzony lukier cytrynowy
Do miski wlać sok z cytryny i dodać do niego cukier puder. Całość utrzeć mikserem na gładką masę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.