Przepisy na lukry i polewy

Polewa czekoladowa
Żelatynę namoczyć w około 4 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać ją i dokładnie wymieszać.
Biały migdałowy lukier
Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego przegotowaną, zimną wodę, sok z cytryny i kilka kropel aromatu migdałowego.
Pomarańczowy lukier
Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego sok z wyciśniętej pomarańczy.
Prosty, pyszny i sprawdzony lukier cytrynowy
Do miski wlać sok z cytryny i dodać do niego cukier puder. Całość utrzeć mikserem na gładką masę.

Pomagamy Igusi

Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.