Przepisy na lato (letnie)

Kruche ciasto z dynią i rabarbarem
Miękkie masło utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę. Dodać mąkę pszenną, mąkę pszenną pełnoziarnistą, proszek do pieczenia i sok z cytryny.
Cukinia z cebulą do drugiego dania
Przedstawiam Wam lekki i pożywny dodatek obiadowy, który serwowany jest na ciepło :) Smacznego!
Szpinakowo-ziemniaczany krem
Jeśli nie macie pomysłu na zupkę, to podsyłam Wam ten szpinakowo-ziemniaczny krem :)
Fale Dunaju z wiśniowym kremem
Sprawdzony przepis na warstwowe i kolorowe ciasto z jabłkami - tzw. Fale Dunaju :)
Warstwowy jabłecznik z malinami
Żółtka zmiksować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać mąkę pszenną, mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę krupczatkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz dodać sok z cytryny.
Warstwowa i aromatyczna szarlotka
To kruche, warstwowe i aromatyczne ciacho z jabłkową masą - mniam :) Przepis na ciasto jest dosyć prosty, a sam wypiek po prostu rozpływa się w ustach.
Sok z aronii i malin
Aronie (jeśli są świeże to należy je zamrozić na 24 godziny, ale można też użyć owoców z tamtego roku), maliny (najlepiej zerwać w słoneczny dzień, i nie należy ich płukać), liście aronii i liście malin przełożyć do garnka.
Ogórki z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową, opłukać i odciąć końcówki. Następnie wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować przez około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem, a na koniec odcedzić i ostudzić.
Fasolka szparagowa w słoikach
Fasolkę szparagową opłukać i odciąć końcówki z dwóch stron. Następnie włożyć ją do wrzącej, osolonej wody, gotować 5 minut i odcedzić.
Ciasto na oleju z jabłkami i jagodami
Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego to ja polecam błyskawiczne i wilgotne ciacho z owocami - u mnie z soczystymi jabłuszkami i aromatycznymi jagodami - pycha!
Kolorowa sałatka z pomidorem
To fajna, szybka i prosta do zrobienia sałatka z kolorowych warzyw. Warto się na nią skusić i mieć w swojej spiżarni taką smaczną kompozycje warzyw w słoiku.
Ketchup z cukinii i marchewki
Ketchup z cukinii i marchewki to trafiony sposób na wykorzystanie tych dwóch warzyw!
Szybka sałatka z cukinii i ogórków
Cukinię opłukać i pokroić w plasterki (starszą cukinię obrać ze skórki i oczyścić z pestek).
Kolorowy bigos z warzyw
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Boczek wędzony pokroić w kostkę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.