smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z czekoladą

Herbatnikowiec z kajmakiem i orzechami
Jeśli nie lubicie piec, to możecie "złożyć" ciasto ^_^ Polecam składankę z herbatników, masy budyniowo-maślanej, kajmaku i prażonych orzeszków włoskich - mniam!
Ciasto Lion
Słodkie, warstwowe i bez pieczenia - brzmi kusząco, prawda?? ;) Ciasto to jest rewelacyjne i pasuje na wszystkie okazje!
Biały puch z owocami na krakersowym spodzie
Biały puch - to nic innego jak prosty i przepyszny sernik na zimno :) Jest on bardzo łatwy do przygotowania i wręcz błyskawiczny, jedynie co, to trzeba mu dać trochę czasu, aby biała masa stężała.
Sernik z piernikami
Sernik z piernikami to miękki, słodki i aromatyczny wypiek w świątecznym klimacie :)
Śliwkowiec ze śmietanką na gryczanym spodzie
Sezon na śliwki w pełni :) Warto więc skorzystać z tych soczystych owoców i upiec z nimi ciasto.
Bananowa pychotka
Fajny i ciekawy pomysł na wykorzystanie bananów, galaretki i słodkiej śmietanki :)
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze śmietanką, polewą i orzeszkami
Dynia + marchewka + słodka śmietanka + polewa czekoladowa + orzeszki = cudne połączenie :)
Tort kokosowy z śmietankowo-czekoladową masą
Przepyszny, szybki i łatwy torcik. Idealny dla dzieci, kobiet w ciąży, miłośników czekolady i słodkości.
Aromatyczny piernik z dynią
Piernik z dodatkiem zdrowej dyni, rodzynek i orzechów włoskich. Całość polana błyszczącą polewą czekoladową i udekorowana cukrowymi, białymi śnieżynkami :) Ciasto szybkie, dobre i pięknie prezentuje się na świątecznym stole :)
Wielkanocny mazurek z ekstra bakaliową masą
Co to za Święta Wielkanocne bez tak polskiego mazurka wielkanocnego. To niskie ciasto, pojawia się na naszych stołach w zasadzie tylko raz w roku i musi być wyjątkowe, słodkie i pyszne.
Kukułka
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i nadal ubijać.
Tort śmietankowo-czekoladowy z chałwą
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać dalej.
Śmietankowy tort z masą Nutellą
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Biszkoptowa krówka
Do przygotowania tego przepysznego, słodkiego ciasta na biszkopcie potrzebne będą cukierki „Krówki”.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.