Przepisy z czekoladą

Ciasto Lion
Słodkie, warstwowe i bez pieczenia - brzmi kusząco, prawda?? ;) Ciasto to jest rewelacyjne i pasuje na wszystkie okazje!
Biały puch z owocami na krakersowym spodzie
Biały puch - to nic innego jak prosty i przepyszny sernik na zimno :) Jest on bardzo łatwy do przygotowania i wręcz błyskawiczny, jedynie co, to trzeba mu dać trochę czasu, aby biała masa stężała.
Sernik z piernikami
Sernik z piernikami to miękki, słodki i aromatyczny wypiek w świątecznym klimacie :)
Śliwkowiec ze śmietanką na gryczanym spodzie
Sezon na śliwki w pełni :) Warto więc skorzystać z tych soczystych owoców i upiec z nimi ciasto.
Bananowa pychotka
Fajny i ciekawy pomysł na wykorzystanie bananów, galaretki i słodkiej śmietanki :)
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze śmietanką, polewą i orzeszkami
Dynia + marchewka + słodka śmietanka + polewa czekoladowa + orzeszki = cudne połączenie :)
Tort kokosowy z śmietankowo-czekoladową masą
Przepyszny, szybki i łatwy torcik. Idealny dla dzieci, kobiet w ciąży, miłośników czekolady i słodkości.
Aromatyczny piernik z dynią
Piernik z dodatkiem zdrowej dyni, rodzynek i orzechów włoskich. Całość polana błyszczącą polewą czekoladową i udekorowana cukrowymi, białymi śnieżynkami :) Ciasto szybkie, dobre i pięknie prezentuje się na świątecznym stole :)
Wielkanocny mazurek z ekstra bakaliową masą
Co to za Święta Wielkanocne bez tak polskiego mazurka wielkanocnego. To niskie ciasto, pojawia się na naszych stołach w zasadzie tylko raz w roku i musi być wyjątkowe, słodkie i pyszne.
Kukułka
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i nadal ubijać.
Tort śmietankowo-czekoladowy z chałwą
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać dalej.
Śmietankowy tort z masą Nutellą
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Biszkoptowa krówka
Do przygotowania tego przepysznego, słodkiego ciasta na biszkopcie potrzebne będą cukierki „Krówki”.
Biszkopt z maślanym kremem i czekoladą
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru pudru i jeszcze chwilę ubijać.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.