smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na pasty

Pasta awokadowa z jajkiem
Przepyszna, zdrowa i pożywna pasta na śniadanie i kolację. Jest prosta i szybka do zrobienia.
Dietetyczna pasta z łososiem i jajkiem
Kolejna smaczna i pożywna pasta dla miłośników łososia :) Tym razem rybka jest w towarzystwie jajek, pora, czosnku, lekkiego naturalnego jogurtu, musztardy, śmietany i przypraw.
Pasta z awokado i wędzonego łososia
Przepyszna i zdrowa pasta o pięknym, przyjemnym dla oka kolorze. Do tego jest bardzo łatwa i szybka do zrobienia.
Pasta z sera Feta i tuńczyka
Od czasu do czasu warto urozmaicać sobie kanapki np. ciekawą pastą :) Ja proponuję i przedstawiam Wam błyskawiczną do zrobienia, tanią i przepyszną pastę serową z tuńczykiem.
Prosta pasta z awokado
To zdrowa, przepyszna i błyskawiczna do zrobienia pasta. Jest ona idealna na piątkowe śniadanie i kolację, ale i nie tylko.
Pasta makrelowo-ogórkowa
Szukacie nowego pomysłu na pastę z makreli wędzonej?? Proszę bardzo, oto i ona! :)
Pasta łososiowa z jajkami
Łatwa, dosyć szybka do zrobienia i przepyszna :) Jest idealna na śniadanie i kolacje piątkowe, ale i nie tylko ;)
Szybka pasta z makreli
Makrelę oczyścić z ości. Przełożyć do miski. Następnie dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Pasta jajeczna z chrzanową nutką
Błyskawiczna, prosta, tania i bardzo smaczna pasta jajeczna z nutką ostrego chrzanu.
Pasta twarogowa dla mamy karmiącej
Twaróg przełożyć do miseczki. Dodać jogurt naturalny i cukier. Całość dokładnie wymieszać łyżką.
Pasta łososiowo-serowa na szybko
Wędzonego łososia oczyścić z ości i skóry (jeśli jest). Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Pasta twarogowa z łososiem
Do miski przełożyć twaróg, śmietanę, sok z cytryny oraz obrany i pokrojony w kostkę czosnek.
Pasta z łososia i sera Feta
Wędzonego łososia podzielić na kawałki. Ser Feta pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na patelni teflonowej bez tłuszczu i ostudzić.
Dietetyczna pasta z łososiowych brzuszków na Wielkanoc
Brzuszki łososiowe obrać ze skóry, oczyścić z tłuszczu (jeżeli jest) i pokroić lub rozgnieść widelcem.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.