smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy z grzybami

Schab z kością pieczony razem z ziemiankami i pieczarkami
Schab z kością opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski, polać olejem, dodać szczyptę mielonego kminku, rozmarynu, majeranku, soli i czarnego pieprzu.
Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami
To przepyszny i solidny kawał mięsa w smacznych i aromatycznych dodatkach :) Jest on łatwy, szybki i prosty do przygotowania, wymaga jedynie dłuuugiego pieczenia ;)
Maślane uszka
To moje tegoroczne uszka z maślaną nutką - mniam :) W tym roku masło dodałam i do ciasta i do grzybów - efekt super!
Jarmuż z grzybami leśnymi
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do rondelka przełożyć smalec, rozgrzać, dodać cebulę i zeszklić.
Wołowina w ekstra grzybowym sosie
Wołowinę zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut, następnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Grzyby w sosie cygańskim
Leśne grzybki w trochę innym towarzystwie ;) Zimą są przepyszne do obiadku, a serwować je można, jako sos do grubego makaronu - mówię Wam pycha! Smacznego :)
Smalec z grzybami leśnymi
Wiadomo, że smalec zrobiony w domu jest przepyszny, aromatyczny i najlepiej smakuje serwowany na pajdzie grubej świeżej kromki chleba z dodatkiem kiszonego ogórka - mniam!
Bigos z dyni i wołowiny
Wołowinę zamoczyć w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Kapusta mieszana z grzybami
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i poszatkować. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i ziarenka jałowca.
Jesienne danie z dyni i grzybów
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w półplasterki, a następnie razem z cebulą przełożyć do dużego garnka i zeszklić na oleju.
Gołąbki zapiekane w sosie pieczarkowym
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i wyciąć z niej głąb. Do dużego garnka wlać wodę (tak trochę więcej niż pół garnka), a gdy się zagotuje, to posolić i włożyć kapustę.
Sałatka z pieczarek i jabłka
Przedstawiam Wam delikatną w smaku sałatkę z pieczarek konserwowych, soczystego jabłka, pora, aromatycznego i baaardzo zdrowego czosnku :)
Boczniaki w panierce
Boczniaki w chrupiącej i rumianej panierce - są lepsze niż kotlety ;) Mniam! Te smaczne grzybki smakują chyba najlepiej serwowane w złotej panierce.
Golonka pieczona z ziemniakami i pieczarkami
Tym razem mamy coś pysznego dla miłośników golonki :) To przepyszne danie 2 w 1, bowiem - w jednym rondlu zapiekają się ziemniaki z mięskiem.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.