Przepisy Extra

Chrzanowy camembert z grilla

Grillowy sezon trwa, a my mamy dla Was do wypróbowania nową, nieco ostrzejszą odsłonę serka camemberta z grilla :) To coś nowego i smacznego do wrzucenia na ruszt.

To błyskawiczny przepis na niecodzienne smakowitości z rozgrzanego rusztu. To także coś fajnego dla miłośników tego przepysznego serka camemberta!

Wyciągnięte z opakowań serki smarujemy chrzanową marynatą z nutką oleju i miodu, dla przełamania ostrości... do tego zestawu dodajemy jeszcze przyprawy. Na koniec serki zawijamy w aluminiową folię i rozkładamy na rozgrzanym ruszcie, grillujemy krótko, delikatnie obracając serki na drugą stronę. Czytaj więcej

Są mega przepyszne! To coś dla wymagających gości ;) Serki są sycące i spokojnie wystarczy jeden serek na jedną osobę, czyli są też wydajne ;) Do takiego serka podajemy jeszcze np. szaszłyki lub steki i ulubiony dip lub sałatkę... i letni, wakacyjny obiad na świeżym powietrzu mamy gotowy!

Smacznego.

Składniki:

4 serki camemberty (4x12 dag)
4 łyżki chrzanu (ze słoika)
1 łyżka oleju
1 łyżka miodu
pieprz ziołowy
majeranek

Sposób wykonania:

Do miseczki przełożyć chrzan (miłośnicy chrzanu mogą dodać go więcej). Dodać do niego olej, miód oraz szczyptę pieprzu ziołowego i majeranku. Całość dokładnie rozmieszać łyżką.

Serki camemberty wyciągnąć z opakowania. Chrzanową masą posmarować serki z dwóch stron i szczelnie zawinąć w aluminiową folię (każdy osobno) i położyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować z dwóch stron, po około 6 minut z każdej strony.

Podane składniki wystarczą 4 porcje.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 1 reviews Inne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.