To fajny sposób na błyskawiczne ciasteczka z ulubionego przez większość z nas ciasta francuskiego z dodatkiem smacznych bananów :)
Te ciastka przygotowuje się bardzo szybko, super pachnie w całym domu jak się pieką, a smakuję wręcz wspaniale.
Są smaczne na ciepło i na zimno! Zimne ciasteczka wspaniale smakują, gdy oblane są polewą czekoladową - można je polać na przemian raz białą, i raz ciemną.
Smacznego :)
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 5-6 cm. Banany pokroić w plasterki 2 cm. Na każdym kwadracie ciasta rozłożyć plasterek banana i skleić rogi na środku ciastka. Gotowe ciastka ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 200 °C.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.