Przepisy Extra

Jajecznica z dynią

Składniki:

5 dag cebuli
1 łyżka oleju
25 dag dyni (waga po obraniu)
1 ząbek czosnku
imbir
słodka papryka w proszku
ostra papryka w proszku
5 jajek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć cebulę i zeszklić. Dynię obrać ze skórki, oczyścić z pestek, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na patelnię i razem smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać obrany i pokrojony w kosteczkę czosnek. Następnie dodać szczyptę imbiru, słodkiej i ostrej papryki w proszku. Razem wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć.

Na sam koniec dodać jajka, razem wymieszać i usmażyć jajecznicę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.