Przepisy Extra

Pasta z wątróbki

Składniki:

40 dag wątróbki drobiowej
2 łyżki klarowanego masła
15 dag cebuli
10 dag jabłka
2 ząbki czosnku
3 jajka
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany 18%
curry
ostra papryka w proszku
cząber
majeranek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Wątróbkę moczyć w zimnej wodzie przez około 60 minut, następnie wyjąć, osączyć z wody, oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać klarowane masło, przełożyć wątróbkę i usmażyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do wątróbki. Razem wymieszać i chwilkę smażyć. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Jabłko i czosnek dodać do wątróbki, razem wymieszać i chwilkę jeszcze razem smażyć. Następnie ostudzić i zmiksować blenderem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Do masy dodać jajka, majonez, śmietanę, szczyptę curry, ostrej papryki w proszku, cząbru i majeranku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie razem wymieszać i schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.