Przepisy Extra

Czerwona kapusta z owocami

Składniki:

60 dag czerwonej kapusty (waga po obraniu)
20 dag jabłek
20 dag bananów
10 dag gruszek
10 dag winogrona białego
10 dag cebuli
brązowy cukier
biały pieprz
1 łyżka oleju
sok z 1 cytryny
mielony kminek
gałka muszkatołowa
cynamon

Sposób wykonania:

Czerwoną kapustę obrać z zewnętrznych liści, opłukać i poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować na średnim ogniu przez około 40 minut. Następnie kapustę odcedzić.

Jabłka, banany i gruszki obrać ze skórki, oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Winogrona opłukać, obrać ze skórki, przekroić i wyciągnąć pestki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Do kapusty przełożyć jabłka, banany, gruszki, winogrona i cebulę. Dodać szczyptę brązowego cukru i białego pieprzu. Wszystko razem wymieszać i gotować razem przez około 15 minut na małym ogniu. Następnie dodać olej i wyciśnięty sok z 1 cytryny. Razem wymieszać i gotować jeszcze przez około 10 minut. Na koniec zdjąć z ognia, dodać szczyptę mielonego kminku, gałki muszkatołowej i cynamonu. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przełożyć do miski i podać na stół.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.