Przepisy Extra

Jajecznica na czerwono

Składniki:

8 jajek
1 czerwona papryka (ok. 20 dag)
1 czerwona cebula (ok. 10 dag)
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Czerwoną paprykę i czerwoną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Wszystko razem przełożyć na rozgrzaną oliwę z oliwek i zrumienić. Jajka wbić do miski, dodać sól, pieprz i rozmącić widelcem.

Na zrumienioną paprykę z cebulą wylać jajka. Cały czas mieszając smażyć jajecznicę na średnim ogniu.

Podawać na ciepło z pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.