smaczny.pl przepisy kulinarne

Delikatne pączki z serkiem mascarpone

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
2.666666666 stars based on 18 reviews Ciasta i słodkości

Składniki:

ok. 1 ½ szklanki mąki pszennej
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego
25 dag serka mascarpone (1 opakowanie)
3 łyżki rumu
Dodatkowo:
tłuszcz do smażenia (olej, smalec)
spirytus (około 1 kieliszek)
Do dekoracji:

Sposób wykonania:

Do miski przesiać mąkę pszenną. Dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy, szczyptę soli, jajka, serek mascarpone, rum i całość razem zmiksować mikserem na gładką masę.

Do zimnego tłuszczu wlać spirytus i całość rozgrzać. Łyżkę namoczyć w gorącym tłuszczu, następnie nabrać masę i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Pączki smażyć z dwóch stron na złoty kolor (one same się obracają, ale czasami trzeba im pomóc). Wykładać na ręcznik papierowy. Ostudzić, a tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Z podanych składników wyjdzie około 30 delikatnych pączusiów.

Smacznego.

Testuj za darmo extra.smaczny.pl przez 7 dni

Duuużo więcej przepisów, bez reklam za to z informacjami o kaloriach i wartościach odżywczych
Dostęp do 7711 przepisów.
Informacje o liczbie kalorii i wartościach odżywczych przepisu.
ZERO reklam, dzięki czemu strona ładuje się bardzo szybko.
Wybrane przepisy:
Sprawdź za darmo extra.smaczny.pl
7 dni bez żadnych zobowiązań
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.